ПП дієтична шаурма з куркою без майонезу
Для великих любителів дієтичних страв, пропоную приготувати низькокалорійну і корисну шаурму з куркою без майонезу. Шаурма виходить досить соковитою і апетитною. Сподобається всім, хто стежить за своїм харчуванням і фігурою.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 1
Інгредієнти:
Лаваш – 1 аркуш
Філе куряче – 1 шт.
Йогурт натуральний – 150 гр.
Помідори – 1 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Сік лимонний – 1 ч. л.
Масло рослинне – 1 ст. л.
Перець чорний мелений – за смаком
Листя салату – пучок
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Часник – 2 зуб.
Процес приготування:
1. Куряче філе добре промийте в прохолодній проточній воді, обсушити паперовими рушниками, викладіть в глибоку ємність. Посоліть і додайте чорний мелений перець і спеції за смаком.
2. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися на 15-20 хвилин.
3. Сковороду добре розігрійте на помірному вогні. Змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Потім викладіть підготовлене куряче м’ясо і обсмажте до золотистого кольору, періодично перевертаючи.
4. Помідори та огірки ретельно вимийте і обсушіть. Помідори наріжте невеликими шматочками. Огірки очистіть від шкірки за допомогою овочечистки і наріжте тонкою соломкою.
5. Приготуйте соус. У невеликій ємності з’єднайте натуральний йогурт і гірчицю. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес в соус, посоліть і додайте спеції і чорний мелений перець за смаком, а також лимонний сік. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
6. Обсмажене куряче м’ясо наріжте невеликими шматочками.
7. Листя салату ретельно промити прохолодною проточною водою і обсушити. На чистій робочої поверхні столу розкладіть лист лаваша. Викладіть листя салату, обсмажену курку, нарізані огірки.
8. Потім додайте кілька ложок приготованого соусу і викладіть нарізані помідори.
9. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній проточній воді, наріжте півкільцями і обдайте заздалегідь підготовленим окропом, щоб пішла неприємна гіркота. Потім викладіть на сито, щоб зайва волога скла. Додайте цибулю в шаурму.
10. Лаваш щільно скрутіть конвертом.
11. Сковороду, на якій обсмажували куряче м’ясо, розігрійте і змастіть невеликою кількістю рослинної олії, викладіть шаурму швом вниз і обсмажте з двох боків до золотистої скоринки на мінімальному вогні. Готову дієтичну шаурму з куркою без майонезу подавайте на стіл.
Приємного апетиту!












