Салат з пекінською капустою і консервованим тунцем
Салат з пекінською капустою і консервованим тунцем відноситься до тих страв, які не потрібно готувати заздалегідь. Буде навіть краще, якщо ви приготуєте і відразу подасте салат до столу, так капуста буде хрусткою і всі інші інгредієнти не втратять свої унікальні смакові якості.
Час готування: 37 хв.
Час приготування: 7 хв.
Порцій: 4-5.
Склад:
- Яйця курячі варені – 3 шт.
- Капуста пекінська – 4 аркуша.
- Тунець консервований – 250 гр.
- Огірок – 1 шт.
- Соус соєвий – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 1 ч. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
Для маринування лука:
- Цукор – 0,25 ч. л.
- Оцет – 0,5 ст. л.
- Сіль – 1 гр.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
1. Капусту помийте, дайте воді стекти і наріжте її соломкою. Перекладіть капусту в салатницю.
2. Огірок помийте і наріжте дрібними кубиками.
3. Цибулю наріжте кільцями. Приготуйте маринад. У воді розчиніть сіль, цукор і оцет. Викладіть цибулю в маринад і залишити на півгодини. Після цього злийте маринад і викладіть цибулю в миску.
4. Варені яйця наріжте кубиками.
5. З консервованого тунця злити сік, рибу розімніть вилкою, викладіть її в миску.
6. Приготуйте заправку. Злитий сік з тунця змішайте з лимонним соком, соєвим соусом і оливковою олією.
7. Салат посоліть, додайте заправку, перемішайте і подавайте до столу.
Приємного апетиту!