Салати з креветок і кальмарів виходять неймовірно смачними і корисними, завдяки високому вмісту білка. Їх подають до домашнього вечері і святкового столу. Оцініть яскраву підбірку з 10-і перевірених рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Салат з креветками, кальмарами і яйцем
Смачний і поживний салат можна приготувати з кальмарів, креветок і курячих яєць. Яскраве поєднання нікого не залишить байдужим. Подавайте цікаве частування до святкового столу!
Інгредієнти на
4 порц.
- Креветки свіжі 300 гр.
- Кальмари 500 гр.
- Яйце куряче 3 шт.
- Ікра червона 80 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Листовий салат для прикраси
Процес приготування:
- Як приготувати салат з креветками і кальмарами? Тушки кальмарів промиваємо, варимо після кипіння 1-2 хвилини і нарізаємо тонкою соломкою.
- Відварені і очищені креветки нарізаємо невеликими шматочками.
- Відварюємо курячі яйця. Даємо їм охолонути, очистити від шкаралупи і подрібнюємо.
- З’єднуємо морепродукти з яйцями, заправляємо їх майонезом і вимішуємо.
- На тарілку кладемо листя салату. Сюди відправляємо салат. Прикрашаємо його червоною ікрою, охолоджуємо і подаємо до столу!
Салат з креветками, кальмарами і крабовими паличками
Цікавий на смак, але при цьому простий у виконанні морський салат легко приготувати в домашніх умовах. Яскрава закуска складається з поживних креветок, кальмарів і крабових паличок. Спробуйте!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Креветки – 300 гр.
- Кальмари – 300 гр.
- крабові Палички – 200 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Ікра червона – 130 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо курячі яйця і нарізаємо їх дрібними кубиками.
Крок 2. Креветки розморожуємо і варимо в підсоленій воді 5-7 хвилин після кипіння.
Крок 3. Також варимо до готовності кальмари. Їх ріжемо тонкими кільцями.
Крок 4. Подрібнюємо заздалегідь розморожені крабові палички.
Крок 5. З’єднайте підготовлені продукти, доповнюємо їх червоною ікрою і майонезом. Перемішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу!
Салат «Царський» з креветками, кальмарами і червоною ікрою
Неймовірно яскравий і смачний салат для Вашого столу – «Царський». Традиційно його готують з додаванням креветок, кальмарів та червоної ікри. Оцініть цікаве частування.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Креветки – 150 гр.
- Тушка кальмара – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Ікра червона – 100 гр.
- Майонез для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо картоплю з яйцями до готовності.
Крок 2. З тушкою кальмара чинимо також. На її приготування піде не більше 5 хвилин після кипіння.
Крок 3. Підготуємо креветки. Відварюємо їх або ошпарюємо. При необхідності, очищаємо від шкірки.
Крок 4. Готовий кальмар розбираємо тонкою соломкою.
Крок 5. Картоплю очищаємо і ріжемо дрібними кубиками.
Крок 6. Відміряємо потрібну кількість червоної ікри.
Крок 7. Очищаємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки дрібно нарізаємо.
Крок 8. Викладаємо шари. Спочатку картоплю, потім кальмари, ікра, білки, креветки, терті жовтки і знову ікра. Всі шари обмазуємо майонезом.
Крок 9. Яскравий святковий салатик готовий!
Салат з креветками, кальмарами і червоною рибою
Ситний і цікавий на смак салат виходить з морепродуктів: креветок, кальмарів та червоної риби. Яскраве частування стане відмінним рішенням для Вашого святкового меню. Беріть на замітку!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Креветки – 500 гр.
- Кальмари – 1 кг
- Риба червона солона – 200 гр.
- крабові Палички – 200 гр.
- Ікра червона – 2 ст. л.
- Майонез для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Тушки кальмарів варимо в киплячій воді не більше 5 хвилин. Після остуджуємо продукт і ріжемо тонкою соломкою.
Крок 2. Креветки варимо 5-7 хвилин після закипання. Очищаємо їх.
Крок 3. Невеликими кубиками розбираємо червону солону рибу.
Крок 4. Подрібнюємо заздалегідь розморожені крабові палички.
Крок 5. З’єднуємо продукти в загальній мисці, доповнюємо їх ікрою, майонезом і розмішуємо. Охолоджуємо закуску і подаємо до столу!
Простий і смачний салат з креветками, кальмарами і сиром
Простий і швидкий морський салат можна приготувати з креветок, кальмарів і сиру. Така закуска порадує поживними властивостями і яскравим смаком. Подавайте частування в якості легкого вечері.
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Креветки – 200 гр.
- Тушка кальмара – 3 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо кальмари пару хвилин в киплячій підсоленій воді. Після продукт тонко розбираємо.
Крок 2. Дві-три хвилини після кипіння, варимо креветки. В процесі воду можна посолити і доповнити часточкою лимона. Остуджуємо і очищаємо інгредієнт.
Крок 3. Відварні курячі яйця нарізаємо кубиками.
Крок 4. Сир пропускаємо через велику або середню терку.
Крок 5. З’єднуємо всі продукти в глибокій тарілці, заправляємо майонезом, вимішуємо і подаємо до столу!
Салат з креветками, кальмарами і пекінською капустою
Легкий та смачний домашній салат можна приготувати з пекінської капусти, креветок і кальмарів. Яскраве частування підійде як для домашнього, так і для святкового столу. Спробуйте!
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Креветки – 150 гр.
- Кальмари – 200 гр.
- Капуста пекінська – 150 гр.
- Яйце перепелине – 10 шт.
- Маслини – 15 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець чорний горошок – 5 шт.
Для заправки:
- Масло рослинне – 5 ст. л.
- Оцет 6% — 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь відварюємо і очищаємо креветки з яйцями.
Крок 2. Кип’ятимо воду з горошинами перцю і лавровими листками.
Крок 3. Опускаємо сюди тушки кальмарів і варимо їх 2-3 хвилини.
Крок 4. Викладаємо кальмарів, остуджуємо їх і ріжемо кільцями.
Крок 5. Маслини розбираємо на дрібні кружечки.
Крок 6. Дрібно шаткуємо пекінську капусту.
Крок 7. Для заправки з’єднайте оцет і рослинне масло.
Крок 8. Доповнюємо суміш гірчицею. Вимішуємо.
Крок 9. Після додаємо сіль з перцем. Знову перемішуємо.
Крок 10. У глибокій мисці розмішуємо капусту, кальмари, креветки і маслини.
Крок 11. Заправляємо продукти і знову вимішуємо.
Крок 12. Ділимо заготовку на порції і доповнюємо її половинками перепелиних яєць.
Крок 13. Готово, можна подавати до столу!
Як приготувати салат з креветками, кальмарами і помідорами?
Яскравий морський салат виходить з креветок, кальмарів і соковитих помідорів. Таке блюдо підійде для легкого і смачної вечері. Також частування актуально для святкового меню.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Креветки – 300 гр.
- Тушка кальмара – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець червоний мелений – за смаком.
- Зелень – 1 пучок.
- Соус табаско – 1 ч. л.
- Масло оливкова – 100 мл
Процес приготування:
Крок 1. Відварюємо тушку кальмара в каструлі з водою близько 7-10 хвилин.
Крок 2. В цей час півкільцями розбираємо цибулю і відправляємо його в салатницю.
Крок 3. Тонкими скибочками нарізаємо помідори, відправляємо до цибулі.
Крок 4. Нагріваємо сковороду з невеликою кількістю олії і смажимо тут зубчик часнику до появи яскравого аромату.
Крок 5. Прибираємо часник і кладемо в масло креветки.
Крок 6. Смажимо до золотистого відтінку.
Крок 7. До цибулі і помідорів відправляємо порізані кальмари кільцями.
Крок 8. У блендері з’єднуємо оливкова олія, соус табаско, сіль, спеції, зелень і зубчик часнику.
Крок 9. Подрібнюємо продукти до однорідності.
Крок 10. Занурюємо в суміш креветки. Розмішуємо.
Крок 11. Перекладаємо заготовку в загальну масу. Вимішуємо і подаємо до столу!
Покроковий рецепт салату з креветками, кальмарами і авокадо
Ситний салат з креветок і кальмарів виходить з додаванням авокадо. Таке блюдо вийде корисним і неймовірно яскравим за смаком. Використовуйте кулінарний рецепт для Вашого обіду або вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Креветки королівські – 300 гр.
- Тушка кальмара – 3 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Салат зелений – 4 шт.
- Помідори черрі – 6 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лимон – 1 скибочка.
Процес приготування:
Крок 1. Тушки кальмарів відварюємо 3-4 хвилини в киплячій воді, після остуджуємо їх і нарізаємо тонкими кільцями.
Крок 2. Креветки варимо в підсоленій воді близько 5-10 хвилин після кипіння. Після очищаємо їх.
Крок 3. Промиті черрі ділимо на четвертинки. Авокадо очищаємо від шкірки ядра, після ріжемо його кубиками.
Крок 4. Для заправки вимішуємо оливкова олія з лимонним соком і спеціями.
Крок 5. Кладемо В салатницю всі підготовлені продукти, доповнюємо їх подрібненим зеленим салатом і заправляємо. Вимішуємо, охолоджуємо і подаємо до столу!
Дуже смачний салат з креветками, кальмарами і мідіями
Швидкий і легкий морський салат можна приготувати з креветок, кальмарів і мідій. Таке частування стане смачним і корисним вечерею на двох. Беріть на замітку оригінальний рецепт!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Кальмари – 400 гр.
- Креветки королівські – 10 шт.
- Мідії – 500 гр.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Листя салату – 1 пучок.
- Масло оливкове – для заправки.
Процес приготування:
Крок 1. Морепродукти розморожуємо і варимо до готовності в підсоленій воді.
Крок 2. Охолоджені кальмари ріжемо тонкими кільцями.
Крок 3. Соломкою розбираємо болгарський перець. Заздалегідь очищаємо його від видаляємо насіння і плодоніжку.
Крок 4. Промиваємо листя салату і розриваємо на невеликі шматочки.
Крок 5. Викладаємо салат на тарілку. Далі розкладаємо мідії, кальмари, креветки і перець. Солимо і поливаємо оливковою олією. Готово!
Салат з креветками, кальмарами і ананасом на святковий стіл
Соковитий домашній салат виходить з ананасів, креветок і кальмарів. Апетитне частування яскраво різноманітить Ваше меню і прикрасить стіл. Готуйте страву по простому покрокового рецептом!
Час приготування: 20 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Кальмар – 1 тушка.
- Креветки – 14 шт.
- Ананас консервований – 2 ст. л.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Салат фризі – 100 гр.
- Борошно – 2 ст. л.
- копчена Паприка – 0,5 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Йогурт натуральний – 2 ст. л.
- Кетчуп – 2 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо заправку.
Крок 2. Для цього вимішуємо натуральний йогурт з кетчупом, сіллю і меленим перцем.
Крок 3. Підготуємо креветки з кальмарами. Останні необхідно нарізати кільцями.
Крок 4. Кільця кальмарів обвалюємо в борошні з паприкою і обсмажуємо на оливковій олії.
Крок 5. На іншій сковороді на оливковій олії обсмажуємо креветки.
Крок 6. Болгарський перець порізати кубиками.
Крок 7. Салат фризі порвати руками.
Крок 8. У невеликі салатниці викладаємо продукти шарами, поливаючи соусом. Кладемо кубики подрібненого салату, болгарський перець, морепродукти і ананаси.
Крок 9. Яскрава закуска готова, подавайте до столу!