Салат з огірків з цибулею на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків з цибулею і з болгарським перцем

Салати з огірків володіють приємним солодким смаком. За допомогою цибулі та болгарського перцю можна додати закатці трохи гостроти та пікантності. Таке поєднання овочів сподобається навіть справжнім гурманам.

Час готування: 4 години.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Огірки – 4 кг
  • Перець болгарський – 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Сіль – ¾ склянки
  • Оцет – 2,5 склянки
  • Цукор – 3-5 ст.
  • Сіль – 1 склянка
  • Перець запашний – 1 ст. л.
  • Гірчиця суха – 1 ст. л.
  • Каррі – 1 ч. л.
  • Вода – 3 л.+9 ст.

Процес приготування:

1. Овочі вимити. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте пір’ям. Огірки наріжте тонкими кружечками. Перці розрізати навпіл, очистіть їх від насіння і перегородок, наріжте м’якоть смужками.

2. Перекладіть нарізані овочі в глибоку емальовану каструлю або миску. У дев’яти склянках води розчиніть склянку солі і залийте цим розсолом салат. Перемішайте, накрийте ємність кришкою і залиште на 3 години, щоб овочі дали сік.

3. Після 3 годин відіжміть овочі від соку. Суміш з овочів розкладіть по сухим стерилізованим банкам і добре утрамбуйте.

4. У каструлі закип’ятити три літри води, розчиніть в ній цукор, сіль ¾ склянки, потім додайте духмяний перець, гірчицю, оцет і каррі. Доведіть маринад до кипіння і залийте ним банки з салатом. Прикрийте банки кришками, поставте їх в каструлю, залийте водою і стерилізують в окропі 10-15 хвилин. Не забудьте покласти на дно каструлі рушник, щоб банки не лопнули. Після стерилізації загорніть кришки, остудіть загортання при кімнатній температурі і помістіть їх на зберігання в прохолодне місце.

Приємного апетиту!