Салат з огірків з цибулею на зиму – 10 найбільш смачних рецептів з фото покроково

Простий і смачний рецепт салату з огірків з цибулею і часником

За цим рецептом у вас вийде смачний досить пікантний салат з огірків. Його дуже легко можна заготовити на зиму в будь-якій кількості і подавати на стіл як окрему закуску і як доповнення до складного гарніру.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Огірки – 4 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,2 кг
  • Зерна гірчиці – 50 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Оцет 9 % – 100 мл
  • Олія соняшникова – 1 ст.
  • Сіль – 2,5 ст. ложки
  • Цукор – 100 гр.
  • Перець чорний горошок – 10 шт.

Процес приготування:

1. Овочі вимити. Огірки наріжте тонкими кружечками.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.

3. Головку часнику розділити на зубчики, очистити від лушпиння і пропустіть їх через прес.

4. Овочі змішайте в мисці, влийте до них оцет, соняшникова олія, додайте перець, цукор і сіль, поставте під гніт на 2 години. Після 2 годин розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, утрамбуйте його ложкою і залийте залишилися після маринування соком. Стерилізуйте банки з салатом в окропі 15-20 хвилин. Потім щільно закрийте банки кришками і остудіть при кімнатній температурі. Салат готовий, зберігайте загортання в прохолодному місці.

Приємного апетиту!