Салат з огірків з цибулею і з болгарським перцем
Салати з огірків володіють приємним солодким смаком. За допомогою цибулі та болгарського перцю можна додати закатці трохи гостроти та пікантності. Таке поєднання овочів сподобається навіть справжнім гурманам.
Час готування: 4 години.
Час приготування: 40 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Перець болгарський – 5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Сіль – ¾ склянки
- Оцет – 2,5 склянки
- Цукор – 3-5 ст.
- Сіль – 1 склянка
- Перець запашний – 1 ст. л.
- Гірчиця суха – 1 ст. л.
- Каррі – 1 ч. л.
- Вода – 3 л.+9 ст.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте пір’ям. Огірки наріжте тонкими кружечками. Перці розрізати навпіл, очистіть їх від насіння і перегородок, наріжте м’якоть смужками.
2. Перекладіть нарізані овочі в глибоку емальовану каструлю або миску. У дев’яти склянках води розчиніть склянку солі і залийте цим розсолом салат. Перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште на 3 години, щоб овочі дали сік.
3. Після 3 годин відіжміть овочі від соку. Суміш з овочів розкладіть по сухим стерилізованим банкам і добре утрамбуйте.
4. У каструлі закип’ятити три літри води, розчиніть в ній цукор, сіль ¾ склянки, потім додайте духмяний перець, гірчицю, оцет і каррі. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним банки з салатом. Прикрийте банки кришками, поставте їх в каструлю, залийте водою і стерилізують в окропі 10-15 хвилин. Не забудьте покласти на дно каструлі рушник, щоб банки не лопнули. Після стерилізації загорніть кришки, остудіть загортання при кімнатній температурі і помістіть їх на зберігання в прохолодне місце.
Приємного апетиту!