Простий салат з солоними огірками, куркою і грибами
Солоні огірки надають салату незвичайний ропні смак, і вони не з усіма інгредієнтами поєднуються. У цьому рецепті інгредієнти для салату (солоні огірки, свіжі шампіньйони і куряче філе) підібрані правильно, і страва сподобається вашим гостям і близьким. Для салату куряче філе і гриби обсмажують і доповнюється блюдо волоським горіхом.
Час приготування: 35 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Огірок солоний – 2 шт.
- Печериці свіжі – 700 гр.
- Грудка куряча – 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Майонез – 5 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – ½ склянки
Процес приготування:
Крок 1. Відразу готуються продукти для салату відповідно до рецептури і потрібній кількості порцій.
Крок 2. Куряче філе промивається проточною водою, обсушивается серветкою і натирається сумішшю солі з чорним перцем. Потім філе обсмажується цілком на невеликій кількості оливкової олії до готовності м’яса.
Крок 3. Печериці промивається холодною водою, нарізати тонкими слайсами і обсмажуються на антипригарній сковороді без масла, до повного випаровування грибного соку. Обсмажені гриби посипаються сіллю з чорним перцем.
Крок 4. Цибуля очищається, дрібно нарізається і перекладається в сковорідку до обсмаженою печерицям. Наливається до грибів трохи олії і все смажиться до готовності лука. Гриби з цибулею перекладаються на паперовий рушник для видалення зайвої олії. За цей час тонкою шинкують соломкою солоні огірки.
Крок 5. Обсмажене і охолоджене філе нарізати соломкою, тільки великої.
Крок 6. У салатницю укладаються нарізане філе, солоні огірки, обсмажені з цибулею шампіньйони, додаються нарізані шматочками відварені яйця і трохи подрібнені волоські горіхи. Салат заправляється майонезом, акуратно перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!