Салат з куркою, пекінською капустою, виноградом
Рецепти приготування салатів, та й не тільки, в яких м’ясні інгредієнти поєднують з фруктами, останнім часом набувають популярності. Блюдо виходить красивим, ситним та смачним. Варіантів таких салатів багато, є швидкі і прості, і є справжні шедеври кулінарії. Готуємо салат з куркою, пекінською капустою, виноградом і ананасом. Доповнимо його сухариками і обсмаженим кунжутом. Такий салат буде у вас відмінним вечерею і прикрасить навіть святковий стіл. Відварюємо куряче м’ясо заздалегідь.
Час готування: 20 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Пекінська капуста – 400 гр.
- філе Куряче варене – 250 гр.
- Виноград – 250 гр.
- Ананаси – 250 гр.
- Кунжут смажений – 10 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Хліб висівковий – 2 скибочки.
- домашній Майонез – 200 гр.
- Сіль – ½ ч. л.
Процес приготування:
1. Скибочки хліба з висівками нарізаємо невеликими кубиками. Застеляємо деко шматочком паперу для випічки. Кладемо на нього хлібні кубики і на 5 хвилин поміщаємо в духовку, розігріту до 200°С, щоб вони підрум’янилися.
2. Пекінську капусту шаткуємо тонкою соломкою.
3. Заздалегідь відварене і охолоджене куряче м’ясо нарізаємо невеликими кубиками.
4. Нарізані капусту та м’ясо кладемо в салатницю. Ананас нарізаємо невеликими шматочками. Промитий виноград розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Фруктову нарізку перекладаємо в салатницю.
5. Потім салат посипаємо сіллю, дрібно подрібненим кропом, обсмаженим на сухій сковорідці кунжутом, і кладемо домашній майонез. Салат ложкою акуратно перемішуємо і пробуємо на смак.
6. Посипаємо салат обсмаженими хлібними шматочками і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!