Салат з куркою, ананасом і волоським горіхом – класика салатів такого роду і він найчастіше доповнюється часником і майонезній заправкою. Чотири інгредієнти, але красиво пошарово сформовані в рознімної кільці, так і з гармонійним смаком, можуть бути гідним стравою і святкового столу. Курка для салату використовується і варена та копчена і навіть обсмажена, а солодкий ананас доповнить салат пікантним смаком.
Салат з куркою, ананасом, волоським горіхом і сиром
Це ситне і смачне блюдо на основі відвареної курячої грудки готується просто і швидко. Ананас робить салат соковитим і з приємним солодким смаком, сир надає страві ніжність, а горіхи краще підкреслюють смак всіх інгредієнтів. Салат заправляється майонезом і формується порційно. Куряча грудка відварюється заздалегідь.
Інгредієнти на
3 порц.
- Куряча грудка 1 шт.
- Ананас консервований 500 гр.
- Волоський горіх ½ склянки
- Яйце куряче 4 шт.
- Сир 200 гр.
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
Процес приготування:
- Як приготувати салат з куркою, ананасом і волоським горіхом? Відварена куряча грудка нарізати маленькими кубиками і кладуть у салатницю.
- Шматок твердого сиру подрібнюється за допомогою великої терки і кладеться поверх шматочків курки.
- Ножем або блендером подрібнюються очищені волоські горіхи. Ананас нарізати такими ж шматочками, як і куряче м’ясо. Ці інгредієнти перекладаються в салатницю.
- Потім подрібнюються відварені круто курячі яйця і додаються в салатницю. Салат трохи солиться і заправляється майонезним соусом. Далі він ложкою перемішується.
- Приготований салат розкладається в порційні тарілки з допомогою невеликих кілець. Зверху кожна порція салату трохи змащується майонезом і посипається подрібненими горіхами.
- Потім кільця акуратно видаляються і подається салат до столу. Приємного апетиту!
Салат з куркою, волоським горіхом, ананасом, яйцем і сиром
Відварна курка з ананасами і сиром вважається класичною базою салатів такого роду. Її доповнюють іншими інгредієнтами і отримують інші смачні варіанти. Формуємо салат шарами і заправляємо будь майонезом. Такий салат відрізняє дуже ніжний смак, адже він готується без спецій, а всі інгредієнти відмінно поєднуються.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряче філе – 250 гр.
- Ананаси консервовані – 150 гр.
- Горіхи волоські – 70 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 200 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Філе курки відварюється протягом 20 хвилин у воді з додаванням солі. Потім воно витягується з бульйону і охолоджується. Остигле філе нарізати маленькими кубиками і вкладається в салатницю першим шаром. На філе наноситься тонка сіточка майонезу.
Крок 2. Такими ж кубиками нарізається консервований ананас і викладається рівним шаром поверх філе. На ананас наноситься шар майонезу.
Крок 3. Шматок твердого сиру подрібнюється за допомогою великої терки і викладається в салатницю третім шаром. На сир наноситься тонкий шар майонезу.
Крок 4. Відварені і очищені від шкаралупи яйця або дрібно рубаються ножем або подрібнюються на тертці і викладаються четвертим шаром. На них наноситься сіточка майонезу.
Крок 5. Очищені волоські горіхи рубаються ножем або подрібнюються на шматочки блендером. Ними салат рівномірно посипається зверху. Потім салату дається небагато часу для настоювання і страва подається до столу. Приємного апетиту!
Листковий салат з курячим філе, ананасом і волоським горіхом
Вам пропонується чудовий варіант красивого і смачного салату для святкової трапези. Набір інгредієнтів невеликий і готується салат нескладно, але за смаком сподобається, як жінкам, так і чоловікам. Формується салат шарами і з допомогою роз’ємного кулінарного кільця. Для святкового варіанту салат доповнюється сиром і вареним яйцем.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Куряче філе відварне – 350 гр.
- Ананаси консервовані – 5 кілець.
- Горіхи волоські – 70 гр.
- Яйце варене – 5 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зерна граната – для декору.
Процес приготування:
Крок 1. Волоські горіхи очищені від шкаралупи і обсмажують на сухій сковорідці протягом 2-3 хвилин. Потім вони остуживаются і перетираються в долонях для видалення лушпиння. Обсмажені горіхи будь-яким способом подрібнюються в крихту.
Крок 2. Заздалегідь відварене філе курки нарізати ножем невеликими шматочками і руками розбирається на окремі волокна. Подрібнене куряче м’ясо посипається сіллю з чорним перцем і змішується зі столовою ложкою майонезу.
Крок 3. Ананасові кільця нарізати маленькими шматочками.
Крок 4. На плоске блюдо ставиться роз’ємне кулінарне кільце. У перший шар укладається подрібнене куряче філе.
Крок 5. У другий шар укладаються шматочки ананаса. На них наноситься тонка сіточка майонезу.
Крок 6. Відварені курячі яйця очищаються від шкаралупи, подрібнюються на крупній тертці і викладаються третім шаром. Виделкою шари інгредієнтів ущільнюються. На шар яєць також наноситься сіточка майонезу.
Крок 7. Твердий сир подрібнюється на крупній тертці, їм салат посипається. Сир ущільнювати не треба і майонезом він не змащується. Потім салат на 2 години ставиться в холодильник для просочення інгредієнтів майонезом.
Крок 8. Через дві години або перед подачею до столу салат звільняється від кільця і рівномірно посипається крихтою горіхів.
Крок 9. Потім салат красиво декорується візерунком з невеликої кількості майонезу і гранатовими зернами. Готовий салат подається до столу. Приємного апетиту!
Салат з курячою грудкою, ананасом, волоським горіхом, сиром і часником
Салат з цих простих продуктів відрізняє ніжність смаку і простота в приготуванні. Це блюдо можна подати не тільки до святкового, але і до повсякденного столу. Для пікантного присмаку до майонезу додається часник. Волоський горіх береться тільки для декору. Формується салат пошарово, порційно і з допомогою невеликого кільця.
Час приготування: 2 години 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 6.
Склад:
- Куряче філе – 350 гр.
- Ананаси консервовані – 200 гр.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Часник – 1 зубок.
- Сир твердий – 200 гр.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений – 1 трісок.
- Петрушка – 3 гілочки.
Процес приготування:
Крок 1. У каструлі поставте для кип’ятіння чисту воду і додайте до неї трохи солі. Куряче філе добре промийте, покладіть в закипілу воду і відваріть до готовності. Потім вийміть з бульйону і остудіть. Відразу ж відваріть круто курячі яйця і остудіть їх в крижаній воді.
Крок 2. Більше нічого відварювати не треба, тому приступайте до складання салату на порційних тарілках і з допомогою невеликого кільця. Відварене філе наріжте невеликими кубиками і покладіть першим шаром в кільце.
Крок 3. В окремій піалі змішайте п’ять столових ложок майонезу з подрібненим на часничниці зубком часнику, свіжомеленим перцем і сіллю. На шматочки філе нанесіть тонкий шар майонезу.
Крок 4. Ананас наріжте також невеликими кубиками і покладіть в кільце другим шаром, змастивши їх майонезом.
Крок 5. Поверх ананасів укладіть шар натертого білка.
Крок 6. Четвертим шаром укладіть в кільце, натертий на дрібній тертці твердий сир і на нього нанесіть майонезний соус.
Крок 7. Верхнім шаром салату будуть подрібнені жовтки. На них майонезний соус наносити не треба. Волоські горіхи нарубайте дрібної крихтою і ними декоруйте салат. Потім сформований салат на 1,5–2 години поставте в холодильник, щоб шари інгредієнтів просочилися майонезом. Після закінчення цього часу, кільця з салату акуратно зніміть і подавайте салат до столу. Приємного апетиту!
Смачний салат з куркою, ананасом, волоським горіхом і кукурудзою
Класичне поєднання відвареного курячого м’яса з солодким смаком ананаса подобається багатьом. Смачним і пікантним варіантом цієї класики додати до салату консервованої кукурудзи і волоського горіха. Курка і яйце для салату заздалегідь відварюють. При обмеженні в часі салат готується не пошарово, а всі інгредієнти змішуються в загальній салатниці, що на смак страви не позначається.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряча грудка – 250 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Ананаси консервовані – 1 банка (350 гр.).
- Кукурудза – 1 банка (200 гр.).
- Горіхи волоські очищені – 1 жменя.
- Часник – 1 зубок.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуються в розрахунку на кількість порцій всі продукти. Куряча грудка звільняється від кісточок та шкіри. Потім відварюється у воді з додаванням солі. М’ясо трохи остуджується і нарізають поперек волокон невеликими кубиками. Відварюють круто курячі яйця.
Крок 2. Яйця очищаються від шкаралупи і також подрібнюються невеликими кубиками.
Крок 3. Шматок твердого сиру подрібнюється на тертці або нарізати ножем, кубиками. Часник подрібнюється на часничниці.
Крок 4. Горіхи подрібнюються або за допомогою блендера або качалкою в пакеті.
Крок 5. У салатницю перекладається нарізане куряче м’ясо, горіхова крихта, часник, шматочки сиру і яєць. Потім кладуть нарізані такими ж невеликими шматочками ананаса. Зверху висипається в салат банку кукурудзи.
Крок 6. Потім салат по особистому смаку солиться і заправляється трьома ложками майонезу. Всі інгредієнти акуратно перемішуються.
Крок 7. Приготований салат відразу розкладається по порційним салатницам і подається до столу. Приємного апетиту!
Салат з копченою курячою грудкою, ананасом і волоським горіхом
Всі знають, що смак копченої курки значно відрізняється від вареної або запеченої, і салат на основі її смаку виграє. Швидкість у приготуванні дозволяє господині приготувати смачну страву до раптового приходу гостей та й просто до сімейного вечері. Салат доповнюється кукурудзою, яйцем і сиром, але це за бажанням.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряча грудка копчена – 200 гр.
- Ананас – 100 гр.
- Горіх волоський – 50 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Кукурудза – 70 гр. (за бажанням).
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. З копченої курячої грудки знімається шкіра і м’ясо нарізають поперек волокон маленькими кубиками.
Крок 2. За допомогою блендера волоський горіх подрібнюється тільки шматочками, а не крихтою.
Крок 3. З допомогою великої терки подрібнюється шматок твердого сиру.
Крок 4. Ананаси витягуються з банки і нарізати такими ж шматочками, як і копчена грудка.
Крок 5. Зварене круто яйце, подрібнюється на крупній тертці або дрібно нарізати.
Крок 6. Збирається салат в одній салатниці, але можна і в двох порційних. Спочатку кладеться в салатницю нарізка ананасів і копченої грудинки.
Крок 7. Потім вони посипаються подрібненим сиром і волоським горіхом.
Крок 8. Далі викладаються натерті яйця.
Крок 9. Салат заправляється ложкою майонезу. Кукурудза додається (за бажанням) або в салат або використовується для декору. Салат акуратно перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!