Дуже смачний салат з кукурудзою, огірком і сухариками
Дуже легкий салат, який не перевантажить трапезу і внесе різноманітність у меню. Основні інгредієнти – кукурудза і огірки. Також додаємо варену курячу грудку для ситності і поживністю. При подачі посипаємо закуску житніми сухариками – вони підкреслюють ніжність салату і додають доречний хлібний акцент.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Кукурудза консервована – 1 банку.
- Огірки – 4 шт. невеликого розміру.
- Сухарики житні – 80 гр.
- Курка варена – 400 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – для подачі.
Процес приготування:
1. Огірки промиваємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо плоди немолоді, то шкірку і грубі насіння краще видалити. Нарізаємо огірки тонкою соломкою і відправляємо її в салатницю.
2. Відварене куряче філе нарізаємо впоперек волокон невеликими шматочками, які також відправляємо в салатницю.
3. Банку з кукурудзою розкриваємо, зерна відкидаємо на друшляк. Після того, як сік стече, висипаємо кукурудзу поверх курки.
4. До інгредієнтів додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком, майонез і перемішуємо.
5. Готовий салат розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо житніми сухариками і прикрашаємо свіжою зеленню кропу. Подаємо до столу відразу після приготування.
Приємного апетиту!