Простий, але в той же час шалено смачний і ситний салат можна легко і швидко приготувати з консервованої квасолі і курячого м’яса. Таку страву насичений величезною кількістю білка, який міститься як у курки, так і в квасолі, а значить, це блюдо не просто смачне, але і корисне!
Салат з куркою і червоної консервованої квасолею
Цікавий і небанальний салат досить простий, нам знадобиться лише відварне куряче філе, червона консервована квасоля і овочі, а заправимо ми всі ці апетитні інгредієнти пікантною заправкою, яка додасть страві особливу «родзинку».
Інгредієнти на
2 порц.
- Квасоля консервована ½ банки
- Куряче філе 1 шт.
- Цибуля ріпчаста ½ шт.
- Цибуля червоний ½ шт.
- Салат Айсберг ¼ качана
- Дайкон ½ шт.
- Перець болгарський ½ шт.
- Цибуля зелена за смаком
- Кріп за смаком
- Сіль за смаком
- Для заправки:
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Соус соєвий 1 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Гірчиця французька 1 ст. л.
- Соус Чилі ½ ч. л.
Процес приготування:
- Як приготувати салат з куркою і квасолею? Половинки червоного і ріпчастої цибулі нарізаємо тонкими півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіння і плодоніжки і ріжемо соломкою.
- В окремій піалі змішуємо інгредієнти для заправки і перемішуємо.
- У чашу з заправкою відправляємо подрібнену цибулю, перемішуємо і залишаємо при кімнатній температурі просочуватися.
- Редьку натираємо на крупній тертці.
- Курячу грудку попередньо відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо кубиком або розбираємо на волокна.
- В салатниці з’єднуємо дайкон, болгарський перець і курку.
- Банку з червоною квасолею розкриваємо.
- Зливаємо рідину з банки, а квасоля засипаємо в миску до решти інгредієнтів.
- Салат промиваємо під струменем води, обсушуємо і рвемо листи руками або ножем нарізаємо.
- Відправляємо айсберг в салатницю.
- Маринований цибулю разом із залишками заправки так само перекладаємо в загальну посуд.
- Гарненько перемішуємо складові салату.
- Висипаємо гіркою на плоске блюдо.
- Щедро посипаємо дрібно нарубаної зеленню для посилення аромату і прикраси.
- І подаємо до столу. Приємного апетиту!
Салат з куркою, квасолею і сухариками
Готуємо ситний і смачний салат з курячого м’яса, консервованої квасолі і хрустких домашніх сухариків. Така страва чудово підходить, як для святкового столу завдяки своєму яскравому зовнішньому вигляду, так і для різноманітності звичного раціону.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Гриби – 300 гр.
- Філе куряче (відварне) – 300 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Томати – 2 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Будь-які вибрані вами гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.
2. Відварене філе дрібно ріжемо.
3. Курку перекладаємо в глибокий салатник і до неї додаємо червону цибулину, нарізану півкільцями.
4. Так само в тарілку засипаємо червону квасоля (рідина попередньо злити) і обсмажені гриби.
5. Скибочки батона ріжемо кубиками невеликого розміру.
6. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо хліб до рум’яності.
7. В цей час два соковитих томатів ріжемо невеликимі шматочками.
8. Додаємо в салатницю, дрібно нашатковану зелень, томати, а також приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
9. В останню чергу засипаємо до інших компонентів хрусткі сухарики.
10. Заправляємо салат майонезом або сметаною або йогуртом.
11. Все ретельно перемішуємо і відразу ж подаємо до столу, поки сухарики не розм’якли. Приємного апетиту!
Смачний салат з куркою, квасолею і корейською морквою
Буйство фарб і смаків в одній тарілці – легко! Готуємо яскравий і незвичайний салат, який напевно сподобається всім, хто тільки встигне його спробувати. А для його приготування нам знадобляться найпростіші продукти і зовсім трохи вільного часу.
Час готування – 12 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 1 шт.
- Морква по-корейськи – 100-150 гр.
- Сир твердий – 70-100 гр.
- Огірок (невеликий) – 1 шт.
- Квасоля червона суха – ¾ склянки
- Часник – 1-2 зуб.
- Майонез – 70 мл
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. За 12 годин до початку готування, замочуємо квасолю у холодній воді і залишаємо на ніч. Вранці її промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності. Квасоля охолоджуємо і викладаємо в салатник відповідного розміру. Туди ж відправляємо морквину по-корейськи.
2. Прямо в тарілку натираємо на дрібній тертці шматочок сиру.
3. Невеликий огірок обполіскуємо водою, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо соломкою.
4. Також в миску, додаємо дрібно нашатковану кріп і куряче філе, яке необхідно заздалегідь зварити, остудити і порізати кубиком.
5. Заправляємо салат майонезом і приправляємо кількома зубками часнику, пропущеними через часникодавку.
6. Солимо і гарненько перемішуємо всі компоненти між собою.
Приємного апетиту!
Простий рецепт салату з куркою, квасолею, огірками та яйцями
Готуємо корисний і смачний салат, який містить в собі величезну кількість білка, завдяки курки і червоної квасолі у списку інгредієнтів. Такий виріб прекрасно підходить для повноцінного вечері або цупкого перекусу.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Квасоля червона консервована – 200 гр.
- Огірки свіжі – 200 гр.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Огірки (мариновані) – 100 гр.
- Цибуля червона (невеликий) – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для заправки:
- Сметана 10% — 100 мл
- соєвий Соус – 2 ч. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Першим ділом відварюємо курку в підсоленій воді протягом 30-40 хвилин і в цей же час варимо яйця круто, охолодити і очистити від шкаралупи.
2. Паралельно нарізаємо свіжі і мариновані огірки, червоний лук і з’єднайте з квасолею, з якої попередньо потрібно злити сік.
3. Остигле філе ріжемо кубиком.
4. Дрібно нарізаємо яйця (курячі яйця можна замінити перепелиними, однак, їх знадобиться 12 штук).
. Для заправки, в окремій піалі змішуємо соєвий соус, гірчицю і сметану. Всі компоненти разом з ароматною заправкою перемішуємо в салатнику, приправляємо сіллю і чорним меленим перцем – подаємо до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з куркою, квасолею і грибами?
Курка, квасоля і гриби – здавалося б, що об’єднує ці продукти, адже вони здаються непоєднуваними. Однак це не зовсім так, якщо приготувати з них салат, то ми отримаємо апетитне і ситне блюдо, яке чудово підходить для повноцінного прийому їжі, так як дуже багате білком.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Грудка куряча – 500 гр.
- Квасоля консервована – 1 банку.
- Печериці консервовані – 400 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо. Відокремлюємо філе від кістки, зачищаємо від плівок і вкраплень жиру, обполіскуємо під струменем води і кладемо в каструлю. Відварюємо в підсоленій воді до повної готовності (25-30 хвилин), після виймаємо з бульйону і даємо трохи часу охолонути.
2. Займемося квасолею і грибами. Розкриваємо баночки консервів і зливаємо з них рідину, а вміст висипаємо в глибокий салатник.
3. Займемося цибулею і перцем. Цибулю очищаємо від лушпиння, а з перцю виймаємо насіння, нарізаємо овочі тонкою соломкою – засипаємо до решти інгредієнтів.
4. Охолоджену курку ріжемо довільно і відправляємо слідом за цибулею і перцем. Заправляємо салат сіллю і чорним меленим перцем, заправляємо майонезом і гарненько перемішуємо – прибираємо в холодильну камеру на 10-15 хвилин для просочення.
5. Після закінчення часу розкладаємо страву по порційним піали і подаємо. Приємного апетиту!
Салат з куркою, квасолею і консервованою кукурудзою
По-справжньому осінній салат з доступних і простих інгредієнтів, які знайдуться у кожного – швидко, смачно і ароматно. А нам знадобиться куряче філе, консервована квасоля і кукурудза, і трохи сезонних овочів.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе куряче (велике) – 1 шт.
- Кукурудза консервована – 380 гр.
- Квасоля консервована – 220 гр.
- Огірки – 3 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – 80 мл
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Зубчик часнику очистити від лушпиння і пропускаємо через прес або дрібно шаткуємо за допомогою ножа.
2. Філе зачищаємо від плівок, сухожиль і жиру – відварюємо в підсоленій воді до готовності і після остуджуємо. Охолоджене м’ясо довільно подрібнюємо.
3. Огірки обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиком.
4. Банку з квасолею обережно піднімаємо і зливаємо рідину.
5. Те ж саме робимо і з кукурудзою.
6. Зелень промиваємо і дрібно шаткуємо.
7. У глибокій салатниці відповідного розміру з’єднуємо всі компоненти, приправляємо улюбленими спеціями і сіллю, додаємо майонез і ретельно перемішуємо. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з куркою, квасолею і помідорами
Літній, легкий, але в той же час ситний салат, який під силу приготувати кожному, адже з довгих маніпуляцій, нам потрібно тільки обсмажити куряче м’ясо, а всі інші компоненти всього лише нарізати. А в результаті ми отримаємо повноцінну страву, що підходить для обіду або вечері.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 250 гр.
- Квасоля консервована червона – 150 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сухарики з білого хліба – 30 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Масло рослинне – 30 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Салат листовий – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе добре обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і нарізаємо кубиками невеликого розміру. Обсмажуємо м’ясо до рум’яної скоринки з двох сторін на невеликій кількості рослинного масла. Готове м’ясо перекладаємо в глибокий салатник, в якому будемо збирати салат.
2. Сир натираємо на тертці прямо до курки.
3. Банку квасолею відкриваємо, і всі боби перекидаємо на друшляк, промиваємо і даємо трохи часу стекти надлишків рідини. Після, відправляємо квасоля в тару до інших компонентів.
4. Помідори нарізаємо невеликими шматочками, листовий салат рвемо руками і все з’єднуємо в салатнику. Приправляємо страву сіллю, заправляємо майонезом і ретельно перемішуємо.
5. Прикрашаємо сухариками і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Ситний салат з куркою, квасолею та сиром
Ніжний, але в той же час хрусткий салат, багатий білками – готуємо з курки, консервованої квасолі та сиру твердих сортів. Витративши зовсім небагато часу, ми отримуємо смачний і ситний салат, яким можна з легкістю нагодувати всю сім’ю і надовго забути про голод.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Квасоля консервована червона – 150 гр.
- Сир – 100 гр.
- Сухарики – 30 гр.
- Майонез – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і ріжемо довільними кубиками або розбираємо по волокнах – перекладаємо в глибоку миску.
2. Сир натираємо на тертці і пересипаємо до м’яса.
3. Розкриваємо банку з квасолею, зливаємо рідину, а бобові обполіскуємо під струменем води – відправляємо слідом за сирної стружкою.
4. У тарілку засипаємо сухарики.
5. Заправляємо салат невеликою кількістю майонезу, присмачую чорним меленим перцем за смаком і ретельно перемішуємо всі компоненти.
6. Готовий салат відразу подаємо до столу і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Салат з куркою, квасолею і болгарським перцем
Вашій увазі представляється рецепт смачного, але в той же час нежирного салату з квасолі, з додаванням курки і солодкого болгарського перцю. Підходить таке блюдо навіть для людей дотримуються правильного харчування, так як салат заправляється не майонезом, а рослинним маслом і яблучним оцтом.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Квасоля консервована – 300 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кінза/петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо відварюємо протягом 10 хвилин, виймаємо і розрізаємо уздовж, але не до кінця. Натираємо філе сіллю і ложкою рослинного масла, кладемо на край листа пергаменту і закриваємо другою половиною. Обсмажуємо на сухій сковороді по 4 хвилини з кожного боку і остуджуємо.
2. Болгарський перець промиваємо й обсушуємо, вирізаємо плодоніжку і вичищаємо від насіння, ріжемо тонкою соломкою і відправляємо в глибоку тарілку.
3. Очищену цибулину ріжемо пір’ям або півкільцями і додаємо до перцю.
4. Курку розбираємо по волокнах і пересипаємо в салатник.
5. Квасоля викладаємо в друшляк, обполіскуємо і даємо трохи часу, щоб стекли надлишки рідини. Пучок кінзи або петрушки дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через прес, і всі ці компоненти додаємо до решти складових салату.
6. Приправляємо страву сіллю, заправляємо олією і яблучним оцтом (можна замінити винним), гарненько перемішуємо. До столу подаємо відразу або наполягаємо півгодини в холодильнику для кращої просочення.
7. За бажанням, готуємо страву листовим салатом і викладаємо гіркою наша страва. Приємного апетиту!
Простий і смачний салат з куркою, квасолею і пекінською капустою
Готуємо легкий і свіжий салат з ніжного відвареного м’яса курка, квасолі і молодий пекінської капусти. Страва виходить настільки «повітряним», що підходить навіть для пізньої вечері, особливо, якщо заправити компоненти не майонезом, а нежирної сметаною або натуральним йогуртом без наповнювача.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Капуста пекінська – 300 гр.
- Квасоля консервована біла – 250 гр.
- Огірки – 300 гр.
- Томати – 300 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Майонез – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промиваємо, зачищаємо від плівок і жиру, кладемо в каструлю і відварюємо до готовності в підсоленій воді (30-40 хвилин).
2. Готове філе виймаємо з бульйону, остуджуємо і ріжемо невеликими шматочками.
3. Зварені яйця очищаємо від шкаралупи і нарізаємо кубиками.
4. З качана капусти, знімаємо верхні заветренной листя, розрізаємо вздовж і шаткуємо тонкою соломкою.
5. Помідори ріжемо великими шматками.
6. Огірки нарізаємо кільцями, а після кожне колечко ріжемо на 4 частини (пол огірочка залишаємо для декору).
7. У великій салатниці з’єднуємо всі компоненти, а також додаємо квасолю (попередньо зливаємо рідину і промиваємо холодною водою), солимо і заправляємо майонезом.
8. Салат викладаємо на плоске блюдо гіркою, а з боків прикрашаємо півкільцями огірка. Приємного апетиту!