Як приготувати наливні шаньги в духовці?
Шаньги наливні – це шалено смачне і ароматне ласощі, яке можна з легкістю приготувати на своїй кухні без якого-небудь спеціального обладнання. Закуповуємо продукти за списком, озброюємося формочками і приступаємо!
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Склад:
Для тіста:
- Молоко – 550 мл
- Яйця – 3 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Масло вершкове (розтоплене) – 4 ст. л.
- Маргарин (вершковий) – 50 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Дріжджі (сухі) – 11 гр.
- Борошно – 500 гр.
Для начинки:
- Сметана 20% — 150 гр.
- Масло вершкове – 150 гр.
- Борошно – 40 гр.
Додатково:
- Масло вершкове – 2 ч. л.
- Толокно вівсяне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. У глибоку ємність розбиваємо яйця, підсипаємо цукровий пісок і трохи солі – добре збиваємо виделкою або вінчиком.
Крок 2. Вливаємо тепле молоко.
Крок 3. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і маргарин.
Крок 4. Розтоплену масляну суміш вливаємо в тепле молоко, також додаємо рослинне масло.
Крок 5. Потім засипаємо просіяне борошно і дріжджі – замішуємо тісто.
Крок 6. Отриману масу накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на годину.
Крок 7. Поки тісто піднімається, займемося начинкою. У каструлі розтоплюємо масло, злегка остуджуємо і змішуємо зі сметаною.
Крок 8. У масляну суміш підсипаємо борошно і перемішуємо до гладкої консистенції.
Крок 9. Невеликі металеві форми змащуємо рослинним маслом і наполовину заповнюємо густим тестом, по центру викладаємо столову ложку начинки. Випікаємо близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Крок 10. Виймаємо гарячі шаньги, змащуємо маслом і посипаємо толокном. Приємного апетиту!