Салат з огірків з цибулею, з капустою і помідорами
Даний овочеве асорті, в яке входять огірки, капуста, цибулю і помідори, можна їсти майже відразу після маринування. Цей салат буде смачним рішенням для закачування на зиму і відмінною вітамінної підтримкою для організму в холодну пору.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Капуста білокачанна – 1,5 кг
- Морквина – 750 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Помідори – 1 кг
- Часник – 1 головка.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Оцет яблучний – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. З капустяного качана зніміть верхні листи і дрібно наріжте його.
2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.
3. Помідори наріжте тонкими часточками.
4. Огірки наріжте кружечками.
5. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник – часточками.
6. Складіть нарізані овочі у велику миску, додайте перець і сіль, перемішайте і залиште на 15 хвилин.
7. На дно сухих стерилізованих банок покладіть по одному лавровому листу, потім наповніть банки до верху овочевий сумішшю, зверху влийте 2 столові ложки соняшникової олії і столовій ложці оцту. Банки прикрийте кришкою, поставте їх в каструлю, влийте в неї воду і стерилізують банки з салатом в окропі 25-30 хвилин. Після стерилізації загорніть банки кришками, поставте їх догори дном і укутайте теплим пледом, в такому положенні залиште закачування до повного охолодження. Зберігайте салат в прохолодному місці.
Приємного апетиту!