Дуже смачний салат з ананасом і шинкою
Існує кілька різновидів салату, приготованого з шинки і ананасів. В нього додають різні овочі, доповнюють м’ясом та іншими інгредієнтами. Пропонуємо вам спробувати найбільш смачний і ситний рецепт салату, який точно сподобається вашим близьким і гостям.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Шинка – 300 гр.
- Сир – 140 гр.
- Перець болгарський солодкий – 1 шт.
- Ананас консервований – 160 гр.
- Маслини – 50 гр.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Шматочок шинки нарізаємо круглими скибочками. Головне, щоб вони були не занадто товстими або тонкими – середньої товщини. Потім нарізаємо кожен скибочку соломкою. Відправляємо шинку в салатник.
2. Шматочок твердого сиру також нарізаємо соломкою. За розміром і товщині шматочки повинні бути приблизно такими ж, як і бруски шинки. Відправляємо сир в тарілку з шинкою.
3. Промиваємо перець. Вирізаємо ножем плодоніжку, а потім розрізаємо плід ножем уздовж навпіл. Позбавляємося від насіння. Обидві половинки перцю нарізаємо так само, як і інші інгредієнти, – соломкою. Викладаємо продукт в салатник.
4. Дістаємо маслини з попередньо откупоренной банки і струшуємо. Потім розрізаємо кожну маслину на чотири частини. Додаємо інгредієнт в салат.
. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в заздалегідь підготовлену чашку. Нарізаємо скибочки невеликими кубиками і також додаємо в салатник. Перемішуємо інгредієнти ложкою. Поливаємо салат майонезом, солимо і перчимо за смаком і знову перемішуємо. За бажанням, майонез можна замінити сметаною.
6. Промиваємо кілька гілочок свіжої петрушки, і прикрашаємо нею наш салат. Подаємо страву до столу.
Приємного апетиту!