Немає нічого простіше і швидше, ніж приготувати ситний і смачний салат з таким м’ясних інгредієнтом, як курка. Цей продукт настільки універсальний, що чудово поєднується з будь-якими овочами, заправками, консервами і навіть соліннями. Така страва відмінно підходить для закусок перед основними стравами, а також для повноцінного перекусу, коли немає часу на довгу трапезу.
Салат з копченою куркою і кукурудзою
Коли неждано гості опинилися на порозі – готуємо смачний і ароматний салат з копченостями і консервованою кукурудзою. Ніжне куряче м’ясо в поєднанні з жовтими зернятками і свіжим дрібно порубаним огірком – це дуже просто, але в той же час шалено ситно.
Інгредієнти на
2 порц.
- Курячий окорочок 1 шт. копчений
- Яйце перепелине 2 шт.
- Огірок 1 шт.
- Консервована кукурудза ½ банки
- Майонез столовий молочний 2 ст. л.
- Сіль за смаком
- Спеції для курки, за смаком
- Масло рослинне 2 ст. л.
Процес приготування:
- Салат з куркою і кукурудзою приготувати дуже просто. М’ясо курки відокремлюємо від кісток разом з шкірою і нарізаємо тонкою соломкою.
- У глибоку піалу розбиваємо яйця, приправляємо сіллю і улюбленими спеціями – збиваємо виделкою до однорідності і обсмажуємо млинець на невеликій кількості олії з двох сторін. Після, ріжемо соломкою і відправляємо в салатницю до курки.
- Огірок обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і подрібнюємо.
- Коли всі компоненти зібрані у великому посуді – засипаємо половину банки солодкої консервованої кукурудзи.
- Заправляємо салат майонезом і добре перемішуємо, щоб заправка покривала всі шматочки.
- Готову страву розкладаємо по порційних тарілках і подаємо до столу. За бажанням, прикрашаємо гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!
Салат з куркою, кукурудзою та корейською морквою
Маючи під рукою куряче м’ясо, консервовану кукурудзу і пікантну морквину по-корейськи – приготуємо дуже швидкий, легкий, але в теж час злегка гоструватий салат, який чудово підійде як для святкового столу, так і для різноманітності звичного раціону.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Грудка куряча – 300 гр.
- Морква по-корейськи – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо продукти за списком: грудки курячі яйця попередньо відварюємо і остуджуємо. Відміряємо потрібну кількість сиру і моркви.
2. М’ясо ріжемо кубиками середнього розміру.
3. Сир твердих сортів натираємо на середній тертці.
4. Нарізаємо відварені яйця.
5. Всі підготовлені компоненти перекладаємо в глибоку салатницю.
6. Заправляємо салат трьома столовими ложками майонезу і ретельно перемішуємо.
7. За бажанням, можна прибрати блюдо в холодильну камеру на півгодини для охолодження і рівномірного просочення, а можна і відразу подавати до столу. Приємного апетиту!
Салат з куркою, кукурудзою, сиром і помідорами
Салат з куркою, кукурудзою, сиром і помідорами відноситься до варіантів швидких і простих салатів, в яких інгредієнти нарізати змішуються і заправляються будь-яким соусом. У цьому рецепті салат готуємо для більш ефектної подачі до святкового столу і заправимо не майонезом, а сумішшю соусу «Песто» з оливковою олією. Куряче філе салату запечемо на сковорідці.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 10 хвилин.
Порції: 2.
Склад:
- Куряче філе – 200 гр.
- Помідори – 50 гр.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Пармезан – 100 гр.
- Рукола – 100 гр.
- Соус «Песто» – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Приправи – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу підготуйте інгредієнти для салату згідно з рецептом і потрібного вам кількості порцій. Філе промийте холодною водою і добре обсушити серветкою.
Крок 2. Потім філе посипте будь-якими приправами, загорніть в пергаментний папір і обсмажте на сухій сковорідці по кілька хвилин на кожній стороні.
Крок 3. Помідори і рукколу промийте і так само обсушіть. В окремій піалі змішайте соус з оливковою олією.
Крок 4. Наріжте невеликими кубиками помідори і рукколу нашаткуйте. Ці інгредієнти перекладіть в салатницю.
Крок 5. З кукурудзи злити маринад і зерна пересипте в салатницю.
Крок 6. Пармезан подрібніть на середній тертці, додати до решти інгредієнтів і полийте приготованою заправкою.
Крок 7. Запечене філе наріжте поперек волокон скибочками. Їх можна перекласти в салатницю і перемішати.
Крок 8. Для красивої подачі на порційні салатниці укладіть шматочки філе і овочевий салат. Приготований салат з куркою, помідорами, кукурудзою і сиром можете накривати до столу. Приємного апетиту!
Салат з куркою, консервованою кукурудзою і пекінською капустою
Коли потрібно швидко, смачно і ситно – готуємо легкий, майже невагомий салат з таких простих компонентів, як курка, пекінська капуста і солодка консервована кукурудза. Такий виріб прекрасно підходить для повноцінного перекусу або закуски на обід.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Капуста пекінська – 350 гр.
- Філе куряче – 150 гр.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Сухарики – 70 гр.
- Майонез – 200 мл
- Масло рослинне – 1-2 ст. л
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту гарненько промиваємо під струменем води і нарізаємо довільними шматочками перекладаємо в глибоку і досить велику салатницю.
2. З кукурудзи зливаємо сік і відправляємо до капусти.
3. Курку обполіскуємо водою, зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру – подрібнюємо невеликими кубиками, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – смажимо на олії до рум’яної скоринки. Готове м’ясо злегка остуджуємо і перекладаємо до інших компонентів.
4. В останню чергу засипаємо в салат сухарики будь-якого смаку, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо, щоб соус покрив всі інгредієнти.
5. Готову страву рекомендується відразу подавати до столу, поки сухарики не розм’якшилися. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з куркою, кукурудзою і грибами?
Приготуємо смачний і ароматний салат під назвою «Завірюха», який подарує вам відчуття насичення на довгі години, завдяки таким ситним компонентів, як курка і лісові гриби.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Гриби (лісові) – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Кукурудза консервована – 240 гр.
- Філе куряче варене – 200 гр.
- Огірки (солоні) – 1 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Попередньо розморожені лісові гриби відварюємо, а після нарізаємо довільно і обсмажуємо на рослинному маслі, приправивши сіллю, до рум’яності.
2. Цибулю очищаємо від лушпиння і ріжемо тонкими півкільцями, обсмажуємо на олії з сіллю, як і гриби, до прозорості.
3. Поки ріпчасту цибулю і гриби остигають, займемося іншими продуктами. У глибокій салатниці з’єднуємо подрібнене варене куряче м’ясо, дрібно нарізаний солоний огірок і консервовану кукурудзу.
4. Після, до вищеперелічених компонентів додаємо смажені гриби з цибулею і всі присмачую невеликою кількістю майонезу.
5. Ретельно перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат з куркою, консервованою кукурудзою та квасолею
Курячий салат з кукурудзою і червоною квасолею – це справжнє буйство фарб, смаків і ароматів, поєднаних в одній страві. Свіжі та соковиті овочі ідеально компанують з пікантним курячим філе, а головний плюс цього салату – відсутність майонезній заправки.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Грудка куряча – 300 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 1-2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сік лимона – 3 ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Чебрець – ½ ч. л.
- Масло рослинне – 1/3 склянки
- Мед (рідкий) – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо необхідні продукти.
2. М’ясо промиваємо під струменем води, обсушуємо і зачищаємо від плівок – нарізаємо і обсмажуємо до готовності, приправте спеціями для курки.
3. Болгарський перець ріжемо навпіл, видаляємо насіння і подрібнюємо.
4. Додаємо до перцю дрібно нашатковану петрушку і ріпчасту цибулю.
5. Розкриваємо банки квасолі та кукурудзи, зливаємо сік і відправляємо до інших компонентів.
6. Далі, нарізаний кубиками помідор.
7. І в самому кінці, подстывшую курку в спеціях.
8. Займемося заправкою. В окремій піалі змішуємо гірчицю, лимонний сік, рослинне масло, чебрець, мед і сіль за смаком.
9. Підготовлені інгредієнти заправляємо соусом і гарненько перемішуємо. Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з курки, кукурудзи і огірка
Коли набридли банальні салати – готуємо ароматний, смачний, ситний, але в той же час легкий салат з відвареного курячого м’яса, свіжого огірочка і консервованої кукурудзи. А якщо заправити страву не майонезом, а сметаною або натуральним йогуртом, то можна навіть їсти на ніч!
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Кукурудза консервована – 100 гр.
- Огірки свіжі – 200 гр.
- Майонез – 40 гр.
- Сіль – 5 гр.
Процес приготування:
1. Філе попередньо відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиками або розбираємо на волокна.
2. Огірки промиваємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і ріжемо невеликими шматочками.
3. На дно глибокої салатниці першим шаром викладаємо курку, покриваємо майонезній сіточкою і після кладемо огірки.
4. Курячі яйця варимо в підсоленій воді, очистити і подрібнюємо.
5. На огірки викладаємо яйця і знову майонез.
6. Останнім шаром викладаємо кукурудзу, яку теж присмачую заправкою. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з куркою, кукурудзою та сухариками
Курка – настільки універсальний продукт, що поєднується з великою кількістю інгредієнтів: починаючи квасолею і закінчуючи ананасами в солодкому сиропі. Такі курячі салати чудово підходять для святкових столів, так як з них легко зробити акуратну форму, за рахунок густої консистенції.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 5-6.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Багет – 3 скибочки.
- Огірок (довгий) – ½ шт.
- Кукурудза консервована – ½ банки.
- Цибуля ріпчаста (невеликий) – 1 шт.
- Кріп – 1 пучок.
- Сир твердий – 60 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо компоненти: курячі яйця відварюємо в підсоленій воді до готовності (приблизно 8 хвилин після закипання), охолодити і очистити шкаралупу. М’ясо зачищаємо від білих плівок і варимо протягом півгодини в підсоленій воді. Після, охолодити при кімнатній температурі.
2. Поки яйця і курка остигають – зробимо сухарики. Багет нарізаємо кубиками середнього розміру і викладаємо на плоску тарілку в один шар.
3. Тарілку з хлібом відправляємо в мікрохвильову піч і готуємо рівно 1 хвилину – дістаємо, перемішуємо і ще на 30 секунд. Повторюємо готування за півхвилини до того моменту, поки багет не стане хрустким.
4. Остигле куряче філе подрібнюємо і викладаємо на блюдо.
5. Огірок ріжемо так само, як і грудку і засипаємо поверх м’яса.
6. Відварені яйця дрібно ріжемо і відправляємо в салатницю разом з кукурудзою, з якої попередньо потрібно злити сік.
7. Ріпчасту цибулю і кріп дрібно шаткуємо і додаємо до інших компонентів (рекомендується залишити кілька гілочок кропу для декору).
8. В останню чергу кладемо в салатник дрібно натертий сир, майонез, сіль і чорний мелений перець за смаком.
9. Ретельно перемішуємо всі складові, і якщо вам дозволяє час, то прибираємо в холодильну камеру на півгодини для того, щоб салат повністю просочився.
10. Але якщо гості на порозі – відразу подаємо до столу, прикрасивши хрусткими сухариками (викладаємо на невеликій відстані один від одного).
11. І на завершення, для посилення і без того, приємного аромату – готову страву посипаємо залишками свіжого кропу. Приємного апетиту!
Салат з копченою куркою, кукурудзою, сиром і помідорами
Без салатів не обходиться жодне свято і сімейне застілля, і сьогодні вашій увазі пропонується рецепт смачного і шалено смачний салат з копченою куркою, консервованою кукурудзою і безпрограшним поєднанням сиру, томатів і майонезу.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Грудка копчена – ½ шт.
- Томати – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Огірки – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 20 гр.
- Кріп – 1 пучок.
- Сир – 40 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжий огірок обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперового рушника і ріжемо тонкою соломкою.
2. Копчену грудку подрібнюємо ідентично огірку.
3. Два томату середнього розміру промиваємо та нарізаємо кубиками.
4. Болгарський перець розрізаємо навпіл, витягаємо все насіння і подрібнюємо.
5. Всі підготовлені компоненти перекладаємо в глибокий салатник і туди ж відправляємо трохи консервованої кукурудзи, натертий сир, дрібно нашатковану кріп. Приправляємо страву сіллю і чорним меленим перцем, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
6. До столу подаємо в охолодженому вигляді. Приємного апетиту!
Крабовий салат з куркою і кукурудзою
Страви, приготовані з додаванням крабових паличок, завжди виходять легкими, повітряними і шалено ароматними, але якщо поєднати цей компонент з куркою і консервованою кукурудзою – отримаємо новий вибух смаків, який напевно вам сподобається!
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
- М’якоть курки (відварна) – 200 гр.
- Кукурудза консервована – 200 гр.
- Палички крабові – 80 гр.
- Морква (варена) – 1 шт.
- Яйця (варені) – 2 шт.
- Огірок (свіжий) – 1 шт.
- Картопля (відварена в мундирі) – 1-2 шт.
- Цибуля зелена – ½ пучка.
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Крабові палички і м’ясо нарізаємо невеликими шматочками і перекладаємо в глибоку тару.
2. Картоплю, відварену в шкірці і яйця, очищаємо і ріжемо кубиком, також відправляємо в салатник.
3. Подрібнюємо варену моркву, огірок, з кукурудзи зливаємо сік – додаємо до решти компонентів.
4. В останню чергу в тару відправляємо дрібно нашатковану зелену цибулю і заправляємо все декількома столовими ложками майонезу.
5. Заправляємо салат сіллю за смаком і ретельно перемішуємо.
6. До столу подаємо відразу або даємо настоятися в холодильнику близько півгодини. Приємного апетиту!