ПП шарлотка з яблуками в мультиварці
Навіть ті люди, які дотримуються правильного харчування, можуть дозволити собі спекти «правильний» десерт – шарлотку, але не класичну зі свіжими яблуками, а з фруктовим пюре. Також в рецепті використовується пшеничне борошно, а цільнозернові і вівсяна, що значно знижує калорійність.
Час готування – 1 ч. 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Борошно цільнозернові – 125 мл
- Борошно вівсяна – 125 мл
- Яйце -1 шт.
- Білок яєчний – 2 шт.
- Цукор-пісок кокосовий – 4 ст. л.
- Кефір – 1 склянка
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Пюре яблучне – 200 гр.
- Масло кокосове – 2 ст. л.
- Малина заморожена/свіжа – 2-3 ст. л.
Процес приготування:
1. Готуємо тісто: у глибокій тарілці з’єднуємо вівсяну і цільнозернове борошно, яйце, білки, яблучне пюре і цукровий пісок – ретельно розмішуємо і додаємо кефір разом з розпушувачем – перемішуємо до однорідності.
2. По консистенції маса повинна нагадувати низькокалорійну сметану.
3. Чашу мультиварки змащуємо маслом кокоса і заливаємо тісто. Для краси зверху посипаємо парою ложок ягід. Готуємо одну годину, програма «Випічка».
4. Через 60 хвилин обережно виймаємо шарлотку і остуджуємо.
5. Перед подачею ріжемо на порційні шматочки. Приємного апетиту!