Шаурма з куркою і корейською морквою в лаваші в домашніх умовах
Корейська морквина завжди додає пікантності. І це особливо до речі, якщо мова йде про шаурму. Приготуємо її з куркою для ситності, а також зі свіжими овочами – вони дадуть соковитість і текстуру. Курку можна використовувати як обсмажену, так і відварну. Начинку будемо змішувати відразу в одній ємності, щоб було простіше і швидше формувати шаурму. Дуже зручно брати таку закуску з собою в дорогу – нічого не буде розсипатися і не проллється, а ситний перекус забезпечений.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 2.
Склад:
Курка – 300 гр.
Лаваш тонкий – 2 шт.
Морква по-корейськи – 250 гр.
Помідори – 1 шт. середнього розміру.
Огірки – 1 шт. середнього розміру.
Майонез – за смаком.
Кетчуп – за смаком.
Сіль – за смаком.
Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Обсмажену або відварну курку звільняємо від кісток, шкіри і хрящів. Нарізаємо м’ясо невеликими кубиками. Поміщаємо його в миску.
2. Огірки і помідори промиваємо й обсушуємо. У огірка зрізаємо кінчики з обох сторін, у помідора видаляємо слід від плодоніжки. Нарізаємо овочі невеликими шматочками і відразу висипаємо в миску до курки.
3. Корейську моркву злегка віджимаємо руками від зайвої рідини і відправляємо її до огірків і помідорів. Додаємо майонез, сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо.
4. Лаваш розстилаємо на поверхні столу, вирівнюємо руками. Змащуємо його кетчупом тонким шаром. З одного боку аркуша викладаємо начинку, підверніть краю зверху і знизу. Звертаємо лаваш валиком вздовж начинки, формуючи шаурму.
5. Розрізаємо кожен валик поперек косим зрізом і подаємо до столу.
Приємного апетиту!