Салат з сьомгою, яйцем і огірком
Рецепти салатів з сьомгою є в кулінарній книзі кожної господині. Слабосолона сьомга дуже хороша сама по собі, а в поєднанні з вареними яйцями і соковитим огірком ви отримаєте чудову повноцінне блюдо.
Час готування: 30
Час приготування: 30 хв
Порцій – 6
Склад:
- Сьомга слабосолона – 250-300 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Рис варений – 1 склянка
- Яйця варені (тільки білки) – 5 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Кріп – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Філе слабосоленої сьомги наріжте кубиками.
Крок 2. Цибулю очистіть від лушпиння, дрібно наріжте, обшпарте окропом і залийте соком половини лимона, залиште на кілька хвилин для маринування.
Крок 3. Морква зваріть і натріть на тертці.
Крок 4. Огірки помийте і наріжте кубиками.
Крок 5. Варені яйця очистіть від лушпиння, відокремте білки від жовтків. Натріть білки на крупній тертці.
Крок 6. Кріп порубаєте ножем. Авокадо наріжте кубиками і збризніть лимонним соком, щоб воно не потемніло. Всі подрібнені інгредієнти складіть в салатницю, додати мариновану цибулю, варений рис і майонез, перемішайте.
Крок 7. Салат можна подавати в салатниці, змішавши всі інгредієнти. Або викласти шари в такому порядку: рис, сьомга, кріп, цибуля, авокадо, білок яйця, огірок, морква. Кожен шар промазати майонезом. У другому випадку подача буде більш красивим, але на смак салату це не позначиться.