Шаурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шаурма з куркою і корейською морквою в лаваші в домашніх умовах

Корейська морквина завжди додає пікантності. І це особливо до речі, якщо мова йде про шаурму. Приготуємо її з куркою для ситності, а також зі свіжими овочами – вони дадуть соковитість і текстуру. Курку можна використовувати як обсмажену, так і відварну. Начинку будемо змішувати відразу в одній ємності, щоб було простіше і швидше формувати шаурму. Дуже зручно брати таку закуску з собою в дорогу – нічого не буде розсипатися і не проллється, а ситний перекус забезпечений.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

Курка – 300 гр.

Лаваш тонкий – 2 шт.

Морква по-корейськи – 250 гр.

Помідори – 1 шт. середнього розміру.

Огірки – 1 шт. середнього розміру.

Майонез – за смаком.

Кетчуп – за смаком.

Сіль – за смаком.

Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Обсмажену або відварну курку звільняємо від кісток, шкіри і хрящів. Нарізаємо м’ясо невеликими кубиками. Поміщаємо його в миску.

2. Огірки і помідори промиваємо й обсушуємо. У огірка зрізаємо кінчики з обох сторін, у помідора видаляємо слід від плодоніжки. Нарізаємо овочі невеликими шматочками і відразу висипаємо в миску до курки.

3. Корейську моркву злегка віджимаємо руками від зайвої рідини і відправляємо її до огірків і помідорів. Додаємо майонез, сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо.

4. Лаваш розстилаємо на поверхні столу, вирівнюємо руками. Змащуємо його кетчупом тонким шаром. З одного боку аркуша викладаємо начинку, підверніть краю зверху і знизу. Звертаємо лаваш валиком вздовж начинки, формуючи шаурму.

5. Розрізаємо кожен валик поперек косим зрізом і подаємо до столу.

Приємного апетиту!