Салат з огірків з цибулею на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Салат з огірків з цибулею, з капустою і помідорами

Даний овочеве асорті, в яке входять огірки, капуста, цибулю і помідори, можна їсти майже відразу після маринування. Цей салат буде смачним рішенням для закачування на зиму і відмінною вітамінної підтримкою для організму в холодну пору.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Капуста білокачанна – 1,5 кг
  • Морквина – 750 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Помідори – 1 кг
  • Часник – 1 головка.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Оцет яблучний – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Овочі вимити. З капустяного качана зніміть верхні листи і дрібно наріжте його.

2. Моркву очистіть і натріть на крупній тертці.

3. Помідори наріжте тонкими часточками.

4. Огірки наріжте кружечками.

5. Цибулю і часник очистіть від лушпиння. Цибулю наріжте тонкими півкільцями, часник – часточками.

6. Складіть нарізані овочі у велику миску, додайте перець і сіль, перемішайте і залиште на 15 хвилин.

7. На дно сухих стерилізованих банок покладіть по одному лавровому листу, потім наповніть банки до верху овочевий сумішшю, зверху влийте 2 столові ложки соняшникової олії і столовій ложці оцту. Банки прикрийте кришкою, поставте їх в каструлю, влийте в неї воду і стерилізують банки з салатом в окропі 25-30 хвилин. Після стерилізації загорніть банки кришками, поставте їх догори дном і укутайте теплим пледом, в такому положенні залиште закачування до повного охолодження. Зберігайте салат в прохолодному місці.

Приємного апетиту!