Салат з креветками, ананасами і пекінською капустою
Швидко і невимушено готуємо легку і неймовірно смачну закуску з відварених креветок, солодкого консервованого ананаса і повітряної капусти. А ароматна заправка з ідеально підібраних компонентів, додасть готовому страві неповторний аромат.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста пекінська – 200 гр.
- Креветки очищені – 160 гр.
- Ананаси консервовані – 100 гр.
- Гранат (зерна) – 80 гр.
- Яйця (варені) – 1 шт.
Для заправки:
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Сметана – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сік лимонний – 2 ч. л.
- Сіль – ¼ Ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.Крок 2. Гранат промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими серветками і розламуємо навпіл – відокремлюємо зерна.
Крок 3. Відварюємо креветки в підсоленій воді близько двох хвилин і після відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини. Після, очистити від панцира і кишкової вени, нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 4. Пекінську капусту дрібно шаткуємо, з банки консервованих ананасів зливаємо сироп і ріжемо м’якоть кубиками.
Крок 5. Варене яйце очищаємо, відокремлюємо білок від жовтка. Білкову частину подрібнюємо.
Крок 6. Займемося заправкою: в окремій піалі змішуємо перетертий жовток, оливкову олію, сметану, гірчицю, лимонний сік і трохи солі.
Крок 7. Для отримання більш гладкої консистенції, перебиваємо компоненти заправки за допомогою заглибного блендера.
Крок 8. В глибокому салатнику з’єднуємо пекінську капусту, ананаси, креветки, гранат (1/3 частина) і білок.
Крок 9. Заправляємо салат ароматним соусом, перемішуємо і ставимо в холод на 20 хвилин для просочення.
Крок 10. Охолоджену закуску прикрашаємо залишилися зернами граната і подаємо до столу. Приємного апетиту!