Як смачно посмажити шашлик зі стегна індички на мангалі?
Шашлик з індички виходить просто ідеальним, смачним, соковитим і не жирним. Найкраще взяти м’ясо на кістці, наприклад, стегна або гомілки, це м’ясо м’якше інших частин індички.
Час готування: 10 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Стегна індички – 1,5 кг
- Для маринаду:
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Базилік сушений – 2 ч. л.
- Перець чорний горошком – 10-14 шт.
- Перець червоний мелений – 0,25 ч. л.
- Сіль – 1,5 ч. л.
- Вода мінеральна газована – 1 склянка
Процес приготування:
1. Філе стегна індички помийте і наріжте кубиками.
2. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями по 5-7 міліметрів завширшки.
3. В об’ємну миску викладіть м’ясо і цибулю, додайте спеції і сіль. Лимон розрізати на дві частини і вичавіть з них сік прямо в миску, перемішайте. Затягніть миску харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1-2 години. Після цього влийте склянку мінералки, перемішайте і приберіть м’ясо в холодильник ще на 7-8 годин.
4. Мариноване м’ясо разом з цибулею нанизайте на шампури і помістіть над гарячим вугіллям.
5. Готуйте шашлик 40-45 хвилин, періодично перевертаючи, щоб м’ясо рівномірно просмажене з усіх боків. Готовий шашлик перекладіть на тарілку і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!