Проста шарлотка на кефірі в мультиварці
Шарлотка, приготовлена на основі кефіру і печена в мультиварці, напевно, порадує любителів «мокрих» пирогів, так як десерт виходить дуже ніжним і тане в роті. Зробивши один раз шарлотку за цим рецептом, ви повторите його ще не раз!
Час готування – 1 ч. 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Кефір – 1 склянка
 - Масло вершкове – 70 гр.
 - Яйця – 2 шт.
 - Цукор-пісок – ¾ склянки
 - Яблука – 160 гр.
 - Розпушувач тіста – 6 гр.
 - Борошно – 1,5 склянки
 - Масло рослинне – 10 мл
 - Сіль – 1 щіпка.
 - Пудра цукрова – 10 гр.
 
Процес приготування:
1. У великій піалі з’єднуємо яйця і сіль – збиваємо до утворення біло піни, потім невеликими частинами починаємо вводити цукровий пісок і знову все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.
2. 70 грам вершкового масла розтоплюємо в мікрохвильовій печі і додаємо до яєчно-цукрової суміші.
3. Далі, вливаємо один стакан кефіру кімнатної температури.
4. В окремій ємності змішати просіяне борошно і розпушувач і відправляємо до основи — добре все розмішуємо, не залишаючи грудочок.
5. З яблук знімаємо шкірку, вирізаємо насіння і ріжемо на шматочки – з’єднуємо з тестом і викладаємо в чашу мультиварки, попередньо змащену невеликою кількістю рослинного масла.
6. Закриваємо кришку, включаємо програму «Випічка» на 1 годину.
7. Гарячий пиріг посипаємо цукровою пудрою, виймаємо з чаші і подаємо до столу. Приємного апетиту!












