Салат з маринованими опеньками і копченою куркою
Салат на основі маринованих опеньків та копченої курки відрізняє незвичайний виразний смак, і готують його до святкового столу, як гарну альтернативу традиційним олів’є. Формують такий салат шарами і з допомогою кулінарного кільця, щоб шари вклалися рівно і компактно.
Час готування: 2 години 20 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 6.
Інгредієнти:
- Опеньки мариновані – 400 г
- Картопля – 2 шт.
- Куряча грудка копчена – 300 р.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Яйце – 4 шт.
- Кріп – 4 гілочки.
- Петрушка – 2 гілочки.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і яйця для салату відваріть заздалегідь і остудіть. Потім зніміть з нього шкірку і подрібнити на крупній тертці. На плоску тарілку поставте кільце і 1-м шаром викладіть натертий картоплю. Його посипте сіллю, чорним перцем і нанесіть тонку сіточку майонезу.
2. 2-м шаром укладіть мелконашинкованные пір’я зеленої цибулі і його також покрийте сіточкою майонезу.
3. Гострим ножем наріжте невеликими кубиками копчену курку, не знімаючи шкіру. Потім м’ясо викладіть поверх цибулі 3-м шаром і покрийте його майонезній сіточкою.
4. 4-м шаром укладіть в кільце подрібнені курячі яйця. Їх рівномірно намажте майонезом.
5. Салат зверху посипте дрібно порізаними кропом і петрушкою.
6. Поверх шару зелені викладіть мариновані опеньки. Ложкою салат трохи утрамбуйте і можете акуратно зняти кільце.
7. Потім салат мінімум на 2 години поставте в холодильник, щоб всі верстви просочилися майонезом. Після закінчення цього часу салат з маринованими опеньками і копченою куркою можете подавати до столу.
Приємного апетиту і вдалих страв!