Шарлотка з яблуками в мультиварці

Всіма відомий яблучний пиріг — шарлотку, можна приготувати безліччю способів, до речі, не тільки в духовій шафі. Десерт, приготований в мультиварці, напевно вийде у всіх пишною, ароматною і неймовірно смачним.

Пишна шарлотка з яблуками в мультиварці Редмонд

Для того щоб приготувати пишний і ароматний яблучний пиріг не обов’язково витрачати багато часу і сил. На допомогу приходить мультиварка і спрощується процес настільки, що від вас потрібно тільки точно слідувати кроків рецепта.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Для тіста:
  • Борошно-1 склянка
  • Яйце куряче 4 шт.
  • Цукор-пісок-1 склянка
  • Розпушувач 10 гр.
  • Масло вершкове 40 гр.
  • Для начинки:
  • Яблука (кислі) 500 гр.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Кориця за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати пишну шарлотку з яблуками в мультиварці? Для готування тесту в глибокій тарілці збиваємо 4 яйця до утворення пінки і починаємо поступово засипати 1 склянку цукрового піску.
  2. Також до яєчної маси, продовжуючи збивати, невеликими порціями вводимо борошно, і після розпушувач.
  3. Для того щоб в процесі запікання шарлотка не пригоріла – гарненько промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.
  4. До отриманого тесту додаємо яблука, очищені від шкірки і нарізані невеликими шматочками і все перекладаємо в чашу. Вибираємо режим «Випічка» і готуємо близько 50-60 хвилин.
  5. За годину обережно виймаємо пишний пиріг, злегка остуджуємо і прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту!

Як приготувати пишну шарлотку в мультиварці Поларіс?

Маючи під рукою мультиварку фірми Поларіс і кілька нехитрих інгредієнтів, таких як садові яблука, борошно і яйця – готуємо ніжний і пишний пиріг – шарлотку. Десерт, приготований за допомогою дива-техніки-мультиварки дуже складно пересушити, на відміну від страв, печених в духовій шафі.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Яйця – 4 шт.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сода – 1 ч. л.
  • Кориця мелена – 1 ч. л.
  • Яблука – 2 шт.
  • Масло вершкове – 35 гр.

Процес приготування:

1. Приготуємо тісто. У глибоку ємність вбиваємо яйця, засипаємо склянку цукрового піску і збиваємо до появи білої піни за допомогою міксера або віночка.

2. До яєчно-цукрової суміші вводимо борошно, корицю і чайну ложку соди – гарненько перемішуємо.

3. Доводимо масу до однорідної консистенції без грудочок.

4. Два середніх яблука обполіскуємо під струменем води, обсушуємо, вирізаємо насіннєву коробочку і ріжемо на нетовсті часточки. Перемішуємо дерев’яною лопаткою, намагаючись не розламати основний компонент начинки.

5. Чашу мультиварки щедро промазуємо шматочком вершкового масла.

6. З’єднуємо фруктову начинку з тестом і обережно виливаємо тісто. Готуємо 60 хвилин на програмі «Випічка».

7. Після відключення режиму – відкриваємо кришку і ще кілька хвилин даємо пирога настоятися. Потім акуратно виймаємо шарлотку за допомогою пластикового контейнера для приготування їжі на пару.

8. Перед подачею до столу нарізаємо порційними шматочками і за бажанням посипаємо цукровою пудрою. Приємного апетиту!

Проста шарлотка на кефірі в мультиварці

Шарлотка, приготовлена на основі кефіру і печена в мультиварці, напевно, порадує любителів «мокрих» пирогів, так як десерт виходить дуже ніжним і тане в роті. Зробивши один раз шарлотку за цим рецептом, ви повторите його ще не раз!

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Кефір – 1 склянка
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор-пісок – ¾ склянки
  • Яблука – 160 гр.
  • Розпушувач тіста – 6 гр.
  • Борошно – 1,5 склянки
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 10 гр.

Процес приготування:

1. У великій піалі з’єднуємо яйця і сіль – збиваємо до утворення біло піни, потім невеликими частинами починаємо вводити цукровий пісок і знову все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

2. 70 грам вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовій печі і додаємо до яєчно-цукрової суміші.

3. Далі, вливаємо один стакан кефіру кімнатної температури.

4. В окремій ємності змішати просіяне борошно і розпушувач і відправляємо до основи — добре все розмішуємо, не залишаючи грудочок.

5. З яблук знімаємо шкірку, вирізаємо насіння і ріжемо на шматочки – з’єднуємо з тестом і викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла.

6. Закриваємо кришку, включаємо програму «Випічка» на 1 годину.

7. Гарячий пиріг посипаємо цукровою пудрою, виймаємо з чаші і подаємо до столу. Приємного апетиту!

Класичний рецепт шарлотки в мультиварці Панасонік

Коли гості на порозі, а в холодильнику тільки яблука і борошно – готуємо швидкий і дуже смачний десерт за допомогою мультиварки фірми Панасонік – шарлотку. З цим рецептом впорається навіть починаюча господиня, так як мультиварка самостійно подбати про те, щоб пиріг не підгорів.

Час готування – 1 ч. 30 хв.

Час приготування – 25 мн.

Порції – 8.

Склад:

  • Яблука (кислі) – 3 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Борошно – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Масло вершкове – 30-40 гр.
  • Розпушувач – 5 гр.

Процес приготування:

1. Розбиваємо 4 яйця і гарненько збиваємо за допомогою віночка або міксера до утворення легкої піни.

2. Для того щоб яблучний пиріг вийшов пишним – засипаємо до яєчної суміші 180 грам цукрового піску і кілька хвилин безперервно збиваємо до пишної піни.

3. Далі, не вимикаючи міксер, поступово вводимо пшеничне борошно і розпушувач.

4. Для начинки з кількох яблук знімаємо шкірку і нарізаємо середніми кубиками або соломкою.

5. Підключаємо мультиварку до мережі.

6. Щедро змащуємо чашу вершковим маслом.

7. Яблучні шматочки і тісто змішуємо між собою і виливаємо в каструлю. Готуємо в режимі «Випічка» протягом 65 хвилин.

8. Після відключення програми даємо пирогу злегка охолонути і обережно виймаємо. Подаємо з гарячим чаєм або кави з молоком і насолоджуємося. Приємного апетиту!

Пишна шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці

чи Знаєте ви, що слово «шарлотка» прийшло до нас з Франції і буквально означає «яблука, запечені в тесті»? Звичайно, з часом рецепт максимально спростили, але смак і зовнішній вигляд десерт не втратив, а при готуванні в мультиварці не потрібно навіть стежити за готовністю.

Час готування – 1 ч. 55 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Яйця – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Кориця (мелена) – 10 гр.
  • Ванілін – 1,5 гр.
  • Крупа манна – 1-2 ч. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.

Процес приготування:

1. Підготуємо начинку. Кілька яблук середнього розміру добре обполіскуємо під струменем води, обсушуємо за допомогою кухонних рушників і вирізати насінну коробочку, нарізаємо часточками.

2. Далі, відокремлюємо білки від жовтків.

3. Білки 5 яєць збиваємо міксером до утворення щільної піну.

4. Невеликими порціями засипаємо цукор.

5. І слідом відправляємо ванілін, який додасть готовому пирога неймовірний аромат.

6. Наступним етапом додаємо до маси яєчні жовтки разом з соняшниковою олією.

7. Ще раз збиваємо суміш міксером до однорідної консистенції.

8. Пшеничне борошно просіваємо і наповнюємо її киснем, туди ж засипаємо розпушувач і мелену корицю.

9. Суху суміш поступово починаємо засипати до яєчної маси.

10. За допомогою силіконової або дерев’яної лопатки акуратно вимішуємо тісто за годинниковою стрілкою.

11. Чашу мультиварки рясно змащуємо вершковим маслом.

12. Зверху присипаємо невеликою кількістю манки.

13. Рівним шаром викладаємо 2/3 від загальної кількості борошняної маси.

14. Яблучні дольки розподіляємо по всій основі.

15. Останнім шаром виливаємо залишки тесту.

16. В мультиварці встановлюємо 120-125 градусів, а на таймері вказуємо 100 хвилин.

17. Після закінчення часу обережно виймаємо шарлотку з допомогою контейнера для готування на пару.

18. Даємо пирогу охолонути при кімнатній температурі.

19. За своїм смаком і бажанням посипаємо цукровою пудрою і тішимо близьких. Приємного апетиту!

ПП шарлотка з яблуками в мультиварці

Навіть ті люди, які дотримуються правильного харчування, можуть дозволити собі спекти «правильний» десерт – шарлотку, але не класичну зі свіжими яблуками, а з фруктовим пюре. Також в рецепті використовується пшеничне борошно, а цільнозернові і вівсяна, що значно знижує калорійність.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Борошно цільнозернові – 125 мл
  • Борошно вівсяна – 125 мл
  • Яйце -1 шт.
  • Білок яєчний – 2 шт.
  • Цукор-пісок кокосовий – 4 ст. л.
  • Кефір – 1 склянка
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Пюре яблучне – 200 гр.
  • Масло кокосове – 2 ст. л.
  • Малина заморожена/свіжа – 2-3 ст. л.

Процес приготування:

1. Готуємо тісто: у глибокій тарілці з’єднуємо вівсяну і цільнозернове борошно, яйце, білки, яблучне пюре і цукровий пісок – ретельно розмішуємо і додаємо кефір разом з розпушувачем – перемішуємо до однорідності.

2. По консистенції маса повинна нагадувати низькокалорійну сметану.

3. Чашу мультиварки змащуємо маслом кокоса і заливаємо тісто. Для краси зверху посипаємо парою ложок ягід. Готуємо одну годину, програма «Випічка».

4. Через 60 хвилин обережно виймаємо шарлотку і остуджуємо.

5. Перед подачею ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!

Дуже смачна яблучна шарлотка з сиром в мультиварці

Приготувавши один раз шарлотку зі свіжими яблуками і сиром, і отримавши високий, пишний і ароматний десерт ви будете повторювати цей рецепт раз за разом. Доповнимо класичні інгредієнти ніжним сиром, готовий пиріг набуває шалено приємну текстуру.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Склад:

  • Сир – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно – 1 склянка
  • Розпушувач тіста – 7 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Яблука – 1 шт.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 10 гр.
  • цукрова Пудра – 1 ч. л.
  • Саль – 1 щіпка.
  • Ванілін – за смаком.

Процес приготування:

1. Замішуємо тісто: з’єднуємо просіяне борошно, яйце, цукровий пісок (залишаємо 2-3 столові ложки для посипання начинки), сіль і добре збиваємо міксером.

2. В отриману масу поступово вводимо просіяне борошно і розпушувач.

3. В окремій ємності змішуємо сир, залишки цукру і шматочок вершкового масла – розмішуємо до однорідної консистенції.

4. Чашу мультиварки змащуємо рослинним маслом і виливаємо половину тіста. Яблуко очищаємо від шкірки, ріжемо кубиками і ½ частину викладаємо на пшеничне масу.

5. Поверх фруктових шматочків розподіляємо сирну начинку.

6. Заливаємо сир залишками тіста і завершуємо «композицію» нарізаним яблуком.

7. Запікаємо шарлотку в мультиварці одну годину, включивши режим «Випічка».

8. Гарячий десерт обережно витягуємо з чаші і для прикраси посипаємо невеликою кількістю цукрової пудри. Приємного апетиту!

Повітряна шарлотка на сметані в мультиварці

Для приготування улюбленого пирога – шарлотки, краще всього використовувати яблука з кислинкою, за типом сорту «Антонівка». Солодке тісто, розбавлене кислими фруктовими шматочками, разом утворюють приголомшливий десерт, який ідеально підходить, як для сімейного обіду, так і для святкового столу.

Час готування – 1 ч.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Сметана – 150 гр.
  • Яйця – 3 шт.
  • Яблука – 2-3 шт.
  • Борошно – 220 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – ½ ч. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо потрібні нам продукти: відміряємо за допомогою кухонних грамових ваг необхідну кількість сипучих продуктів, яблука ретельно промиваємо й обсушуємо.

2. В піалі з’єднуємо три яйця і 150 грам цукрового піску.

3. Збиваємо вінчиком або міксером до однорідної консистенції.

4. Потім додаємо сметану і знову розмішуємо.

5. До одержаної маси поступово вводимо просіяне пшеничне борошно разом з розпушувачем.

6. Ще раз перемішуємо основу майбутнього пирога, тільки в цей раз, краще скористатися дерев’яною лопаткою і змішувати в одному напрямку.

7. Ємність мультиварки щедро промазуємо вершковим маслом і на дно викладаємо яблука, нарізані тонкими часточками.

8. Фруктові шматочки затоках в’язким тестом, розрівнюємо лопаткою.

9. Закриваємо кришку, включаємо режим «Випічка», а на таймері встановлюємо 45 хвилин.

10. Пишна шарлотка з додаванням сметани, готова до подачі. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування шарлотки без міксера

На даний момент існує безліч рецептів приготування шарлотки, але сьогодні вашій увазі представляється варіант класичного пирога з яблуками, запеченого в мультиварці.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 6 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для карамелізації яблук:

  • Яблука – 2 шт.
  • Вода – 200-250 мл
  • Цукор-пісок – 70-100 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо начинку. Яблука добре промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і видаляємо насінну коробочку.

2. Фрукти нарізаємо довільними шматочками, кладемо в глибоку тарілку і скроплюємо соком лимона (щоб уникнути потемніння).

3. В окремій ємності змішуємо цукровий пісок та яйця збиваємо за допомогою віночка до утворення білої пінки.

4. Наступним етапом додаємо розпушувач і ванілін (можна замінити ванільним цукром) і знову перемішуємо.

5. В отриману масу порційно вводимо борошно і ще раз збиваємо до однорідності.

6. Об’єднуємо фруктові шматочки тіста і акуратно перемішуємо лопаткою.

7. Для того щоб не підгорів пиріг – промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.

8. Перелити тісто з яблуками в чашу і готуємо в режимі «Випічка» 65 хвилин і потім ще 15 хвилин в режимі «Підігрів».

9. За допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки перевіряємо шарлотку на готовність після відключення мультиварки.

10. Через 80 хвилин відкриваємо кришку і даємо десерту настоятися ще близько 5-10 хвилин і потім обережно виймаємо і перекладаємо на блюдо.

11. Приступимо до готування карамелізованих яблук. Фрукти розрізами на чверті, обов’язково вирізавши серцевину, і відправляємо в сотейник, в якому попередньо розтоплюємо цукровий пісок і воду. Яблучні дольки тушкуємо в солодкому сиропі до випаровування рідини при постійному помішуванні. Після, знімаємо з вогню і залишаємо на 10 хвилин для охолодження прямо в тарі і прикрашаємо пиріг.

12. Перед подачею посипаємо десерт цукровою пудрою.

13. Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!

Як спекти шарлотку в мультиварці з яблуками та бананами?

Готуємо оригінальну шарлотку, розбавивши список класичних інгредієнтів стиглими бананами. Готовий пиріг виходить неймовірно ніжним, пишним і ароматним – ідеально підходить для сімейного вечері або святкового столу, а приготування в мультиварці максимально спрощує процес.

Час готування – 1 ч. 15 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 7.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 0,7 склянки
  • Банан – 1 шт.
  • Яблуко – 1 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно – 1 склянка
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Займемося тестом. У глибоку ємність вбиваємо яйця, додаємо одну дрібку солі і збиваємо до утворення піни за допомогою міксера або віночка.

2. Поступово вводимо цукор-пісок, не вимикаючи міксер, і перемішуємо до однорідності, тобто повного розчинення цукрових кристалів.

3. Пшеничне борошно просіваємо і з’єднайте з розпушувачем, отриману сипку суміш засипаємо в яєчну масу і розмішуємо лопаткою.

4. Фрукти гарненько обполіскуємо під струменем води, знімаємо шкірку, вирізаємо насіннєву коробочку і нарізаємо тонкими часточками.

5. Чашу мультиварки промазуємо невеликою кількістю масла і акуратно розкладаємо шматочки яблук.

6. Банан очищаємо і ріжемо кільцями.

7. Поверх часточок яблук виливаємо бісквітне тісто, а зверху викладаємо банан. Запікаємо одну годину на програмі «Випічка».

8. Через 60 хвилин обережно перекладаємо шарлотку на блюдо, даємо трохи часу охолонути і подаємо до столу, прикрасивши цукровою пудрою. Приємного апетиту!