Шаньга – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати наливні шаньги в духовці?

Шаньги наливні – це шалено смачне і ароматне ласощі, яке можна з легкістю приготувати на своїй кухні без якого-небудь спеціального обладнання. Закуповуємо продукти за списком, озброюємося формочками і приступаємо!

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4.

Склад:

Для тіста:

  • Молоко – 550 мл
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Масло вершкове (розтоплене) – 4 ст. л.
  • Маргарин (вершковий) – 50 гр.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Дріжджі (сухі) – 11 гр.
  • Борошно – 500 гр.

Для начинки:

  • Сметана 20% — 150 гр.
  • Масло вершкове – 150 гр.
  • Борошно – 40 гр.

Додатково:

  • Масло вершкове – 2 ч. л.
  • Толокно вівсяне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність розбиваємо яйця, підсипаємо цукровий пісок і трохи солі – добре збиваємо виделкою або вінчиком.

Крок 2. Вливаємо тепле молоко.

Крок 3. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло і маргарин.

Крок 4. Розтоплену масляну суміш вливаємо в тепле молоко, також додаємо рослинне масло.

Крок 5. Потім засипаємо просіяне борошно і дріжджі – замішуємо тісто.

Крок 6. Отриману масу накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на годину.

Крок 7. Поки тісто піднімається, займемося начинкою. У каструлі розтоплюємо масло, злегка остуджуємо і змішуємо зі сметаною.

Крок 8. У масляну суміш підсипаємо борошно і перемішуємо до гладкої консистенції.

Крок 9. Невеликі металеві форми змащуємо рослинним маслом і наполовину заповнюємо густим тестом, по центру викладаємо столову ложку начинки. Випікаємо близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 10. Виймаємо гарячі шаньги, змащуємо маслом і посипаємо толокном. Приємного апетиту!