Шашлик зі свинини в духовці – 11 рецептів приготування з покроковими фото

Свинина — це завжди соковите і дуже смачне м’ясо, особливо, коли пожарено на вугіллі. Але навіть якщо вибратися на природу не представляється можливим, існує безліч способів приготування шашлику в духовій шафі. Наприклад, м’ясо, запечене на цибулевої подушці, в банку, на шпажках і навіть у рукаві для запікання.

Соковитий шашлик зі свинини на шпажках в духовці

Навіть якщо за вікном холод і дощ – це не означає, що потрібно відмовляти собі в соковитому ароматному шашлику з свинини. Шампури замінюємо дерев’яними шпажками, а готуємо не на вугіллі, а в духовій шафі – результат мало, чим відрізняється від м’яса, приготованого на мангалі.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Свиняча шия 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Сік лимонний 50 мл
  • Майонез столовий молочний 3 ст. л.
  • Базилік свіжий, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий шашлик зі свинини в духовці? М’ясо гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо шматками середнього розміру – перекладаємо в глибоку тарілку відповідного розміру. У цю ж тару відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, товщиною близько 0,5-0,7 міліметрів.
  2. Листя свіжого базиліка рвемо руками на маленькі шматочки і додаємо до шиї для насиченого і пряного аромату.
  3. Далі приправляємо свинину сіллю і чорним меленим перцем.
  4. Для просочення головного інгредієнта, вливаємо лимонний сік, майонез і ретельно все перемішуємо, залишаємо в прохолодному місці мінімум на 1 годину.
  5. за годину, нанизуємо м’ясо на шпажки, чергуючи з кільцями з лука.
  6. Перекладаємо імпровізовані шампури на деко, устеленный листом пергаментного паперу для запікання, і йдіть в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
  7. Гарячий шашлик подаємо у поєднанні зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!

Ніжний шашлик зі свинини на деку в духовці

Неймовірно ніжне м’ясо можна приготувати за допомогою духовки на власній кухні. Соковита свинина з томатами, цибулею і грибами – це одночасно і гаряче, і гарнір. До того ж, продукти готуються без додавання олії, що значно знижує калорійність.

Час готування – 7 ч.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Печериці – 200 гр.
  • Помідори дрібні – 5-6 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля дрібний – 5 шт.
  • Спеції для шашлику – 2 ч. л.
  • Сумах – 1/3 ч. ложки
  • Майонез – 2-3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свіжий шматок свинини ретельно промиваємо під водою, обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо досить великими кубиками, приблизно одного розміру. Солимо і приправляємо спеціями.

2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясо з грибами і додаємо майонез, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце мінімум на 6 годин.

3. Поки основний інгредієнт маринується – займемося овочами. Ріпчасту цибулю нарізаємо товстими кільцями, дрібні помідори також розрізаємо на кругляшки. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо великими пластинами.

4. Приступаємо до збірки. На дерев’яну шпажку по черзі нанизуємо овочі і м’ясо.

5. Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером і викладаємо поверх шашлички. Відправляємо сиру заготовку в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм. Рекомендується кілька разів полити свинину і овочі соком, який буде збиратися на дні форми.

6. До столу подаємо, сервіруючи свіжим зеленим цибулею і петрушкою. Приємного апетиту!

Як приготувати смачний шашлик зі свинини в банку?

З допомогою трилітрової банки і дерев’яних шпажок готуємо соковитий і ароматний шашлик в домашніх умовах. Маринована свинина ідеально пропікається в духовій шафі і має дуже ніжну текстуру волокон. А інгредієнти використовуються найпростіші: м’ясо і пікантний ріпчасту цибулю.

Час готування – 7 год 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Свинина – 1 кг
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Першим ділом ретельно промиваємо тару – трилітрову банку і даємо час обсохнути.

2. М’ясо нарізаємо середніми шматочками і з’єднуємо з цибулею, нарізаною півкільцями і приправляємо сіллю і чорним перцем. Всі інгредієнти добре перемішуємо між собою і прибираємо в холодильну камеру на 6-8 годин.

3. Коли свинина промаринувалася, приступаємо до «складання». На дно банки кладемо цибульні півкільця, які просочувалися разом з м’ясом.

4. На дерев’яні шпажки нанизуємо основний інгредієнт і ставимо в банку «будиночком». Не рекомендується поміщати в одну тару більше 4-5 шпажок.

5. Горлечко банки щільно закриваємо двома шарами фольги.

6. Відправляємо наповнену тару в холодну духовку і тільки тепер включаємо її. Готуємо близько 1 години при встановленій температурі 200 градусів.

7. Після закінчення часу, відкриваємо духова шафа і даємо свинині ще трохи постояти, приблизно 5-7 хвилин.

8. Акуратно дістаємо «шампури» з банки і перекладаємо на велике блюдо.

9. Подаємо в поєднанні з запеченим маринованою цибулею. Приємного апетиту!

Як запекти свинячий шашлик в рукаві в домашніх умовах?

Якщо за вікном зима, а вам захотілося гарячого шашлику, то це не привід засмучуватись! Свинина, приготовлена в духовці, в рукаві для запікання виходить ідентичною тій, що готується на вогні.

Час готування – 3 ч. 10 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Інгредієнти:

  • Свинина – 1 кг
  • Томати у власному соку – 250 мл
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Спеції для шашлику – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Готуємо основний інгредієнт – свинину. М’якоть обполіскуємо під струменем води і нарізаємо шматочками однакового розміру, для рівномірного пропікання.

2. Кілька цибулин очищаємо від лушпиння і нарізаємо на 4 частини, виходять своєрідні пелюстки, які ми поділяємо між собою.

3. М’ясо разом з цибулею перекладаємо в глибоку тарілку і заливаємо необхідною кількістю помідорів у власному соку. Додаємо сіль, перець і спеції за власним смаком і прибираємо в холодильник маринуватися мінімум на 2 години, а краще на ніч.

4. Через кілька годин нанизуємо на шпажку з дерева шматочок свинини, цибулю і знову свинину. Повторюємо маніпуляцію, поки не закінчаться інгредієнти і потім, щільно один до одного викладаємо шашлички в рукав для запікання і зав’язуємо краю.

5. Відправляємо сиру заготовку в розігріту до 180-200 градусів духовку і готуємо 40-50 хвилин. Подаємо з молодою відварною картоплею, і свіжою зеленню. Приємного апетиту!

М’який шашлик на цибулевої подушці в духовці

Прекрасна альтернатива смаженні м’яса на шампурах на розжареному вугіллі – запікання в духовій шафі на цибулевої подушці. Свинина, приготована таким чином, виходить неймовірно м’якою і просто тане в роті.

Час готування – 3 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-5.

Склад:

  • Шия свиняча – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 8 шт.
  • Оцет 9% — 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сік лимона – 3 ст. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.
  • Спеції для шашлику – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину ретельно обполіскуємо і обсушуємо, потім нарізаємо однаковими шматочками середнього розміру. Перекладаємо в глибоку миску або каструлю.

2. Маринуємо. Для цього до м’яса додаємо спеції, сіль, перець, столову ложку оцту і лимонний сік. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо в прохолодне місце мінімум на 2-3 години.

3. Для овочевої подушки очищаємо цибулю та нарізаємо кільцями або півкільцями. Вливаємо дві столові ложки девятипроцентного оцту, цукровий пісок і близько 20 мл чистої води. Залишаємо просочуватися на 1 годину.

4. Коли всі продукти замаринованы – приступаємо до формування страви. Цибульні кільця віджимаємо від зайвої вологи і рівним шаром викладаємо в рукав.

5. Поверх подушки кладемо м’ясні шматочки.

6. Рукав для запікання щільно зав’язуємо з двох сторін.

7. Робимо кілька проколів на целофані і відправляємо на годину в духовку при температурі 180-200 градусів.

8. Перед подачею шашлику, рясно поливаємо соком, що виділився, як свинину, так і розм’якшений цибулю. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт шашлику з свинини у фользі

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Запечена свинина в духовці, приготована на зразок шашлику, припаде до душі кожному мясоеду. Рекомендується замаринувати м’ясо ввечері, за 8-10 годин воно максимально просочиться маринадом, однак, якщо часу у вас немає, то буде достатньо і 3 годин.

Час готування – 4 ч. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Аджика (гостра) – 1 ст. л.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Свинину гарненько промиваємо під водою, обсушуємо й розрізаємо на шматки середнього розміру. Перекладаємо шматочки в глибоку миску або каструлю.

2. Дві великі цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, товщиною близько 0,8 міліметрів, поділяємо їх між собою.

3. В піалі з’єднуємо сіль, ложку гострої грузинської аджики і соняшникова олія.

4. Свинину перемішуємо з цибульними кільцями і все поливаємо получившимся маринадом. Прибираємо в холодильну камеру мінімум на три години.

5. Форму для запікання устеляємо фольгою, викладаємо м’ясо разом з цибулею і зверху прикриваємо фольгою. Готуємо при 180 градусів близько 1 години.

6. Готовий шашлик подаємо на подушці з лаваша зі свіжим цибулею і зеленню. Приємного апетиту!

Покроковий рецепт шашлику з свинини з картоплею в духовці

Прекрасний варіант домашнього ситної вечері для всієї родини. Приготування м’яса з гарніром – в нашому випадку, з картоплею, значно скорочує час приготування. А овочі в теж час, виходять неймовірно смачними за рахунок просочення м’ясним соком.

Час готування – 3 ч. 15 хв.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • М’якоть свинини – 500 гр.
  • Картопля – 7-8 шт.
  • Приправа для шашлику – ½ ч. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими рушниками і ріжемо на шматочки однакового розміру, приблизно по 3-4 сантиметри.

2. Кубики з м’яса посипаємо спеціями для шашлику і солимо за смаком. Гарненько перемішуємо і ставимо в холод на кілька годин для просочення.

3. Поки свинина маринується – займемося овочами. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами, викладаємо рівним шаром у форму для запікання (можна змастити деко невеликою кількістю рослинного масла або пергаментний папір для запікання).

4. Нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки і викладаємо на злегка підсолений картоплю. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 50-60 хвилин.

5. Готовий шашлик подаємо зі свіжими овочами та маринованою цибулею. Приємного апетиту!

Соковитий шашлик на кефирном маринаді в духовці

Оригінальний спосіб приготування ароматного, соковитого шашлику замаринованого в нежирному кефірі. Свинина повністю встигає просочитися через 6-8 годин і в результаті ми отримуємо м’яке м’ясо, яке тане в роті.

Час готування – 7 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 4-6.

Склад:

  • Окіст свинячий – 0.7-0.9 кг
  • Цибуля – 1-2 шт.
  • Кефір 2,5% – 700 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо з підготовки основного продукту – свинини. Гарненько промиваємо у воді, обсушуємо, ріжемо на однакові шматочки середнього розміру.

2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо досить великими півкільцями.

3. З’єднуємо окіст і цибульні півкільця, ретельно перемішуємо.

4. Нежирним кефіром заливаємо компоненти так, щоб рідина повністю покривала їх. Додаємо сіль, мелений перець і будь-які спеції, які вам подобається – знову розмішуємо.

5. Залишаємо в прохолодному місці просочуватися мінімум на 5-6 годин, а краще на ніч.

6. В суху форму для запікання (з високими бортиками) виливаємо шматки окосту прямо в кефирном маринаді і ставимо випікатися на 55-60 хвилин при температурі 180 градусів.

7. Ароматний домашній шашлик акуратно виймаємо з духовки після закінчення зазначеного часу.

8. Подаємо з тонким лавашем, і свіжою зеленню. Приємного апетиту!

М’який і ніжний свинячий шашлик в майонезі в духовці

Приготуємо ніжне свиняче м’ясо у майонезному маринаді на власній кухні. А в цьому нам допоможе звичайна духовка і найпростіші продукти. Блюдо виходить дуже м’яким, соковитим і ароматним.

Час готування – 1 ч. 35 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Свинина – 700 гр.
  • Майонез – 200 мл
  • Цибуля – 2 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Помідори – 1 шт.
  • Перець солодкий – 2 шт.
  • Трави прованські – 1 ч. л.
  • Сіль – 1-1.5 ч. л.

Процес приготування:

1. Приступимо до приготування ароматного маринаду. Для його приготування беремо дві цибулини середнього розміру і зубчики часнику – все очищаємо і споліскують прохолодною водою.

2. Очищені овочі перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної консистенції.

3. Вийшло цибульно-часникове пюре кладемо в глибоку тарілку.

4. Додаємо майонез будь-якої жирності.

5. Гарненько перемішуємо всі складові.

6. Свинину (краще всього підходить шия або тазостегнова частина) промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматками однакового розміру.

7. М’ясні шматочки перекладаємо в тару до маринаду, солимо, приправляємо травами і руками заважаємо до тих пір, поки маринад не буде покривати м’ясо.

8. Залишаємо просочуватися в прохолодному місці мінімум на 40 хвилин.

9. Підготуємо овочі. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо досить великими шматочками, приблизно по 4 сантиметри.

10. Помідори розрізаємо на шматочки і потім, кожен шматочок ще на два. Таким чином, щоб овочеві скибочки було зручно нанизувати на шпажку.

11. На шпажки (з дерева) почергово насаджуємо замариноване м’ясо і овочі.

12. Заготовки шашлику укладаємо у форму для запікання і випікаємо при 200 градусах близько 50-60 хвилин, в залежності від потужності вашого духової шафи.

13. Готову свинину з перцем, томатами та цибулею подаємо прямо на шпажках, виклавши їх на велике плоске блюдо. Приємного апетиту!

Дуже смачний шашлик зі свинини в духовці на грилі

Не багато знають, однак, шашлик можна приготувати не тільки на дачі, але і в домашніх умовах. Вашій увазі надається рецепт маринованої свинини, приготованої на грилі в духовій шафі.

Час готування – 4 ч.

Час приготування – 35 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Вирізка свиняча – 250-300 гр.
  • Томат – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Лимон – ¼ шт.
  • Вино червоне – 80 мл
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Аджика (суха) – 1-2 ч. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Починаємо з підготовки всіх необхідних продуктів.

2. Приготування маринаду. З одного невеликого шматочка цитруса вичавлюємо сік в невелику глибоку тарілку.

3. 1/3 від ріпчастої цибулі нарізаємо півкільцями – решта піде до м’яса.

4. З’єднуємо сік лимона, червоне вино, цибуля, аджику і майонез, добре перемішуємо – маринад готовий.

5. Вирізку розрізаємо на порційні шматки однакового розміру.

6. Заливаємо м’ясні шматочки винним маринадом і прибираємо в холодильну камеру на ніч, а якщо часу немає, то хоча б на 3 години.

7. Очищені зубчики часнику нарізаємо досить товстими пластинками.

8. Помідори ріжемо на дольки і потім, ще навпіл.

9. Решту цибулі шаткуємо товстими півкільцями, приблизно по 1 сантиметру в товщину.

10. Нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки, чергуючи з підготовленими овочами. Викладаємо шашлички на деко під гриль і готуємо в духовій шафі 35 хвилин при температурі 220 градусів в режимі гриль.

11. Готову свинину з цибулею і томатами подаємо з відвареною картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!

Шашлик зі свинини з майонезом і кетчупом у фользі

Порадувати домашніх або були легко. Приготуйте апетитний свинячий шашлик в духовці з допомогою перевіреного рецепту. Продукт приємно здивує вас своїм соковитим смаком і яскравим ароматом.

Час приготування: 2 години 10 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Свинина – 0,6 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Кетчуп – 1 ст. л.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Дим рідкий – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиваємо свинину і після ділимо її на невеликі шматочки.

2. Перекладаємо м’ясо в глибоку тарілку. Посипаємо його спеціями за смаком.

3. Сюди ж додаємо майонез, кетчуп і шматочки цибулі.

4. Доповнюємо продукти рослинним маслом і гарненько перемішуємо їх.

5. Додаємо чайну ложку рідкого диму. Знову розмішуємо і залишаємо маринуватися не менше однієї години.

6. Підготовлений продукт розміщуємо у фользі.

7. Закриваємо м’ясо окремим шматочком фольги і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

8. Через деякий час прибираємо верхню частину фольги і готуємо страву ще стільки ж.

9. Апетитний домашній шашлик в духовці готовий, подавайте його до столу!