Салат з креветками – 10 найпростіших і найсмачніших рецептів з покроковими фото

Салат з креветками, рукколою та кедровими горішками

Салат з креветками, рукколою і кедровими горішками готується за дві секунди. Але його склад настільки оригінальний, що неодмінно привертає увагу. Салат має збалансований склад за кількістю білків, жирів та клітковини, що безсумнівно позитивно впливає на травлення та організм загалом.

Час приготування – 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 2.

Інгредієнти :

  • Рукола – 110 гр.
  • Гірчиця дижонська – 5 гр.
  • Помідори чері – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Креветки тигрові – 230 гр.
  • Горіхи кедрові – 20 гр.
  • Мед – 1 ч.л.
  • Крем бальзамический – 20 гр.
  • Оливкова олія – 20 мл.
  • Лимон/лайм – до смаку.
  • Апельсин – 1-2 скибочки.
  • Пармезан – 20 гр.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Добре помийте зелень та овочі, просушіть їх. Підготуйте всі інші продукти, розморозьте креветки.

Крок 2. Помідори черрі розріжте навпіл. Якщо стебла руколи великі, то порвіть їх руками. Пармезан натріть на дрібній тертці, часник пропустіть через прес.

Крок 3. Креветки очистіть від панцира та стравоходу.

Крок 4. Потім замаринуйте креветки на 10-15 хвилин в оливковій олії та часнику.

Крок 5. За цей час приготуйте заправку салату. У мисці з’єднайте мед, гірчицю, оливкову олію, лимонний і апельсиновий сік, додайте до смаку сіль і мелений перець.

Крок 6. На розігріту сковороду вилийте трохи олії та обсмажте креветки протягом 2-3 хвилин, постійно помішуючи.

Крок 7. Візьміть глибоку тарілку, викладіть у неї руків’я, помідори та креветки. Полийте продукти заправкою та перемішайте.

Крок 8. Перед подачею посипте салат з рукколою та креветками тертим пармезаном та кедровими горішками, полийте зверху бальзамічним кремом. Смачного!