Салат з креветками і ананасами – 6 найсмачніших рецептів з покроковими фото

Салат з креветками, ананасами і пекінською капустою

Швидко і невимушено готуємо легку і неймовірно смачну закуску з відварених креветок, солодкого консервованого ананаса і повітряної капусти. А ароматна заправка з ідеально підібраних компонентів, додасть готовому страві неповторний аромат.

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Капуста пекінська – 200 гр.
  • Креветки очищені – 160 гр.
  • Ананаси консервовані – 100 гр.
  • Гранат (зерна) – 80 гр.
  • Яйця (варені) – 1 шт.

Для заправки:

  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сік лимонний – 2 ч. л.
  • Сіль – ¼ Ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для швидкості дій викладаємо всі продукти, зазначені в списку інгредієнтів, на робочу поверхню.Крок 2. Гранат промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими серветками і розламуємо навпіл – відокремлюємо зерна.

Крок 3. Відварюємо креветки в підсоленій воді близько двох хвилин і після відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти надлишків рідини. Після, очистити від панцира і кишкової вени, нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Пекінську капусту дрібно шаткуємо, з банки консервованих ананасів зливаємо сироп і ріжемо м’якоть кубиками.

Крок 5. Варене яйце очищаємо, відокремлюємо білок від жовтка. Білкову частину подрібнюємо.

Крок 6. Займемося заправкою: в окремій піалі змішуємо перетертий жовток, оливкову олію, сметану, гірчицю, лимонний сік і трохи солі.

Крок 7. Для отримання більш гладкої консистенції, перебиваємо компоненти заправки за допомогою заглибного блендера.

Крок 8. В глибокому салатнику з’єднуємо пекінську капусту, ананаси, креветки, гранат (1/3 частина) і білок.

Крок 9. Заправляємо салат ароматним соусом, перемішуємо і ставимо в холод на 20 хвилин для просочення.

Крок 10. Охолоджену закуску прикрашаємо залишилися зернами граната і подаємо до столу. Приємного апетиту!