Салат з солоними огірками – 10 смачних і простих рецептів з покроковими фото

Простий салат з солоними огірками, куркою і грибами

Солоні огірки надають салату незвичайний ропні смак, і вони не з усіма інгредієнтами поєднуються. У цьому рецепті інгредієнти для салату (солоні огірки, свіжі шампіньйони і куряче філе) підібрані правильно, і страва сподобається вашим гостям і близьким. Для салату куряче філе і гриби обсмажують і доповнюється блюдо волоським горіхом.

Час приготування: 35 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Огірок солоний – 2 шт.
  • Печериці свіжі – 700 гр.
  • Грудка куряча – 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Горіхи волоські – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Майонез – 5 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – ½ склянки

Процес приготування:

Крок 1. Відразу готуються продукти для салату відповідно до рецептури і потрібній кількості порцій.

Крок 2. Куряче філе промивається проточною водою, обсушивается серветкою і натирається сумішшю солі з чорним перцем. Потім філе обсмажується цілком на невеликій кількості оливкової олії до готовності м’яса.

Крок 3. Печериці промивається холодною водою, нарізати тонкими слайсами і обсмажуються на антипригарній сковороді без масла, до повного випаровування грибного соку. Обсмажені гриби посипаються сіллю з чорним перцем.

Крок 4. Цибуля очищається, дрібно нарізається і перекладається в сковорідку до обсмаженою печерицям. Наливається до грибів трохи олії і все смажиться до готовності лука. Гриби з цибулею перекладаються на паперовий рушник для видалення зайвої олії. За цей час тонкою шинкують соломкою солоні огірки.

Крок 5. Обсмажене і охолоджене філе нарізати соломкою, тільки великої.

Крок 6. У салатницю укладаються нарізане філе, солоні огірки, обсмажені з цибулею шампіньйони, додаються нарізані шматочками відварені яйця і трохи подрібнені волоські горіхи. Салат заправляється майонезом, акуратно перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!