Хочеться оригінального і пікантного частування, а також урізноманітнити звичне меню? Спробуйте апетитні і прості в приготуванні салати з тонкої рисової локшини – фунчозы. Домашні та гості точно оцінять закуску в корейському стилі. Беріть на замітку 10 яскравих кулінарних рецептів з покроковим описом.
Салат з фунчозы з куркою, овочами і соєвим соусом
Апетитний корейський салат зовсім не складно приготувати в домашніх умовах. Здивуйте своїх близьких або гостей яскравою кулінарної ідеєю. Гаряча закуска готується з рисової локшини, курки і овочів.
Інгредієнти на
4 порц.
- Фунчоза 150 гр.
- Куряче філе 200 гр.
- Морква 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Огірок 2 шт.
- Перець болгарський 2 шт.
- соєвий Соус 150 мл
- Сіль за бажанням
- Перець чорний мелений за смаком
- Масло рослинне для смаження
Процес приготування:
- Як приготувати салат з фунчозой в домашніх умовах? Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на сковороді з рослинною олією до легкого рум’янцю.
- Промиваємо куряче філе і поділяємо його тонкою соломкою.
- Викладаємо курячі шматочки до цибулі і смажимо до готовності.
- Далі додаємо сіль, перець і вливаємо соєвий соус. Тушкуємо вміст ще близько 5 хвилин.
- Фунчозу заливаємо на 5 хвилин окропом. Після цього продукт відкидаємо на друшляк і промиваємо під холодною водою.
- З’єднуємо курку з фунчозой в глибокій мисці. До них ж додаємо огірки, порізані тонкою соломкою.
- Також дрібно розбираємо болгарські перці і моркву. Відправляємо продукти в загальну масу.
- Акуратно перемішуємо всі інгредієнти, регулюємо за смаком сіль.
- Домашній салат з фунчозы, курки і овочів готовий. Можна подавати до столу!
Пікантний салат з фунчозы по-корейськи
Пікантний і яскравий за смаком салат з фунчозы по-корейськи стане оригінальною закускою для вашого столу. Просте в приготуванні частування можна подавати окремо або в поєднанні з гарячими стравами.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Фунчоза – 150 гр.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Соус соєвий – 1,5 ст. л.
- Оцет столовий – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Фунчозу заливаємо крутим окропом на 10 хвилин. Після цього продукт слід відкинути на друшляк і при необхідності розрізати ножицями.
2. Подрібнену цибулю і часником обсмажуємо на рослинному маслі до м’якого стану.
3. Морква, солодкі перці і огірки нарізаємо тонкою соломкою. Свіжу зелень подрібнюємо.
4. У глибокому посуді змішуємо овочі з фунчозой і обсмаженням з цибулі та часнику.
5. Заливаємо інгредієнти соєвим соусом і оцтом, посипаємо спеціями і ретельно розмішуємо. Ставимо форму в холодильник на 1 годину.
6. Апетитний салат по-корейськи з фунчозы готовий. Розкладайте частування по тарілках і подавайте до столу!
Салат з фунчозы з огірком і болгарським перцем
Оригінальна холодна закуска для вашого столу – салат з фунчозы, огірка та болгарського перцю. Просте у приготуванні блюдо різноманітить ваше меню і порадує яскравим смаком.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Фунчоза – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Соус соєвий – 60 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Коріандр мелений – 2 щіпки.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти. Овочі заздалегідь промиваємо і очищаємо.
2. Моркву натираємо на тертці або тонко нарізаємо. Викладаємо в глибоку миску.
3. Тонкою соломкою розбираємо і огірок. Відправляємо його до моркви.
4. Таким же чином розбираємо і очищений від насіння болгарський перець.
5. Фунчозу запарюємо окропом на 5 хвилин, після промиваємо під холодною водою і викладаємо в загальну масу. Взагалі дивіться інструкцію на звороті пачки і слідуйте їй.
6. Зверху додаємо подрібнений кріп.
7. В якості заправки використовуємо суміш соєвого соусу, олії, солі і спецій. Вливаємо її в салат.
8. Розмішуємо продукти до рівномірного розподілу заправки.
9. Пікантний салат з фунчозы і овочів готовий. Діліть його на порції і подавайте до столу!
Смачний салат з фунчозы з м’ясом яловичини і овочами
Оригінальна і пікантна кулінарна ідея для вашого столу – фунчоза, обсмажена з яловичиною та овочами. Здивуйте рідних неймовірно смачною і ароматною стравою. Можна подавати до обіду або вечері.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 120 гр.
- Яловичина – 300 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Гриби шампіньйони – 150 гр.
- Часник – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Соус соєвий – 1,5 ст. л.
- Масло кунжутне – для обсмажування.
Процес приготування:
1. Фунчозу занурюємо в каструлю і заливаємо крутим окропом на 10 хвилин. Після продукт відкидаємо на друшляк і охолодити.
2. Подрібнюємо одну цибулину з часником. Смажимо продукти на кунжутній олії до м’якості і після поливаємо їх соєвим соусом.
3. Відварюємо яловичину нарізаємо її тонкою соломкою. Викладаємо м’ясо в сковороду до цибулі.
4. Обсмажуємо масу до появи рум’янцю на шматочках яловичини і додаємо сюди подрібнені перці.
5. Слідом відправляємо в блюдо тонку соломку огірка і дрібно порізану зелень.
6. Доповнюємо масу фунчозой.
7. Додаємо трохи шампіньйоном, колечка лука залишився, сіль і мелений перець. Розмішуємо і обсмажуємо до готовності ще 5-10 хвилин.
8. Ароматне поживне блюдо для вашого столу готово! Фунчозу з яловичиною та овочами подавайте в гарячому вигляді.
Покроковий рецепт приготування салату з фунчозой і креветками
Для смачного і легкого вечері можна приготувати салат з фунчозы і креветок. Блюдо досить проста і швидка у виконанні. Частування виходить поживним і неймовірно ніжним.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 100 гр.
- Креветки – 18 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Огірок – 0,5 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Соус соєвий – 30 мл
- Оцет яблучний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. З огірка знімаємо шкірку і розбираємо тонкою соломкою. Також чинимо і з болгарським перцем.
2. Креветки відварюємо до готовності в підсоленій воді. Буде достатньо 2-3 хвилин.
3. Фунчозу заливаємо крутим окропом на 5 хвилин, а після промиваємо під холодною водою.
4. В окремо мисці з’єднуємо соєвий соус, яблучний оцет, оливкова олія і подрібнений зубчик часнику. Розмішуємо вміст.
5. Отриманою сумішшю заливаємо підготовлену фунчозу. Розмішуємо її і викладаємо в салатницю.
6. Далі додаємо тонко порізані овочі.
7. Зверху кладемо відварені і очищені креветки. Посипаємо частування кунжутом і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний салат з фунчозой і грибами?
Ситна і оригінальна кулінарна ідея з фунчозы – салат з додаванням грибів. Частування можна подавати в теплому і холодному вигляді як закуску або самостійне блюдо для легкої вечері.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 100 гр.
- Гриби шампіньйони – 200 гр.
- Морква – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Для заправки:
- Соус соєвий – 60 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Часник – 1 зубчик
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Подрібнюємо білокачанну капусту, моркву очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну тертку.
2. Дрібно нарізаємо гриби і ріпчасту цибулю. Обсмажуємо продукти до появи рум’яного відтінку.
3. Фунчозу на 5 хвилин заливаємо крутим окропом. Після локшину відкидаємо на друшляк і промиваємо під струменем холодної води.
4. У невеликій глибокій тарілці з’єднуємо соєвий соус, олію, гірчицю, лимонний сік, подрібнений часник, сіль і перець. Ретельно вимішуємо вміст.
5. Грибну піджарку з’єднуємо в салатниці з овочами і рисовою локшиною. Поливаємо продукти заправкою, розмішуємо і наполягаємо 20-30 хвилин.
6. Готовий салат розкладаємо по тарілках і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з фунчозой і морквою по-корейськи
Тонка рисова локшина часто використовується в приготуванні яскравих салатів. Оцініть рецепт пікантною закуски їх фунчозы і корейської моркви. Урізноманітніть домашнє меню оригінальної кулінарної ідеєю.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Фунчоза – 50 гр.
- Морква по-корейськи – 100 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Соус соєвий – 30 мл
- Масло рослинне – 100 мл
- Сіль – за смаком.
- Кунжут – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні інгредієнти для салату.
2. Фунчозу замочуємо крутим окропом. Залишаємо на 5 хвилин, після промиваємо і залишаємо обсихати.
3. Далі перекладаємо готову локшину в глибоку салатницю. Сюди ж відправляємо тонкі брусочки огірка.
4. Доповнюємо масу корейською морквою.
5. Слідом викладаємо тонку соломку болгарського перцю.
6. Доповнюємо продукти подрібненою цибулею і петрушкою.
7. Солимо блюдо і заправляємо соєвим соусом разом з рослинним маслом.
8. Акуратно перемішуємо всі компоненти. За смаком посипаємо кунжутом.
9. Пікантний салат з фунчозой готовий. Подавайте частування до столу!
Салат з фунчозой і крабовими паличками в домашніх умовах
Ніжний домашній салат з цікавим поєднанням смаком виходить з тонкої рисової локшини і крабових паличок. Частування можна подавати до домашнього вечері або святкового столу. Страва приємно порадує ваших близьких!
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Фунчоза – 50 гр.
- Крабові палички – 100 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез для заправки.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для приготування салату.
2. Фунчозу відразу заливаємо крутим окропом і наполягаємо її 5 хвилин. Після промиваємо локшину холодною водою.
3. Огірок розбираємо тонкими брусочками.
4. Крабові палички заздалегідь розморожуємо і нарізаємо невеликими кубиками.
5. Викладаємо подрібнені продукти в загальну миску. Сюди ж відправляємо і консервовану кукурудзу.
6. Доповнюємо масу фунчозой.
7. Заправляємо блюдо майонезом, солимо і перчимо його.
8. Ретельно розмішуємо вміст.
9. Яскравий домашній салат з рисової локшини готовий. Розкладайте частування по порційних тарілках і подавайте до столу!
Овочевий салат з фунчозой, огірками та помідорами
Свіжий і поживний салат можна приготувати з скляною рисової локшини і овочів. Соковите частування найчастіше подається як закуска. Урізноманітніть ваш домашній стіл оригінальним стравою.
Час приготування: 15 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Фунчоза – 150 гр.
- Морква – 0,5 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Огірок – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Оцет – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Необхідну кількість фунчозы занурюємо в каструлю з окропом. Наполягаємо продукт 5 хвилин, а після промиваємо під холодною водою.
2. Відправляємо локшину в салатницю, посипаємо її сіллю і меленим перцем.
3. Лук ріжемо тонкими півкільцями. Перець і помідори тонкою соломкою. Останні звільняємо від м’якоті. Моркву можна натерти на тертку.
4. Відправляємо свіжі овочі у посуд з фунчозой. Заправляємо продукти рослинним маслом і оцтом. Ретельно розмішуємо.
5. Розкладаємо салат по порційних тарілках, доповнюємо його тонкими кружечками огірка і подаємо до столу.
Дуже смачний салат з фунчозы з приправою чим-чим
Цікаве частування для вашого столу в корейському стилі – салат з фунчозы з готової заправкою чим-чим. Свіжі овочі додадуть страві особливу соковитість, а спеції – пікантність.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Фунчоза – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Огірок – 2 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Приправа чим-чим – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо необхідні продукти для салату. Овочі заздалегідь промиваємо і очищаємо.
2. Першим ділом натираємо моркву на середню або велику тертку.
3. Тонку рисову локшину занурюємо в каструлю з окропом. Наполягаємо продукт 5 хвилин, після витягаємо і промиваємо під холодною водою.
4. Болгарський перець нарізаємо дрібними кубиками.
5. Тонкими шматочками розбираємо огірки.
6. Занурюємо всі інгредієнти в глибоку миску. Заправляємо їх приправою чим-чим. Додаємо подрібнений зубчик часнику.
7. Ретельно перемішуємо масу, щоб спеції рівномірно розподілилися. Наполягаємо заготівлю 30-40 хвилин.
8. Яскрава закуска для вашого столу готова! Ділите її на порції і подавайте до столу.