Простий і смачний рецепт салату з огірків з цибулею і часником
За цим рецептом у вас вийде смачний досить пікантний салат з огірків. Його дуже легко можна заготовити на зиму в будь-якій кількості і подавати на стіл як окрему закуску і як доповнення до складного гарніру.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 10.
Склад:
- Огірки – 4 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,2 кг
- Зерна гірчиці – 50 гр.
- Часник – 1 головка.
- Оцет 9 % – 100 мл
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Цукор – 100 гр.
- Перець чорний горошок – 10 шт.
Процес приготування:
1. Овочі вимити. Огірки наріжте тонкими кружечками.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
3. Головку часнику розділити на зубчики, очистити від лушпиння і пропустіть їх через прес.
4. Овочі змішайте в мисці, влийте до них оцет, соняшникова олія, додайте перець, цукор і сіль, поставте під гніт на 2 години. Після 2 годин розкладіть салат по сухим стерилізованим банкам, утрамбуйте його ложкою і залийте залишилися після маринування соком. Стерилізуйте банки з салатом в окропі 15-20 хвилин. Потім щільно закрийте банки кришками і остудіть при кімнатній температурі. Салат готовий, зберігайте загортання в прохолодному місці.
Приємного апетиту!