Грузинський салат з яловичиною і волоськими горіхами
Класичний салат грузинської кухні, гострий і насичений, розпалює апетит і дозволяє добре наїстися. Прикрашати таку страву можна в кращих традиціях національної кухні Грузії – зернятками свіжого граната.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Яловичина відварна (з ребер) – 160 гр.
- Квасоля, консервована червона – 1 банка.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Горіхи волоські – 50 гр.
- Перець гострий – 0,5 шт.
- Кінза – 1 пучок.
- Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
- Хмелі-сунелі – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Для заправки:
- Масло рослинне – 4 ч. л.
- Оцет винний білий – 1 ст. л.
Для подання:
- Зерна граната – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо, зняте з кістки, нарізують кубиками.
2. Очищену цибулину подрібнюють на півкільця.
3. Болгарський перець без серцевини шаткують соломкою, а гострий перець дуже дрібно рубають, попередньо видаливши насіння, що містять максимум гіркоти.
4. Часник рубають або пропускають через прес.
5. Зелень дрібно нарізають і змішують з іншими підготовленими інгредієнтами.
6. Квасоля проціджують, промивають звичайною водою і викладають в салат.
7. Горіхи обсмажують на сковороді без масла і посипають салат.
8. Страву приправляють хмелі-сунелі, свіжомеленим перцем і сіллю.
9. З масла і оцту роблять заправку і заливають салат. Подаючи, прикрашають рубаною зеленню і зернятками граната.