Простий, але в той же час шалено смачний і ситний салат можна легко і швидко приготувати з консервованої квасолі і курячого м’яса. Таку страву насичений величезною кількістю білка, який міститься як у курки, так і в квасолі, а значить, це блюдо не просто смачне, але і корисне!
Салат з куркою і червоної консервованої квасолею
Цікавий і небанальний салат досить простий, нам знадобиться лише відварне куряче філе, червона консервована квасоля і овочі, а заправимо ми всі ці апетитні інгредієнти пікантною заправкою, яка додасть страві особливу «родзинку».
Інгредієнти на
2 порц.
- Квасоля консервована ½ банки
- Куряче філе 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Цибуля червоний ½ шт.
- Салат Айсберг ¼ качана
- Дайкон ½ шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп за смаком
- Сіль за смаком
- Для заправки:
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Гірчиця французька 1 ст. л.
- Соус Чилі ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати салат з куркою і квасолею? Половинки червоного і ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і ріжемо соломкою.
- В окремій піалі змішуємо інгредієнти для заправки і перемішуємо.
- У чашу з заправкою відправляємо подрібнену цибулю, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі просочуватися.
- Редьку натираємо на крупній тертці.
- Курячу грудку попередньо відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиком або розбираємо на волокна.
- В салатниці з’єднуємо дайкон, болгарський перець і курку.
- Банку з червоною квасолею розкриваємо.
- Зливаємо рідину з банки, а квасоля засипаємо в миску до решти інгредієнтів.
- Салат промиваємо під струменем води, обсушуємо і рвемо листи руками або ножем нарізаємо.
- Відправляємо айсберг в салатницю.
- Маринований цибулю разом із залишками заправки так само перекладаємо в загальну посуд.
- Гарненько перемішуємо складові салату.
- Висипаємо гіркою на плоске блюдо.
- Щедро посипаємо дрібно нарубаної зеленню для посилення аромату і прикраси.
- І подаємо до столу. Приємного апетиту!
