Свинина — це завжди соковите і дуже смачне м’ясо, особливо, коли пожарено на вугіллі. Але навіть якщо вибратися на природу не представляється можливим, існує безліч способів приготування шашлику в духовій шафі. Наприклад, м’ясо, запечене на цибулевої подушці, в банку, на шпажках і навіть у рукаві для запікання.
Соковитий шашлик зі свинини на шпажках в духовці
Навіть якщо за вікном холод і дощ – це не означає, що потрібно відмовляти собі в соковитому ароматному шашлику з свинини. Шампури замінюємо дерев’яними шпажками, а готуємо не на вугіллі, а в духовій шафі – результат мало, чим відрізняється від м’яса, приготованого на мангалі.
Інгредієнти на
4 порц.
- Свиняча шия 1 кг
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Сік лимонний 50 мл
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Базилік свіжий, за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати соковитий шашлик зі свинини в духовці? М’ясо гарненько промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо шматками середнього розміру – перекладаємо в глибоку тарілку відповідного розміру. У цю ж тару відправляємо ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, товщиною близько 0,5-0,7 міліметрів.
- Листя свіжого базиліка рвемо руками на маленькі шматочки і додаємо до шиї для насиченого і пряного аромату.
- Далі приправляємо свинину сіллю і чорним меленим перцем.
- Для просочення головного інгредієнта, вливаємо лимонний сік, майонез і ретельно все перемішуємо, залишаємо в прохолодному місці мінімум на 1 годину.
- за годину, нанизуємо м’ясо на шпажки, чергуючи з кільцями з лука.
- Перекладаємо імпровізовані шампури на деко, устеленный листом пергаментного паперу для запікання, і йдіть в духовку на 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
- Гарячий шашлик подаємо у поєднанні зі свіжими овочами та зеленню. Приємного апетиту!
Ніжний шашлик зі свинини на деку в духовці
Неймовірно ніжне м’ясо можна приготувати за допомогою духовки на власній кухні. Соковита свинина з томатами, цибулею і грибами – це одночасно і гаряче, і гарнір. До того ж, продукти готуються без додавання олії, що значно знижує калорійність.
Час готування – 7 ч.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Печериці – 200 гр.
- Помідори дрібні – 5-6 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля дрібний – 5 шт.
- Спеції для шашлику – 2 ч. л.
- Сумах – 1/3 ч. ложки
- Майонез – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свіжий шматок свинини ретельно промиваємо під водою, обсушуємо з допомогою паперових рушників і нарізаємо досить великими кубиками, приблизно одного розміру. Солимо і приправляємо спеціями.
2. У глибокій мисці з’єднуємо м’ясо з грибами і додаємо майонез, перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце мінімум на 6 годин.
3. Поки основний інгредієнт маринується – займемося овочами. Ріпчасту цибулю нарізаємо товстими кільцями, дрібні помідори також розрізаємо на кругляшки. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і ріжемо великими пластинами.
4. Приступаємо до збірки. На дерев’яну шпажку по черзі нанизуємо овочі і м’ясо.
5. Деко застеляємо фольгою або пергаментним папером і викладаємо поверх шашлички. Відправляємо сиру заготовку в духовку на 30-35 хвилин при температурі 180 градусів за Цельсієм. Рекомендується кілька разів полити свинину і овочі соком, який буде збиратися на дні форми.
6. До столу подаємо, сервіруючи свіжим зеленим цибулею і петрушкою. Приємного апетиту!
Як приготувати смачний шашлик зі свинини в банку?
З допомогою трилітрової банки і дерев’яних шпажок готуємо соковитий і ароматний шашлик в домашніх умовах. Маринована свинина ідеально пропікається в духовій шафі і має дуже ніжну текстуру волокон. А інгредієнти використовуються найпростіші: м’ясо і пікантний ріпчасту цибулю.
Час готування – 7 год 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Свинина – 1 кг
- Цибуля – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Першим ділом ретельно промиваємо тару – трилітрову банку і даємо час обсохнути.
2. М’ясо нарізаємо середніми шматочками і з’єднуємо з цибулею, нарізаною півкільцями і приправляємо сіллю і чорним перцем. Всі інгредієнти добре перемішуємо між собою і прибираємо в холодильну камеру на 6-8 годин.
3. Коли свинина промаринувалася, приступаємо до «складання». На дно банки кладемо цибульні півкільця, які просочувалися разом з м’ясом.
4. На дерев’яні шпажки нанизуємо основний інгредієнт і ставимо в банку «будиночком». Не рекомендується поміщати в одну тару більше 4-5 шпажок.
5. Горлечко банки щільно закриваємо двома шарами фольги.
6. Відправляємо наповнену тару в холодну духовку і тільки тепер включаємо її. Готуємо близько 1 години при встановленій температурі 200 градусів.
7. Після закінчення часу, відкриваємо духова шафа і даємо свинині ще трохи постояти, приблизно 5-7 хвилин.
8. Акуратно дістаємо «шампури» з банки і перекладаємо на велике блюдо.
9. Подаємо в поєднанні з запеченим маринованою цибулею. Приємного апетиту!
Як запекти свинячий шашлик в рукаві в домашніх умовах?
Якщо за вікном зима, а вам захотілося гарячого шашлику, то це не привід засмучуватись! Свинина, приготовлена в духовці, в рукаві для запікання виходить ідентичною тій, що готується на вогні.
Час готування – 3 ч. 10 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Інгредієнти:
- Свинина – 1 кг
- Томати у власному соку – 250 мл
- Цибуля – 2-3 шт.
- Спеції для шашлику – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо основний інгредієнт – свинину. М’якоть обполіскуємо під струменем води і нарізаємо шматочками однакового розміру, для рівномірного пропікання.
2. Кілька цибулин очищаємо від лушпиння і нарізаємо на 4 частини, виходять своєрідні пелюстки, які ми поділяємо між собою.
3. М’ясо разом з цибулею перекладаємо в глибоку тарілку і заливаємо необхідною кількістю помідорів у власному соку. Додаємо сіль, перець і спеції за власним смаком і прибираємо в холодильник маринуватися мінімум на 2 години, а краще на ніч.
4. Через кілька годин нанизуємо на шпажку з дерева шматочок свинини, цибулю і знову свинину. Повторюємо маніпуляцію, поки не закінчаться інгредієнти і потім, щільно один до одного викладаємо шашлички в рукав для запікання і зав’язуємо краю.
5. Відправляємо сиру заготовку в розігріту до 180-200 градусів духовку і готуємо 40-50 хвилин. Подаємо з молодою відварною картоплею, і свіжою зеленню. Приємного апетиту!
М’який шашлик на цибулевої подушці в духовці
Прекрасна альтернатива смаженні м’яса на шампурах на розжареному вугіллі – запікання в духовій шафі на цибулевої подушці. Свинина, приготована таким чином, виходить неймовірно м’якою і просто тане в роті.
Час готування – 3 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-5.
Склад:
- Шия свиняча – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 8 шт.
- Оцет 9% — 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сік лимона – 3 ст. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
- Спеції для шашлику – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину ретельно обполіскуємо і обсушуємо, потім нарізаємо однаковими шматочками середнього розміру. Перекладаємо в глибоку миску або каструлю.
2. Маринуємо. Для цього до м’яса додаємо спеції, сіль, перець, столову ложку оцту і лимонний сік. Всі інгредієнти добре перемішуємо і ставимо в прохолодне місце мінімум на 2-3 години.
3. Для овочевої подушки очищаємо цибулю та нарізаємо кільцями або півкільцями. Вливаємо дві столові ложки девятипроцентного оцту, цукровий пісок і близько 20 мл чистої води. Залишаємо просочуватися на 1 годину.
4. Коли всі продукти замаринованы – приступаємо до формування страви. Цибульні кільця віджимаємо від зайвої вологи і рівним шаром викладаємо в рукав.
5. Поверх подушки кладемо м’ясні шматочки.
6. Рукав для запікання щільно зав’язуємо з двох сторін.
7. Робимо кілька проколів на целофані і відправляємо на годину в духовку при температурі 180-200 градусів.
8. Перед подачею шашлику, рясно поливаємо соком, що виділився, як свинину, так і розм’якшений цибулю. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт шашлику з свинини у фользі
Не знаєте, що приготувати на вечерю? Запечена свинина в духовці, приготована на зразок шашлику, припаде до душі кожному мясоеду. Рекомендується замаринувати м’ясо ввечері, за 8-10 годин воно максимально просочиться маринадом, однак, якщо часу у вас немає, то буде достатньо і 3 годин.
Час готування – 4 ч. 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2-3.
Склад:
- Свинина – 500 гр.
- Цибуля – 1-2 шт.
- Аджика (гостра) – 1 ст. л.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинину гарненько промиваємо під водою, обсушуємо й розрізаємо на шматки середнього розміру. Перекладаємо шматочки в глибоку миску або каструлю.
2. Дві великі цибулини очищаємо від лушпиння і нарізаємо кільцями, товщиною близько 0,8 міліметрів, поділяємо їх між собою.
3. В піалі з’єднуємо сіль, ложку гострої грузинської аджики і соняшникова олія.
4. Свинину перемішуємо з цибульними кільцями і все поливаємо получившимся маринадом. Прибираємо в холодильну камеру мінімум на три години.
5. Форму для запікання устеляємо фольгою, викладаємо м’ясо разом з цибулею і зверху прикриваємо фольгою. Готуємо при 180 градусів близько 1 години.
6. Готовий шашлик подаємо на подушці з лаваша зі свіжим цибулею і зеленню. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт шашлику з свинини з картоплею в духовці
Прекрасний варіант домашнього ситної вечері для всієї родини. Приготування м’яса з гарніром – в нашому випадку, з картоплею, значно скорочує час приготування. А овочі в теж час, виходять неймовірно смачними за рахунок просочення м’ясним соком.
Час готування – 3 ч. 15 хв.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 4.
Склад:
- М’якоть свинини – 500 гр.
- Картопля – 7-8 шт.
- Приправа для шашлику – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо паперовими рушниками і ріжемо на шматочки однакового розміру, приблизно по 3-4 сантиметри.
2. Кубики з м’яса посипаємо спеціями для шашлику і солимо за смаком. Гарненько перемішуємо і ставимо в холод на кілька годин для просочення.
3. Поки свинина маринується – займемося овочами. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими слайсами, викладаємо рівним шаром у форму для запікання (можна змастити деко невеликою кількістю рослинного масла або пергаментний папір для запікання).
4. Нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки і викладаємо на злегка підсолений картоплю. Запікаємо в духовці при температурі 200 градусів 50-60 хвилин.
5. Готовий шашлик подаємо зі свіжими овочами та маринованою цибулею. Приємного апетиту!
Соковитий шашлик на кефирном маринаді в духовці
Оригінальний спосіб приготування ароматного, соковитого шашлику замаринованого в нежирному кефірі. Свинина повністю встигає просочитися через 6-8 годин і в результаті ми отримуємо м’яке м’ясо, яке тане в роті.
Час готування – 7 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4-6.
Склад:
- Окіст свинячий – 0.7-0.9 кг
- Цибуля – 1-2 шт.
- Кефір 2,5% – 700 мл
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з підготовки основного продукту – свинини. Гарненько промиваємо у воді, обсушуємо, ріжемо на однакові шматочки середнього розміру.
2. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо досить великими півкільцями.
3. З’єднуємо окіст і цибульні півкільця, ретельно перемішуємо.
4. Нежирним кефіром заливаємо компоненти так, щоб рідина повністю покривала їх. Додаємо сіль, мелений перець і будь-які спеції, які вам подобається – знову розмішуємо.
5. Залишаємо в прохолодному місці просочуватися мінімум на 5-6 годин, а краще на ніч.
6. В суху форму для запікання (з високими бортиками) виливаємо шматки окосту прямо в кефирном маринаді і ставимо випікатися на 55-60 хвилин при температурі 180 градусів.
7. Ароматний домашній шашлик акуратно виймаємо з духовки після закінчення зазначеного часу.
8. Подаємо з тонким лавашем, і свіжою зеленню. Приємного апетиту!
М’який і ніжний свинячий шашлик в майонезі в духовці
Приготуємо ніжне свиняче м’ясо у майонезному маринаді на власній кухні. А в цьому нам допоможе звичайна духовка і найпростіші продукти. Блюдо виходить дуже м’яким, соковитим і ароматним.
Час готування – 1 ч. 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Свинина – 700 гр.
- Майонез – 200 мл
- Цибуля – 2 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Помідори – 1 шт.
- Перець солодкий – 2 шт.
- Трави прованські – 1 ч. л.
- Сіль – 1-1.5 ч. л.
Процес приготування:
1. Приступимо до приготування ароматного маринаду. Для його приготування беремо дві цибулини середнього розміру і зубчики часнику – все очищаємо і споліскують прохолодною водою.
2. Очищені овочі перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо до однорідної консистенції.
3. Вийшло цибульно-часникове пюре кладемо в глибоку тарілку.
4. Додаємо майонез будь-якої жирності.
5. Гарненько перемішуємо всі складові.
6. Свинину (краще всього підходить шия або тазостегнова частина) промиваємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматками однакового розміру.
7. М’ясні шматочки перекладаємо в тару до маринаду, солимо, приправляємо травами і руками заважаємо до тих пір, поки маринад не буде покривати м’ясо.
8. Залишаємо просочуватися в прохолодному місці мінімум на 40 хвилин.
9. Підготуємо овочі. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо досить великими шматочками, приблизно по 4 сантиметри.
10. Помідори розрізаємо на шматочки і потім, кожен шматочок ще на два. Таким чином, щоб овочеві скибочки було зручно нанизувати на шпажку.
11. На шпажки (з дерева) почергово насаджуємо замариноване м’ясо і овочі.
12. Заготовки шашлику укладаємо у форму для запікання і випікаємо при 200 градусах близько 50-60 хвилин, в залежності від потужності вашого духової шафи.
13. Готову свинину з перцем, томатами та цибулею подаємо прямо на шпажках, виклавши їх на велике плоске блюдо. Приємного апетиту!
Дуже смачний шашлик зі свинини в духовці на грилі
Не багато знають, однак, шашлик можна приготувати не тільки на дачі, але і в домашніх умовах. Вашій увазі надається рецепт маринованої свинини, приготованої на грилі в духовій шафі.
Час готування – 4 ч.
Час приготування – 35 хв.
Порції – 2
Склад:
- Вирізка свиняча – 250-300 гр.
- Томат – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Лимон – ¼ шт.
- Вино червоне – 80 мл
- Майонез – 2 ст. л.
- Аджика (суха) – 1-2 ч. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Починаємо з підготовки всіх необхідних продуктів.
2. Приготування маринаду. З одного невеликого шматочка цитруса вичавлюємо сік в невелику глибоку тарілку.
3. 1/3 від ріпчастої цибулі нарізаємо півкільцями – решта піде до м’яса.
4. З’єднуємо сік лимона, червоне вино, цибуля, аджику і майонез, добре перемішуємо – маринад готовий.
5. Вирізку розрізаємо на порційні шматки однакового розміру.
6. Заливаємо м’ясні шматочки винним маринадом і прибираємо в холодильну камеру на ніч, а якщо часу немає, то хоча б на 3 години.
7. Очищені зубчики часнику нарізаємо досить товстими пластинками.
8. Помідори ріжемо на дольки і потім, ще навпіл.
9. Решту цибулі шаткуємо товстими півкільцями, приблизно по 1 сантиметру в товщину.
10. Нанизуємо м’ясо на дерев’яні шпажки, чергуючи з підготовленими овочами. Викладаємо шашлички на деко під гриль і готуємо в духовій шафі 35 хвилин при температурі 220 градусів в режимі гриль.
11. Готову свинину з цибулею і томатами подаємо з відвареною картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Шашлик зі свинини з майонезом і кетчупом у фользі
Порадувати домашніх або були легко. Приготуйте апетитний свинячий шашлик в духовці з допомогою перевіреного рецепту. Продукт приємно здивує вас своїм соковитим смаком і яскравим ароматом.
Час приготування: 2 години 10 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Свинина – 0,6 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Кетчуп – 1 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Дим рідкий – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиваємо свинину і після ділимо її на невеликі шматочки.
2. Перекладаємо м’ясо в глибоку тарілку. Посипаємо його спеціями за смаком.
3. Сюди ж додаємо майонез, кетчуп і шматочки цибулі.
4. Доповнюємо продукти рослинним маслом і гарненько перемішуємо їх.
5. Додаємо чайну ложку рідкого диму. Знову розмішуємо і залишаємо маринуватися не менше однієї години.
6. Підготовлений продукт розміщуємо у фользі.
7. Закриваємо м’ясо окремим шматочком фольги і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
8. Через деякий час прибираємо верхню частину фольги і готуємо страву ще стільки ж.
9. Апетитний домашній шашлик в духовці готовий, подавайте його до столу!