Салат з куркою, ананасом, кукурудзою і сиром – 5 рецептів з покроковими фото

Смачний салат з куркою, ананасом, кукурудзою, сиром і часником

Приготування салату займає небагато часу, якщо заздалегідь відварити курку і яйця. Особливу увагу варто приділити незвичайної заправки салату, яка включає в себе майонез, сіль, чорний перець, каррі та часник.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Сир – 100 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Ананаси консервовані – 1 б. (300 гр.)
  • Кукурудза консервована – 100 гр.
  • Часник – 1 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Приправа каррі – 2 щіпки.
  • Перець чорний мелений – 2 щіпки.
  • Сіль – 3-4 ч. л.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Перець духмяний горошком – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку відваримо куряче філе. Для цього промиваємо його проточною водою, обтираем, а потім викладаємо в каструлю. Відправляємо слідом заздалегідь очищену і вимиту моркву, очищену цибулину, чорний і запашний перець і лавровий лист. Заливаємо інгредієнти водою і солимо за смаком. Варимо м’ясо на плиті до готовності (15-20 хвилин від початку кипіння рідини), а потім охолоджуємо.

Крок 2. На іншу конфорку ставимо каструлю з яйцями і холодною водою. Солимо воду 1-2 чайними ложками сипучого інгредієнта. Доводимо рідину до кипіння і варимо яйця близько 8-10 хвилин до готовності. Потім зливаємо гарячу рідину в раковину і заливаємо яйця холодною водою, щоб швидко остудити.

Крок 3. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в чашку. Потім дістаємо фрукт з ємності і нарізаємо кубиками. Перекладаємо ананаси в салатник.

Крок 4. Тепер відкорковуємо банку з кукурудзяними зернами і також зливаємо з ємності рідина. Потім за допомогою ложки викладаємо кукурудзу в салатник, до ананасам.

Крок 5. Шматочок твердого сиру ви можете подрібнити таким способом, який вам більше подобається. Його можна просто нарізати кубиками або соломкою. У даному рецепті сир натираємо на крупній тертці і додаємо в салатник.

Крок 6. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Також нарізаємо кубиками варене куряче м’ясо, яке вже охололо. Відправляємо продукти в салатник.

Крок 7. Зубок часнику відокремлюємо від головки і очищаємо від лушпиння. В окрему піалу викладаємо майонез, приправу каррі, чорний мелений перець і сіль. Видавлюємо в масу часник через прес. Ретельно перемішуємо інгредієнти і пробуємо суміш. Її смак не повинен бути насиченим, пікантним і трохи пересоленим. Заправляємо сумішшю інгредієнти в салатник, ретельно перемішуємо. Подаємо готову страву до столу.

Приємного апетиту!