Шаньга – це маленькі пиріжки круглої форми, яке свого часу були дуже поширені в Сибіру і досі вважаються традиційним блюдом. Готується таке страву з різними начинками (наприклад, з картоплею, сиром або чимось солодким), а тісто може бути дріжджовим, пшеничним або навіть житнім – все залежить від ваших уподобань.
Як спекти шаньгу з картоплею в духовці?
Шаньга з картопляною начинкою – це класика, знакова багатьом з дитинства. Невеликі пиріжки запікаються в духовій шафі до утворення легкої рум’яної скоринки, а готуються вони досить просто, достатньо витратити трохи вільного часу й купити продукти, зазначені у списку інгредієнтів.
Інгредієнти на
15 шт.
- Для тіста:
- Молоко коров’яче 500 мл
- Вода 100 мл
- Сухі дріжджі 11 гр.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль ½ ст. л.
- Сметана 1 ст. л.
- Масло рослинне 50 мл
- Борошно 800 гр.
- Для начинки:
- Картопля 1 кг
- Яйце куряче 2 шт.
- Масло вершкове 70 гр.
- Для змазування:
- Яйце куряче 1 шт.
- Сметана 1 ст. л.
Процес приготування:
- Як спекти шаньгу з картоплею в духовці? Готуємо тісто: у глибокій тарілці змішуємо тепле молоко, воду, цукровий пісок і дріжджі.
- Потім додаємо трохи сметани, масло – все гарненько розмішуємо.
- Поступово додаємо борошно і замішуємо тісто.
- Маса виходить дуже густою, тому кількість борошна може змінюватися в більшу або меншу сторону.
- Накриваємо тарілку харчової пленой або рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин.
- За закінчення часу обминаємо тісто і знову ставимо в тепле місце, але вже на 30 хвилин. Повторюємо дану маніпуляцію ще двічі.
- В цей час відварюємо очищену картоплю в підсоленій воді і розминаємо з додаванням яєць і вершкового масла в пюре.
- Приступаємо до формування шангі. Робочу поверхню припорашиваем борошном, відщипуємо від тесту невеликий шматочок і розгортаємо в коржик.
- Заготовки перекладаємо на деко, попередньо промазанный рослинним маслом. В центрі кожної коржі робимо невелике поглиблення і викладаємо начинку, розподіляючи її по всій поверхні верхівки. Змащуємо збитим яйцем зі сметаною і ставимо в духову шафу на 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.
- Готові шангі змащуємо вершковим олією і залишаємо під рушником на 30 хвилин.
- До столу подаємо з теплим молоком або ароматним чаєм. Приємного апетиту!
