Салат з фунчозой – 10 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Хочеться оригінального і пікантного частування, а також урізноманітнити звичне меню? Спробуйте апетитні і прості в приготуванні салати з тонкої рисової локшини – фунчозы. Домашні та гості точно оцінять закуску в корейському стилі. Беріть на замітку 10 яскравих кулінарних рецептів з покроковим описом.

Салат з фунчозы з куркою, овочами і соєвим соусом

Апетитний корейський салат зовсім не складно приготувати в домашніх умовах. Здивуйте своїх близьких або гостей яскравою кулінарної ідеєю. Гаряча закуска готується з рисової локшини, курки і овочів.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Фунчоза 150 гр.
  • Куряче філе 200 гр.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Перець болгарський 2 шт.
  • соєвий Соус 150 мл
  • Сіль за бажанням
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Масло рослинне для смаження

Процес приготування:

  1. Як приготувати салат з фунчозой в домашніх умовах? Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді з рослинною олією до легкого рум’янцю.
  2. Промиваємо куряче філе і поділяємо його тонкою соломкою.
  3. Викладаємо курячі шматочки до цибулі і смажимо до готовності.
  4. Далі додаємо сіль, перець і вливаємо соєвий соус. Тушкуємо вміст ще близько 5 хвилин.
  5. Фунчозу заливаємо на 5 хвилин окропом. Після цього продукт відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою.
  6. З’єднуємо курку з фунчозой в глибокій мисці. До них ж додаємо огірки, порізані тонкою соломкою.
  7. Також дрібно розбираємо болгарські перці і моркву. Відправляємо продукти в загальну масу.
  8. Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, регулюємо за смаком сіль.
  9. Домашній салат з фунчозы, курки і овочів готовий. Можна подавати до столу!

Пікантний салат з фунчозы по-корейськи

Пікантний і яскравий за смаком салат з фунчозы по-корейськи стане оригінальною закускою для вашого столу. Просте в приготуванні частування можна подавати окремо або в поєднанні з гарячими стравами.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Фунчоза – 150 гр.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Зелень – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Соус соєвий – 1,5 ст. л.
  • Оцет столовий – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Фунчозу заливаємо крутим окропом на 10 хвилин. Після цього продукт слід відкинути на друшляк і при необхідності розрізати ножицями.

2. Подрібнену цибулю і часником обсмажуємо на рослинному маслі до м’якого стану.

3. Морква, солодкі перці і огірки нарізаємо тонкою соломкою. Свіжу зелень подрібнюємо.

4. У глибокому посуді змішуємо овочі з фунчозой і обсмаженням з цибулі та часнику.

5. Заливаємо інгредієнти соєвим соусом і оцтом, посипаємо спеціями і ретельно розмішуємо. Ставимо форму в холодильник на 1 годину.

6. Апетитний салат по-корейськи з фунчозы готовий. Розкладайте частування по тарілках і подавайте до столу!

Салат з фунчозы з огірком і болгарським перцем

Оригінальна холодна закуска для вашого столу – салат з фунчозы, огірка та болгарського перцю. Просте у приготуванні блюдо різноманітить ваше меню і порадує яскравим смаком.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Соус соєвий – 60 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Коріандр мелений – 2 щіпки.
  • Масло рослинне – 50 мл

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі заздалегідь промиваємо і очищаємо.

2. Моркву натираємо на тертці або тонко нарізаємо. Викладаємо в глибоку миску.

3. Тонкою соломкою розбираємо і огірок. Відправляємо його до моркви.

4. Таким же чином розбираємо і очищений від насіння болгарський перець.

5. Фунчозу запарюємо окропом на 5 хвилин, після промиваємо під холодною водою і викладаємо в загальну масу. Взагалі дивіться інструкцію на звороті пачки і слідуйте їй.

6. Зверху додаємо подрібнений кріп.

7. В якості заправки використовуємо суміш соєвого соусу, олії, солі і спецій. Вливаємо її в салат.

8. Розмішуємо продукти до рівномірного розподілу заправки.

9. Пікантний салат з фунчозы і овочів готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!

Смачний салат з фунчозы з м’ясом яловичини і овочами

Оригінальна і пікантна кулінарна ідея для вашого столу – фунчоза, обсмажена з яловичиною та овочами. Здивуйте рідних неймовірно смачною і ароматною стравою. Можна подавати до обіду або вечері.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 120 гр.
  • Яловичина – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Гриби шампіньйони – 150 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Соус соєвий – 1,5 ст. л.
  • Масло кунжутне – для обсмажування.

Процес приготування:

1. Фунчозу занурюємо в каструлю і заливаємо крутим окропом на 10 хвилин. Після продукт відкидаємо на друшляк і охолодити.

2. Подрібнюємо одну цибулину з часником. Смажимо продукти на кунжутній олії до м’якості і після поливаємо їх соєвим соусом.

3. Відварюємо яловичину нарізаємо її тонкою соломкою. Викладаємо м’ясо в сковороду до цибулі.

4. Обсмажуємо масу до появи рум’янцю на шматочках яловичини і додаємо сюди подрібнені перці.

5. Слідом відправляємо в блюдо тонку соломку огірка і дрібно порізану зелень.

6. Доповнюємо масу фунчозой.

7. Додаємо трохи шампіньйоном, колечка лука залишився, сіль і мелений перець. Розмішуємо і обсмажуємо до готовності ще 5-10 хвилин.

8. Ароматне поживне блюдо для вашого столу готово! Фунчозу з яловичиною та овочами подавайте в гарячому вигляді.

Покроковий рецепт приготування салату з фунчозой і креветками

Для смачного і легкого вечері можна приготувати салат з фунчозы і креветок. Блюдо досить проста і швидка у виконанні. Частування виходить поживним і неймовірно ніжним.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Креветки – 18 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Огірок – 0,5 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Оцет яблучний – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. З огірка знімаємо шкірку і розбираємо тонкою соломкою. Також чинимо і з болгарським перцем.

2. Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Буде достатньо 2-3 хвилин.

3. Фунчозу заливаємо крутим окропом на 5 хвилин, а після промиваємо під холодною водою.

4. В окремо мисці з’єднуємо соєвий соус, яблучний оцет, оливкова олія і подрібнений зубчик часнику. Розмішуємо вміст.

5. Отриманою сумішшю заливаємо підготовлену фунчозу. Розмішуємо її і викладаємо в салатницю.

6. Далі додаємо тонко порізані овочі.

7. Зверху кладемо відварені і очищені креветки. Посипаємо частування кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний салат з фунчозой і грибами?

Ситна і оригінальна кулінарна ідея з фунчозы – салат з додаванням грибів. Частування можна подавати в теплому і холодному вигляді як закуску або самостійне блюдо для легкої вечері.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 100 гр.
  • Гриби шампіньйони – 200 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.

Для заправки:

  • Соус соєвий – 60 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Часник – 1 зубчик
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Подрібнюємо білокачанну капусту, моркву очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну тертку.

2. Дрібно нарізаємо гриби і ріпчасту цибулю. Обсмажуємо продукти до появи рум’яного відтінку.

3. Фунчозу на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Після локшину відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем холодної води.

4. У невеликій глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, олію, гірчицю, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець. Ретельно вимішуємо вміст.

5. Грибну піджарку з’єднуємо в салатниці з овочами і рисовою локшиною. Поливаємо продукти заправкою, розмішуємо і наполягаємо 20-30 хвилин.

6. Готовий салат розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Простий і смачний салат з фунчозой і морквою по-корейськи

Тонка рисова локшина часто використовується в приготуванні яскравих салатів. Оцініть рецепт пікантною закуски їх фунчозы і корейської моркви. Урізноманітніть домашнє меню оригінальної кулінарної ідеєю.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Фунчоза – 50 гр.
  • Морква по-корейськи – 100 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Соус соєвий – 30 мл
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Кунжут – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні інгредієнти для салату.

2. Фунчозу замочуємо крутим окропом. Залишаємо на 5 хвилин, після промиваємо і залишаємо обсихати.

3. Далі перекладаємо готову локшину в глибоку салатницю. Сюди ж відправляємо тонкі брусочки огірка.

4. Доповнюємо масу корейською морквою.

5. Слідом викладаємо тонку соломку болгарського перцю.

6. Доповнюємо продукти подрібненою цибулею і петрушкою.

7. Солимо блюдо і заправляємо соєвим соусом разом з рослинним маслом.

8. Акуратно перемішуємо всі компоненти. За смаком посипаємо кунжутом.

9. Пікантний салат з фунчозой готовий. Подавайте частування до столу!

Салат з фунчозой і крабовими паличками в домашніх умовах

Ніжний домашній салат з цікавим поєднанням смаком виходить з тонкої рисової локшини і крабових паличок. Частування можна подавати до домашнього вечері або святкового столу. Страва приємно порадує ваших близьких!

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Фунчоза – 50 гр.
  • Крабові палички – 100 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Майонез для заправки.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для приготування салату.

2. Фунчозу відразу заливаємо крутим окропом і наполягаємо її 5 хвилин. Після промиваємо локшину холодною водою.

3. Огірок розбираємо тонкими брусочками.

4. Крабові палички заздалегідь розморожуємо і нарізаємо невеликими кубиками.

5. Викладаємо подрібнені продукти в загальну миску. Сюди ж відправляємо і консервовану кукурудзу.

6. Доповнюємо масу фунчозой.

7. Заправляємо блюдо майонезом, солимо і перчимо його.

8. Ретельно розмішуємо вміст.

9. Яскравий домашній салат з рисової локшини готовий. Розкладайте частування по порційних тарілках і подавайте до столу!

Овочевий салат з фунчозой, огірками та помідорами

Свіжий і поживний салат можна приготувати з скляною рисової локшини і овочів. Соковите частування найчастіше подається як закуска. Урізноманітніть ваш домашній стіл оригінальним стравою.

Час приготування: 15 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Склад:

  • Фунчоза – 150 гр.
  • Морква – 0,5 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Огірок – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Оцет – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Необхідну кількість фунчозы занурюємо в каструлю з окропом. Наполягаємо продукт 5 хвилин, а після промиваємо під холодною водою.

2. Відправляємо локшину в салатницю, посипаємо її сіллю і меленим перцем.

3. Лук ріжемо тонкими півкільцями. Перець і помідори тонкою соломкою. Останні звільняємо від м’якоті. Моркву можна натерти на тертку.

4. Відправляємо свіжі овочі у посуд з фунчозой. Заправляємо продукти рослинним маслом і оцтом. Ретельно розмішуємо.

5. Розкладаємо салат по порційних тарілках, доповнюємо його тонкими кружечками огірка і подаємо до столу.

Дуже смачний салат з фунчозы з приправою чим-чим

Цікаве частування для вашого столу в корейському стилі – салат з фунчозы з готової заправкою чим-чим. Свіжі овочі додадуть страві особливу соковитість, а спеції – пікантність.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Фунчоза – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець болгарський – 0,5 шт.
  • Огірок – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Приправа чим-чим – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні продукти для салату. Овочі заздалегідь промиваємо і очищаємо.

2. Першим ділом натираємо моркву на середню або велику тертку.

3. Тонку рисову локшину занурюємо в каструлю з окропом. Наполягаємо продукт 5 хвилин, після витягаємо і промиваємо під холодною водою.

4. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками.

5. Тонкими шматочками розбираємо огірки.

6. Занурюємо всі інгредієнти в глибоку миску. Заправляємо їх приправою чим-чим. Додаємо подрібнений зубчик часнику.

7. Ретельно перемішуємо масу, щоб спеції рівномірно розподілилися. Наполягаємо заготівлю 30-40 хвилин.

8. Яскрава закуска для вашого столу готова! Ділите її на порції і подавайте до столу.