Смачний салат з куркою, ананасом, кукурудзою, сиром і часником
Приготування салату займає небагато часу, якщо заздалегідь відварити курку і яйця. Особливу увагу варто приділити незвичайної заправки салату, яка включає в себе майонез, сіль, чорний перець, каррі та часник.
Час готування – 1 ч.
Час приготування – 50 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Сир – 100 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Ананаси консервовані – 1 б. (300 гр.)
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – 2 ст. л.
- Приправа каррі – 2 щіпки.
- Перець чорний мелений – 2 щіпки.
- Сіль – 3-4 ч. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Перець чорний горошком – 6 шт.
- Перець духмяний горошком – 2 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку відваримо куряче філе. Для цього промиваємо його проточною водою, обтираем, а потім викладаємо в каструлю. Відправляємо слідом заздалегідь очищену і вимиту моркву, очищену цибулину, чорний і запашний перець і лавровий лист. Заливаємо інгредієнти водою і солимо за смаком. Варимо м’ясо на плиті до готовності (15-20 хвилин від початку кипіння рідини), а потім охолоджуємо.
Крок 2. На іншу конфорку ставимо каструлю з яйцями і холодною водою. Солимо воду 1-2 чайними ложками сипучого інгредієнта. Доводимо рідину до кипіння і варимо яйця близько 8-10 хвилин до готовності. Потім зливаємо гарячу рідину в раковину і заливаємо яйця холодною водою, щоб швидко остудити.
Крок 3. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сироп в чашку. Потім дістаємо фрукт з ємності і нарізаємо кубиками. Перекладаємо ананаси в салатник.
Крок 4. Тепер відкорковуємо банку з кукурудзяними зернами і також зливаємо з ємності рідина. Потім за допомогою ложки викладаємо кукурудзу в салатник, до ананасам.
Крок 5. Шматочок твердого сиру ви можете подрібнити таким способом, який вам більше подобається. Його можна просто нарізати кубиками або соломкою. У даному рецепті сир натираємо на крупній тертці і додаємо в салатник.
Крок 6. Охолоджені яйця очищаємо від шкаралупи і натираємо на крупній тертці. Також нарізаємо кубиками варене куряче м’ясо, яке вже охололо. Відправляємо продукти в салатник.
Крок 7. Зубок часнику відокремлюємо від головки і очищаємо від лушпиння. В окрему піалу викладаємо майонез, приправу каррі, чорний мелений перець і сіль. Видавлюємо в масу часник через прес. Ретельно перемішуємо інгредієнти і пробуємо суміш. Її смак не повинен бути насиченим, пікантним і трохи пересоленим. Заправляємо сумішшю інгредієнти в салатник, ретельно перемішуємо. Подаємо готову страву до столу.
Приємного апетиту!