Як приготувати салат з печінкою яловичої і зеленим горошком?
Цей салат стане «родзинкою» будь-якого святкового столу, завдяки своїй ефектній подачі і насиченому неповторному смаку! Гості напевно будуть вас просити поділитися рецептом, адже головний секрет полягає в яловичої печінки.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Печінка яловича – 300 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Горошок консервований – 1 банка.
- Морквина – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Томати «черрі» — 1 шт.
- Олія соняшникова – 4 ст. л.
- Маслини – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Майонез – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. У сковороді розігріваємо 2 столові ложки олії і на сильному вогні обсмажуємо шматочки яловичої печінки з двох сторін до рум’яної скоринки.
Крок 2. Ріпчасту цибулю дрібно кришимо і пасеруємо на невеликій кількості соняшникової олії до легкого рум’янцю.Крок 3. В жароміцний посуд з цибульними шматочками засипаємо половину моркви, подрібненої за допомогою терки, обсмажуємо разом близько двох хвилин.
Крок 4. Відварені яйця і печінку нарізаємо дрібними кубиками.
Крок 5. У глибокій тарілці змішуємо всі компоненти, включаючи консервований горох, підсолюємо, заправляємо майонезом і ретельно розмішуємо.
Крок 6. На плоску тарілку викладаємо салат, імітуючи форму їжачка.Крок 7. Загострений край змащуємо майонезом, а решту посипаємо рештою морквиною.
Крок 8. Маслинами робимо їжачку очі і носик, а черрі буде виконувати «роль» грибочка. По боках страви розкладаємо гілочки свіжого кропу. Приємного апетиту!