Сало сухим способом – 10 рецептів, як засолити сало з часником сухим засолом в домашніх умовах

Сало сухим способом – цікава і нескладна ідея для домашньої заготовки. Готовий продукт помітно різноманітить ваш домашній стіл. Подавайте його разом з чорним хлібом, соліннями, зеленню і різними соусами. Для швидкого приготування сала використовуйте перевірені рецепти з нашої збірки.

Смачне сало з часником сухим способом в домашніх умовах

Свіже домашнє сало можна засолити сухим способом з додаванням ароматного часнику. Процес здивує своєю простотою, а готовий продукт порадує яскравим в міру пікантним смаком.

Інгредієнти на
0.7 кг.

  • Сало свиняче 700 гр.
  • Сіль 120 гр.
  • Часник 5 зуб.
  • Перець чорний горошок 8 шт.

Процес приготування:

  1. Як засолити сало сухим способом в домашніх умовах з часником? Промиваємо шматочок свіжого сала і обтираем його паперовим рушником. Підготуємо сіль і спеції.
  2. Далі сало поділяємо на кілька рівних частин.
  3. В невелику тарілку кладемо сіль, горошини чорного перцю і зубчики часнику. Розтираємо вміст до утворення ароматної кашки.
  4. Натираємо кожен шматочок сала часниковою сумішшю. Кладемо продукт в глибоку тарілку і ставимо її на три дні в холодильник, після подмораживаем в морозильній камері.
  5. Смачне сало з часником готово. Тонко нарізаємо продукт і подаємо до столу з чорним хлібом, спеціями або соусом.

Ароматне і ніжно сало з часником і перцем

Ароматне домашнє сало виходить з додаванням часнику і перцю. Засолите свіжий продукт швидким сухим способом. Пікантна закуска порадує домашніх або гостей. Подавайте з чорним хлібом і овочами.

Час готування: 5 днів

Час приготування: 3 дні

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Сало – 0,7 кг
  • Сіль – 120 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ч. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Аджика суха – 2 ч. л.

Процес приготування:

1. Свіже сало поділяємо на невеликі частини. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння.

2. Очищені зубчики розрізами на тонкі смуги.

3. В шматочках сала робимо багато неглибоких надрізів.

4. У кожен розріз розміщуємо тонко порізані шматочки часнику.

5. У невеликій тарілці змішуємо сіль, мелені перець, паприку і аджику. Ретельно розмішуємо вміст.

6. Старанно натираємо продукт сумішшю з солі і спецій. Викладаємо заготовку в глибоку миску і зберігаємо її три дні в холодильнику і 1-2 дні в морозильній камері.

7. Солоне заморожене сало готове. Нарізайте продукт на тонкі шматочки і подавайте до столу з хлібом і свіжими овочами.

Проста засолювання сала сухим способом в банку

Простий спосіб засолити свіже сало в домашніх умовах – в скляній банці. Суміш ароматних спецій додасть продукту легкий пікантний смак. Подавайте закуску з чорним хлібом, улюбленим соусом або зеленню.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 2 дні

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Сало – 0,8 кг
  • Сіль – 120 гр.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

1. Свіже сало промиваємо під холодною водою і обтираем його. Нарізаємо продукт на невеликі шматочки, посипаємо їх сіллю і розмішуємо для кращого розподілу.

2. Щільно укладаємо частина солоних шматочків в чисту скляну банку.

3. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння і розділяємо їх на тонкі шматочки.

4. Викладаємо часник в банку з салом.

5. Туди ж кладемо горошини чорного перцю і лаврове листя.

6. Викладаємо решта шматочки сала.

7. Щільно закриваємо банку з вмістом кришкою. Залишаємо на добу в кімнаті, а після ставимо на дві доби в холодильник.

8. Готове сало виймаємо з банки, обтираем його від спецій, нарізаємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Як швидко засолити сало сухим способом в пакеті?

Апетитне домашнє сало можна приготувати сухим способом в целофановому пакеті. Готовий продукт можна подавати як закуску у великій компанії, доповнивши ароматною зеленню або овочами.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 700 гр.

Склад:

  • Сало – 0,7 кг
  • Сіль – 120 гр.
  • Спеції – за смаком.
  • Лист лавровий – 2 шт.

Процес приготування:

1. Свіже сало промиваємо і розбираємо на невеликі шматочки. Підготуємо спеції. Для засолювання можна використовувати суміш перців, паприку і інші приправи.

2. Кладемо в контейнер сало і посипаємо його сіллю і спеціями. Ретельно перемішуємо вміст, щоб приправи розподілилися.

3. Далі перекладаємо заготовку в целофановий пакет. Сюди ж кладемо лаврове листя.

4. Щільно зав’язуємо пакет з вмістом. Кладемо його в холодильник на 3-4 дні.

5. Готове солоне сало перед подачею подмораживаем в морозильній камері. Далі продукт тонко нарізаємо і подаємо до столу з чорним хлібом. Приємного апетиту!

найсмачніший спосіб засолити сало з сіллю і цукром

Оригінальний спосіб засолити сало в домашніх умовах – з додаванням цукру. Готовий продукт виходить ніжним і тане в роті. Подавайте апетитну закуску з чорним хлібом і ароматною зеленню.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Сало – 0,8 кг
  • Сіль – 100 гр.
  • Цукор – 50 гр.
  • Часник – 5 зубчиків.

Процес приготування:

1. Сало промиваємо під холодною водою і даємо йому обсохнути. Шкірку можна почистити губкою. Зубчики часнику звільняємо від лушпиння.

2. У підготовленому шматок свіжого сала робимо глибокі надрізи.

3. З’єднуємо сіль з цукром. Старанно натираємо продукт сухою сумішшю. Цукор і сіль повинні потрапити в надрізи.

4. Розрізаємо очищені зубчики часнику. Укладаємо інгредієнт на сало.

5. Загортаємо шматок в папір і кладемо його в глибоку посуд. Ставимо форму в холодильник на 3-4 дні, після обтираем від спецій і відправляємо в морозильну камеру.

6. Підморожене сало готове до вживання. Нарізаємо його на тонкі шматочки і подаємо до столу з улюбленими спеціями. Приємного апетиту!

Як засолити домашнє сало сухим способом зі спеціями?

У домашніх умовах легко засолити свіже сало зі спеціями сухим способом. Заготівля виходить ніжною, ароматною і в міру пікантною. На її приготування не піде багато часу. Через 3-4 дні закуску можна подавати до столу!

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 800 гр.

Склад:

  • Сало – 0,8 кг
  • Сіль – 120 гр.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Паприка – 2 ч. л.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

1. Промиваємо шматок сала під холодною водою, при необхідності чистимо шкірку губкою. Далі продукт розбираємо на невеликі частини.

2. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння, далі інгредієнт подрібнюємо ножем або пропускаємо через прес.

3. Подрібнений часник з’єднуємо з сіллю, чорним меленим перцем і паприкою. Ретельно розмішуємо пряну суміш.

4. Натираємо кожен шматочок сала спеціями з сіллю. Розміщуємо заготовку у велику миску і відправляємо в холодильник на три дні, після тримаємо в морозильній камері ще добу.

5. Домашнє сало зі спеціями готово. Підморожений продукт нарізаємо на невеликі скибочки і подаємо до столу з чорним хлібом. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сала в банку без розсолу

В скляній банці можна засолити свіже сало сухим способом. З простим процесом справляться навіть новачки. Пікантна домашня закуска різноманітить ваш домашній стіл. Подавайте з чорним хлібом і ароматними спеціями.

Час готування: 3 дні

Час приготування: 2 дні

Порцій – 2 кг

Інгредієнти:

  • Сало – 2 кг
  • Сіль – 1,5 склянки
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Чебрець – 1 ч. л.
  • Часник – 5 зубчиків.

Процес приготування:

1. Сало обдаємо холодною водою, обтираем його паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки. Вони повинні добре пролизать через шийку в банку.

2. Подрібнюємо часник і з’єднуємо його з сіллю, чорним меленим перцем і чебрецем. Ретельно вимішуємо суміш.

3. Щільно розмішуєм шматочки сало в банку, чергуючи зі спеціями.

4. Залишаємо банку з вмістом на одну добу при кімнатній температурі. Далі відправляємо заготовку в холодильник. Солимо ще дві доби.

5. Готові шматочки засоленого сала виймаємо з банки, обтираем від спецій, нарізаємо на невеликі шматочки і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Засолювання сала з часником сухим способом по-українськи

Засолити свіже сало по справжньому українським рецептом легко в домашніх умовах. Закуска виходить ніжною, в міру солоною і пікантною. Подавайте продукт з чорним хлібом, часником або ароматною зеленню.

Час готування: 4 дні

Час приготування: 3 дні

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Сало – 1 кг
  • Сіль – 180 гр.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • лавровий Лист – 4 шт.
  • Часник – 4 зубчики.

Процес приготування:

1. Підготуємо необхідні спеції і свіже сало. Головний інгредієнт промиваємо і витираємо паперовою серветкою.

2. Підготовлений шматок розбираємо на невеликі рівні частини.

3. Посипаємо сіллю дно каструлі. Викладаємо на неї перший шар сала.

4. Зверху знову посипаємо сіллю. Додаємо частину горошин перцю, лаврового листя і подрібненого часнику.

5. Знову шар з сала і залишків солі і спецій. Зберігаємо заготовку в холодильнику три дні.

6. Очищаємо засолений продукт від зайвих спецій.

7. Загортаємо шматочки в плівку і відправляємо їх в морозильник на добу.

8. Готове підморожене українське сало нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо до столу з хлібом. Приємного апетиту!