Салат з маринованими опеньками

Салат з маринованими опеньками і копченою куркою

Салат на основі маринованих опеньків та копченої курки відрізняє незвичайний виразний смак, і готують його до святкового столу, як гарну альтернативу традиційним олів’є. Формують такий салат шарами і з допомогою кулінарного кільця, щоб шари вклалися рівно і компактно.

Час готування: 2 години 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 6.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 400 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Куряча грудка копчена – 300 р.
  • Цибуля зелена – 1 пучок.
  • Яйце – 4 шт.
  • Кріп – 4 гілочки.
  • Петрушка – 2 гілочки.
  • Майонез – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю і яйця для салату відваріть заздалегідь і остудіть. Потім зніміть з нього шкірку і подрібнити на крупній тертці. На плоску тарілку поставте кільце і 1-м шаром викладіть натертий картоплю. Його посипте сіллю, чорним перцем і нанесіть тонку сіточку майонезу.

2. 2-м шаром укладіть мелконашинкованные пір’я зеленої цибулі і його також покрийте сіточкою майонезу.

3. Гострим ножем наріжте невеликими кубиками копчену курку, не знімаючи шкіру. Потім м’ясо викладіть поверх цибулі 3-м шаром і покрийте його майонезній сіточкою.

4. 4-м шаром укладіть в кільце подрібнені курячі яйця. Їх рівномірно намажте майонезом.

5. Салат зверху посипте дрібно порізаними кропом і петрушкою.

6. Поверх шару зелені викладіть мариновані опеньки. Ложкою салат трохи утрамбуйте і можете акуратно зняти кільце.

7. Потім салат мінімум на 2 години поставте в холодильник, щоб всі верстви просочилися майонезом. Після закінчення цього часу салат з маринованими опеньками і копченою куркою можете подавати до столу.

Приємного апетиту і вдалих страв!