Дуже смачна домашня шаурма зі свининою в лаваші
Шаурма може стати відмінною альтернативою ситного обіду, якщо немає часу на повноцінний прийом їжі. Вона ситна, поживна і дуже смачна. Приготувавши шаурму в домашніх умовах, можна бути повністю впевненим у її якості і регулювати інгредієнти за смаком. Пропонуємо приготувати її на основі свинини – такий варіант точно оцінить чоловіча половина сім’ї. Підготовка м’яса потребує трохи часу, але результат це повністю виправдовує.
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Сир твердий – 150 гр.
Свинина – 300 гр.
Огірок – 1 шт. середнього розміру.
Помідори черрі – 10 шт.
Капуста пекінська – 200 гр.
Олія – для смаження.
Часник – 3 зубки.
Кріп – 1 пучок.
Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
1. Вибираючи свинину для приготування шаурми, важливо розуміти, що це повинен бути досить м’який ділянку з ніжною м’якоттю. Добре підходить шия або вирізка.
2. М’ясо обсушуємо паперовим рушником і нарізаємо його невеликими смужками упоперек волокон. На сковороді розігріваємо невелику кількість рослинної олії і викладаємо в нього нарізане м’ясо. При високій температурі швидко обсмажуємо шматочки до рум’яної скоринки. В кінці приготування посипаємо свинину сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
3. Для приготування соусу часник очищаємо. Пропускаємо його через прес і отриману кашку викладаємо в миску. Зелень кропу промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо ножем. Відправляємо в миску до часнику. Додаємо майонез і добре перемішуємо.
4. Пекінську капусту промиваємо, обсушуємо і тонко шаткуємо. Якщо трапляються занадто товсті і грубі прожилки, вирізаємо їх і викидаємо.
5. Помідори і огірок промиваємо й обсушуємо. У огірка зрізаємо кінчики з обох сторін і натираємо його на крупній тертці. Черрі ріжемо навпіл. Сир натираємо на тертці.
6. М’ясо до моменту складання шаурми потрібно трохи остудити після обсмажування, щоб воно не було надто гарячим. Викладаємо його в миску.
7. Додаємо до м’яса приготований майонезний соус, перемішуємо.
8. Лист лаваша розстилаємо на столі і розрівнюємо рукою. Ближче до краю викладаємо подрібнену пекінську капусту разом з тертим огірком. На них розподіляємо свинину в соусі.
9. Зверху викладаємо половинки помідорів черрі і тертий сир.
10. Звертаємо лаваш трубочкою, попередньо підігнувши нижній і верхній краї. Укладаємо сформовану шаурму на решітку і ставимо в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на п’ять хвилин.
11. Готову шаурму дістаємо, розрізаємо навскоси на порції і відразу подаємо до столу.
Приємного апетиту!