Салат з яловичиною – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Грузинський салат з яловичиною і волоськими горіхами

Класичний салат грузинської кухні, гострий і насичений, розпалює апетит і дозволяє добре наїстися. Прикрашати таку страву можна в кращих традиціях національної кухні Грузії – зернятками свіжого граната.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Яловичина відварна (з ребер) – 160 гр.
  • Квасоля, консервована червона – 1 банка.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Горіхи волоські – 50 гр.
  • Перець гострий – 0,5 шт.
  • Кінза – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.
  • Хмелі-сунелі – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Для заправки:

  • Масло рослинне – 4 ч. л.
  • Оцет винний білий – 1 ст. л.

Для подання:

  • Зерна граната – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо, зняте з кістки, нарізують кубиками.

2. Очищену цибулину подрібнюють на півкільця.

3. Болгарський перець без серцевини шаткують соломкою, а гострий перець дуже дрібно рубають, попередньо видаливши насіння, що містять максимум гіркоти.

4. Часник рубають або пропускають через прес.

5. Зелень дрібно нарізають і змішують з іншими підготовленими інгредієнтами.

6. Квасоля проціджують, промивають звичайною водою і викладають в салат.

7. Горіхи обсмажують на сковороді без масла і посипають салат.

8. Страву приправляють хмелі-сунелі, свіжомеленим перцем і сіллю.

9. З масла і оцту роблять заправку і заливають салат. Подаючи, прикрашають рубаною зеленню і зернятками граната.