Салат «Обжорка» з маринованими огірками і куркою
Салат іменується «Обжоркой» за свою ситність і калорійність, які йому надають обсмажені на маслі моркву і цибулю. У цьому рецепті традиційну для «Обжорки» яловичину замінимо відвареної курячої грудкою. До базових інгредієнтів додамо солоний огірок, салат заправити майонезом. Оформимо салат в загальній салатниці, а для святкового столу краще підійде листкова версія.
Час приготування: 1 година 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Куряче філе – 400 гр.
- Огірок солоний – 4 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Майонез – 125 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готуються інгредієнти для салату відповідно до рецептури і потрібного вам кількості порцій. Овочі очищаються і промиваються.
Крок 2. В окремій каструлі доводиться до кипіння чиста вода, що додається до неї трохи солі, горошини запашного перцю і лавровий лист і в ній відварюється до готовності промите куряче філе.
Крок 3. Зварене філе витягується з бульйону, остуджується і нарізають шматочками або руками розбирається на окремі волокна.
Крок 4. Морква очищається від шкірки, промивається під водою, подрібнюється на крупній тертці і обсмажується на окремій сковорідці в невеликій кількості олії до готовності. Потім моркву остуджується.
Крок 5. На цій же сковорідці обсмажується до легкого рум’яного кольору нарізаний тонкими чверть кільцями цибулю і також остуджується.
Крок 6. Солоні огірки нарізати тонкою соломкою і з них повністю зливається розсіл, щоб салат не став рідким.
Крок 7. У салатницю укладаються нарізка м’яса з огірками і обсмажені цибулю з морквою.
Крок 8. Потім салат додаються через землянку очищені зубки часнику, мелений перець і потрібну кількість майонезу. Салат акуратно перемішується.
Крок 9. Приготований салат «Обжорка» з куркою і солоним огірком мінімум на годину ставиться в холодильник для настоювання і потім подається до столу. Приємного апетиту!