Салат з огірків пальчики оближеш на зиму – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з огірків «пальчики оближеш» на зиму – це дуже смачна і універсальна закуска для вашого домашнього або святкового столу. Щоб овочеві салати вийшли соковитими і смачними, використовуйте перевірену кулінарну добірку з десяти рецептів з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Салат з огірків «пальчики оближеш» з цибулею на зиму

Салат з огірків «пальчики оближеш» з цибулею на зиму виходить неймовірно апетитною і насиченим смаком. Таке частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.

Інгредієнти

  • Огірки свіжі 5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 кг
  • Кріп 1 пучок
  • Сіль 5 ст. л.
  • Цукор-пісок 5 ст. л.
  • Оцет столовий 9% 200 мл
  • Масло рослинне 200 мл

Процес приготування:

  1. Для заготівлі салату з огірків «Пальчики оближеш» на зиму відміряє необхідну кількість овочів. Огірки добре промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.
  2. Викладаємо кружечки огірків у велику глибоку ємність.
  3. Промиваємо й обсушуємо кріп, після дрібно ріжемо його ножем.
  4. Відправляємо зелень до огірків.
  5. Очищаємо цибулю і добре промиваємо його. Після дрібно нарізаємо і викладаємо до огірків.
  6. Доповнюємо заготівлю сіллю, цукром, оцтом і рослинним маслом. Перемішуємо і залишаємо на 2 години для виділення соку.
  7. Розкладаємо частування по стерильним банкам. Ставимо їх на водяну баню і стерилізуємо 30 хвилин. Після закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.
  8. Салат з огірків «пальчики оближеш» з цибулею на зиму готовий. Забирайте на зберігання в прохолодне місце.

Салат з огірків без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму

Салат з огірків без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму порадує вас своєю соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. З допомогою такого частування ви різноманітите домашнє меню. Для заготівлі салату на тривале зберігання використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі салату з огірків без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму відміряємо потрібну кількість огірків. Добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Огірки з грубою або пожовклим шкіркою очищаємо, інші залишаємо в шкірці. Ріжемо овочі тонкими кружальцями або полукружками.

Крок 3. Очищаємо цибулю й ріжемо півкільцями.

Крок 4. У великій мисці з’єднуємо огірки, цибулю, цукор і сіль. Добре все перемішуємо і залишаємо на 30-60 хвилин.

Крок 5. Після заготівлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння й тушкуємо до зміни кольору, після виливаємо сюди столовий оцет.

Крок 6. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в теплий матеріал і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Салат з огірків без стерилізації «Пальчики оближеш» на зиму готовий. Прибирайте на зберігання.

Салат з огірків по-корейськи на зиму

Салат з огірків по-корейськи на зиму – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком закуска для домашнього або святкового столу. Оригінальне овочеве частування можна подавати до столу в якості гарніру до гарячих страв. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений рецепт.

Час готування – 4 години 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 3 кг
  • Морква – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Приправа для моркви по-корейськи – 0,5 пачки.
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Масло рослинне – 200 мл

Процес приготування:

Крок 1. Для заготівлі салату з огірків по-корейськи на зиму підготуємо необхідні інгредієнти.

Крок 2. Очищаємо, промиваємо моркву і пропускаємо її через тертці для корейської моркви.

Крок 3. Промиваємо огірки і нарізаємо тонкими кружечками.

Крок 4. Очищаємо часник подрібнюємо зубчики будь-яким зручним способом.

Крок 5. У глибоку миску відправляємо всі овочі, засипаємо їх сіллю, цукром, приправою, поливаємо олією і оцтом.

Крок 6. Ретельно перемішуємо вміст.

Крок 7. Залишаємо заготовку на чотири години для виділення соку. За цей час вміст перемішуємо кілька разів.

Крок 8. Розкладаємо частування по стерилізованим банкам.

Крок 9. Стерилізуємо наповнені ємності на водяній бані 10 хвилин (пів-літрові) з моменту закипання води. Після закатуємо і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Салат з огірків по-корейськи на зиму готовий. Забирайте на зберігання.

Салат з огірків «Зимовий король» на зиму

Салат з огірків «Зимовий король» на зиму порадує вас своїм яскравим виглядом і незабутнім смаком. Таке соковите частування ідеально доповнить гарячі гарніри, м’ясні та рибні страви. Для приготування на тривале зберігання використовуйте перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 2,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 кг
  • Кріп – 1 пучок.
  • Цукор – 2,5 ст. ложки
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 12 шт.
  • Оцет 9% – 50 мл

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі салату з огірків «Зимовий король» на зиму. Добре промиваємо їх під водою.

Крок 2. Ріжемо кружальцями огірки. Більш великі поділяємо на половинки.

Крок 3. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями.

Крок 4. З’єднуємо огірки з цибулею у великій каструлі. Засипаємо сіллю, цукром і спеціями. Перемішуємо і залишаємо на півтори години.

Крок 5. Доповнюємо вміст подрібненим кропом і столовим оцтом. Перемішуємо.

Крок 6. Ставимо заготовку на плиту, доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню.

Крок 7. Розливаємо частування по стерилізованим банкам, закриваємо кришкою і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Салат з огірків «Зимовий король» на зиму готовий. Забирайте на зберігання.

Салат «Ніжинський» з огірків на зиму

Салат «Ніжинський» з огірків на зиму – це проста і смачна заготовка, яка точно різноманітить ваш домашній стіл. Таке частування стане цікавою холодною закускою для всієї родини. Для приготування використовуйте перевірений покроковий рецепт з нашої збірки.

Час приготування – 45 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 2 л.

Склад:

На 4 півлітрові банки:

  • Огірки – 1,4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,7 кг
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Цукор – 25 гр.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • лавровий Лист – за смаком.
  • Перець чорний горошок – за смаком.
  • Перець духмяний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати салат «Ніжинський» з огірків на зиму, спочатку вимочуємо огірки в холодній воді. Після промиваємо їх, зрізаємо хвостики. Ріжемо тонкими кружечками.

Крок 2. Стерилізуємо банки, кладемо на дно спеції зі списку.

Крок 3. До половини банки викладаємо кружечки огірків.

Крок 4. Викладаємо півкільця цибулі.

Крок 5. Сюди ж відправляємо трохи кропу.

Крок 6. Викладаємо залишилися огірки до самого верху банки.

Крок 7. Висипаємо порівну в кожну банку цукор і сіль.

Крок 8. Виливаємо в кожну банку 25 мл оцту.

Крок 9. Кип’ятимо воду і повністю заливаємо нею вміст банок.

Крок 10. Прикриваємо кришкою і даємо настоятися 20 хвилин. Ставимо заготовки у велику каструлю з киплячою водою і рушником на дні. Стерилізуємо в киплячій воді близько 10 хвилин.

Крок 11. Закриваємо кришками, ставимо догори дном і залишаємо до повного охолодження.

Крок 12. Салат «Ніжинський» з огірків на зиму готовий. Забирайте на зберігання.

Салат з огірків і помідорів «Пальчики оближеш»

Салат з огірків і помідорів «Пальчики оближеш» – це смачна і легка у виконанні ідея для тривалого зберігання. Таке частування вийде цікавим за смаком і неймовірно апетитною. Подавайте до столу в якості холодної закуски, а для приготування беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 2 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 4,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Перець болгарський – 0,5 кг
  • Морква – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Масло рослинне – 400 мл
  • Оцет 9% – 200 мл
  • Цукор – 1 склянка
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Перець чорний горошок – за смаком

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі салату з огірків і помідорів «Пальчики оближеш». Очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 2. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями.

Крок 3. Моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою.

Крок 4. Огірки ріжемо тонкими кружальцями або полукружками (залежить від розміру плодів).

Крок 5. Помідори ріжемо часточками.

Крок 6. Складаємо всі овочі у велику каструлю. Перемішуємо.

Крок 7. Відправляємо сюди сіль, цукор, спеції, рослинна олія і оцет. Знову все перемішуємо.

Крок 8. Ставимо заготовку на плиту. Кип’ятимо і після тушкуємо близько 40 хвилин.

Крок 9. Яким зручним способом стерилізуємо банки, кип’ятимо кришки. Розливаємо гаряче частування по банках, закрити їх кришками і даємо повністю охолонути.

Крок 10. Салат з огірків і помідорів «Пальчики оближеш» готовий. Забирайте на зберігання.

Салат з огірків з гірчицею «Пальчики оближеш»

Салат з огірків з гірчицею «Пальчики оближеш» виходить дивно апетитними і цікавими за смаком. Така заготівля доповнить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як окрему закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 4 години

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 3,5 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Зерна гірчиці – 2 ст. л.
  • Сіль – 50 гр.
  • Куркума – 1 ч. л.
  • Цукор – 300 гр.
  • Оцет яблучний – 300 мл
  • Зелень – 1 пучок.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо необхідні інгредієнти для заготівлі салату з огірків з гірчицею «Пальчики оближеш». Очищаємо і промиваємо овочі.

Крок 2. Огірки ріжемо тонкими кружками.

Крок 3. Гострий перець ріжемо тонкими кільцями.

Крок 4. Півкільцями розбираємо ріпчасту цибулю.

Крок 5. Всі підготовлені овочі викладаємо в глибоку каструлю. Висипаємо сіль, гірчицю та інші спеції, додаємо подрібнену зелень.

Крок 6. Виливаємо сюди оцет. Добре все перемішуємо і залишаємо на три години для виділення соку.

Крок 7. Через деякий час овочі виділять багато соку. Ставимо заготовку на вогонь.

Крок 8. Після закипання варимо близько 7-10 хвилин для зміни кольору.

Крок 9. Розливаємо частування по стерилізованим банкам. Закатуємо, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо остигати.

Крок 10. Салат з огірків з гірчицею «Пальчики оближеш» готовий. Забирайте на зберігання.

Салат з огірків на зиму з томатною пастою

Салат з огірків на зиму з томатною пастою порадує вас своїм апетитним виглядом і насиченим смаком. Таке частування нікого не залишить байдужим. Можна подавати до столу з чорним хлібом або гарячими гарнірами. Також така закуска відмінно поєднується з м’ясними стравами.

Час приготування – 40 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,8 л.

Склад:

  • Огірки – 500 гр.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Перець чорний горошок – 5 шт.
  • томатна Паста – 70 гр.
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 15 гр.
  • Цукор – 25 гр.
  • Кислота лимонна – ¼ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо інгредієнти для заготівлі салату з огірків на зиму з томатною пастою. Огірки промиваємо під водою, часник очищаємо від лушпиння.

Крок 2. Стерилізуємо банку і на дно укладаємо зубчики часнику, лавровий лист і горошини чорного перцю.

Крок 3. Ріжемо огірки кружечками і викладаємо їх у банку.

Крок 4. Заливаємо вміст окропом, залишаємо на 5 хвилин. Після воду зливаємо і повторюємо процедуру ще раз.

Крок 5. У каструлі з’єднуємо томатну пасту, сіль, цукор, лимонну кислоту і воду. Перемішуємо і кип’ятимо.

Крок 6. Заливаємо огірки томатною сумішшю.

Крок 7. Закриваємо кришкою, перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Крок 8. Салат з огірків на зиму з томатною пастою готовий. Прибирайте на зберігання в прохолодне місце.

Салат з огірків на зиму з зеленню і часником

Салат з огірків на зиму з зеленню і часником – це неймовірно соковита, апетитна і насичена за смаком закуска для домашнього або святкового столу. Цікаве овочеве частування можна подавати до столу в якості гарніру до гарячих страв. Обов’язково беріть на замітку.

Час готування – 5 годин

Час приготування – 30 хвилин

Порції – 6 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 6 кг
  • Часник – 1 склянка
  • Зелень – 1 пучок.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 2 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Щоб приготувати салат з огірків на зиму з зеленню і часником, підготуємо необхідні інгредієнти. Огірки добре промиваємо під водою. Попередньо можна вимочити їх у холодній воді. Так овоч вийде більш хрустким.

Крок 2. Кожен огірок розрізаємо впоперек на дві частини. Кожну частину розбираємо на четвертинки поперек.

Крок 3. Очищаємо часник і подрібнюємо його будь-яким зручним способом.

Крок 4. З’єднуємо огірки з часником в глибокій мисці. Додаємо сюди сіль, цукор і столовий оцет. Ретельно перемішуємо.

Крок 5. Сюди ж вмішуємо зелень за смаком. Можна використовувати кріп, петрушку, чебрець або базилік.

Крок 6. Залишаємо заготовку на 4-6 годин. Після розкладаємо її по стерильним банкам разом з виділеним маринадом. Наповнені банки стерилізуємо в каструлі, на дно якої устеляємо рушником, після закипання води 10 хвилин. Закатуємо, перевертаємо догори дном, накриваємо кришкою і залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Салат з огірків на зиму з зеленню і часником готовий. Можна прибирати на зберігання.

Салат з огірків з кетчупом чилі

Салат з огірків з кетчупом чилі порадує вас пікантністю і насиченим смаком. Таке частування різноманітить ваш домашній або святковий стіл. Подавайте до столу гарячими стравами або як самостійну закуску. Для приготування скористайтесь перевіреної покрокової ідеєю.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 3 л.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,6 кг
  • Кетчуп класичний – 100 гр.
  • Кетчуп чилі – 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Оцет 9% – 100 мл
  • Вода – 1,2 л

Процес приготування:

Крок 1. Щоб заготовити салат з огірків з кетчупом чилі, промиваємо овочі. Огірки ріжемо кружальцями або полукружками. Складаємо продукти в глибоку миску.

Крок 2. Промиваємо банки і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Кип’ятимо кришки.

Крок 3. Наповнюємо ємності овочами.

Крок 4. У каструлі змішуємо воду з двома видами кетчупу, сіллю, цукром і оцтом.

Крок 5. Кип’ятимо пікантний маринад.

Крок 6. Заливаємо їм овочі і прикривають кришками.

Крок 7. Ставимо заготовки в каструлю з водою і рушником на дні. Стерилізуємо після закипання 20 хвилин.

Крок 8. Акуратно дістаємо банки з води, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і даємо повністю охолонути.

Крок 9. Салат з огірків з кетчупом чилі готовий. Прибирайте на зберігання.