Щі з свіжої капусти з куркою – 7 покрокових рецептів з фото

Щі з свіжої капусти з куркою – апетитний домашній суп, який ідеально підходить для ситного обіду в колі сім’ї. Страва з додаванням свіжої капусти виходить більш ніжним смаком. Подавайте до столу зі сметаною і чорним хлібом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреними рецептами з покроковим описом процесу.

Класичний рецепт щей зі свіжої капусти з куркою

Ароматні і ситні щі за класичним рецептом послужать ідеальним варіантом для вашого домашнього обіду. Поєднання овочів з курячим бульйоном створює легкий і приємний смак.

Інгредієнти на
8 порц.

  • Курка 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Капуста білокачанна 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 1 зубчик
  • Спеції для курки, за смаком
  • Сіль за смаком
  • Картопля 3-4 шт.

Процес приготування:

  1. Як приготувати щі з свіжої капусти з куркою? Птицю занурюємо у велику каструлю, заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
  2. Подрібнюємо білокачанну капусту і ріпчасту цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці.
  3. Коли курка готова, викладаємо її на тарілку для охолодження. У бульйон занурюємо подрібнені овочі і після закипання варимо приблизно 15 хвилин.
  4. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кубиками.
  5. Картоплю кладемо в бульйон. Сюди ж додаємо лаврові листки і горошини чорного перцю.
  6. Після того, як картопля стане м’яким, нарізаємо відварене куряче м’ясо і відправляємо її в каструлю. Також додаємо подрібнений кріп, і очищений і подрібнений зубчик часнику. Варимо 3 хвилини і знімаємо з плити.
  7. Гарячі щі з свіжої капусти розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Щі з свіжої капусти з куркою і помідорами

Домашні щі часто готують з додаванням соковитих помідорів. Спробуйте яскраве поєднання овочів, на курячому бульйоні для вашого сімейного столу.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Курка – 350 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Помідори черрі – 5 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Промиваємо капусту й дрібно нарізаємо її.

2. Чистимо картоплю й нарізаємо його на невеликі шматочки, підходящі для супу.

3. Підготуємо інші овочі. Подрібнюємо цибулю і морквою. Помідори ріжемо на четвертинки.

4. Відварюємо курячий бульйон. Додаємо в нього спочатку картоплю, потім капусту, моркву, цибулю і помідори. Варимо до готовності всіх інгредієнтів.

5. В кінці готування за смаком солимо блюдо, посипаємо дрібкою чорного меленого перцю і подрібненою свіжою зеленню. Варимо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.

6. Розливаємо гарячі щі з помідорами по тарілках. Суп можна доповнити сметаною і подавати до столу. Приємного апетиту!

Як приготувати смачні щі зі свіжої капусти, картоплі і курки?

Ситні борщ з куркою, картоплею і свіжою капустою складуть відмінну компанію домашньому обіднього меню. Пригостіть рідних ароматним гарячим блюдом, приготовленого за особливим рецептом.

Час готування: 1 год

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Філе куряче – 350 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Куряче філе ріжемо на шматочки, заливаємо водою і відварюємо до готовності.

2. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі часточки. Відправляємо овоч в каструлю.

3. Тонко нарізаємо свіжу капусту і також кладемо їх до решти продуктів. Варимо на середньому вогні.

4. Подрібнюємо цибулю, на великій тертці натираємо моркву. Обсмажуємо підготовлені продукти в рослинній олії 3-5 хвилин.

5. Перекладаємо піджарку в щі, страву за смаком солимо, варимо ще 15 хвилин і вимикаємо плиту.

6. Дрібно нарізаємо свіжу зелень і кладемо її в суп. Після його розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Готово!

Простий покроковий рецепт приготування щів з куркою в мультиварці

Приготування супів в мультиварці робить їх більш наваристими і ароматними. Довгий ловлення під кришкою дозволяє зберегти всі смакові якості продуктів. Спробуйте рецепт домашніх щів із свіжої капусти.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 1 год

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Капуста білокачанна – 350 гр.
  • Помідор – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Зелень – ½ пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Філе курки промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.

2. Встановлюємо режим мультиварки, що підходить для смаження. В нагріту чашу вливаємо дві столові ложки рослинної олії і обсмажуємо в ньому м’ясо пару хвилин.

3. Ріпчасту цибулю ріжемо тонко кільцями або півкільцями. Кладемо його на філе.

4. Подрібнюємо капусту і моркву натираємо. Відправляємо овочі в миску і заливаємо водою.

5. Далі дрібно ріжемо помідори і також кладемо його в чашу. Додаємо сіль, закриваємо кришкою і готуємо 1 годину в установленому режимі для супу.

6. Щі доповнюємо свіжою зеленню, викладаємо на порційну посуд і подаємо до столу. Обідня страва готова!

Щі з свіжої капусти з куркою, помідорами та болгарським перцем

Домашні щі зі свіжими овочами порадують вас легким смаком і ніжним ароматом. Оцініть простий рецепт для живильного сімейного обіду, який нікого не залишить байдужим.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курка – 450 гр.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Помідор – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Квасоля консервована – 60 гр.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Кріп – ½ пучка.
  • Перець чорний горошок – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Курку занурюємо в каструлю з водою, додаємо сіль, горошини чорного перцю і перці кропу. Відварюємо бульйон.

2. Чистимо картоплю, потім ріжемо її невеликими шматочками для супу.

3. Подрібнюємо свіжу білоголову капусту тонкими смужками.

4. Кладемо овочі в бульйон, коли курка буде добре разварена.

5. Далі подрібнюємо інші овочі: морква, цибуля, помідори і болгарський перець.

6. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо там підготовлені овочі близько 3-5 хвилин. Вибираємо для цього слабкий вогонь, щоб продукти не придбали рум’янець.

7. Овочеву піджарку опускаємо в суп. Сюди ж кладемо консервовану квасолю.

8. Проварюємо суп 15 хвилин на сильному вогні і знімаємо з плити.

9. Гарячі щі зі свіжими овочами для вашого обіду готові! Розкладайте на порції і подавайте до столу!

Наваристі щі з свіжої капусти з куркою і томатною пастою

Щі з курки і хрусткою свіжої капусти виходять ще більш апетитними з додаванням томатної пасти. Інгредієнт робить страву густим, наваристим і яскравим. Пригостіть домашніх поживним обідом.

Час готування: 1 година 40 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курча – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл

Процес приготування:

1. Курча занурюємо у велику каструлю з водою і відварюємо до готовності близько 1 години.

2. Після готовності курчати, дістаємо його для нарізки, а відправляємо в бульйон очищену і нарізану картоплю.

3. Подрібнюємо капусту і обсмажуємо її 1-2 хвилини в рослинному маслі. Після чого додаємо томатну пасту.

4. Чистимо цибулину з морквою і промиваємо під водою.

5. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо, а після додаємо до капусти. Розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.

6. Викладаємо овочеву піджарку в суп. Додаємо сіль, спеції. Розмішуємо і готуємо ще 20 хвилин.

7. Перед тим, як зняти страву з вогню, додаємо в нього нарізане м’ясо курчати. Після чого ділимо на порції і подаємо до обіднього столу.

Дуже смачні щі з свіжої капусти з куркою і грибами

Один з найоригінальніших рецептів домашніх щей – на курячому бульйоні з додаванням грибів. Поєднання інгредієнтів надає страві особливий смак і яскравий аромат.

Час приготування: 1 годину 20 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 8

Інгредієнти:

  • Курча – 1 шт.
  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Гриби шампіньйони – 250 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Паприка – 0,5 ч. л.
  • Приправа для грибів – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Відварюємо курчати в підсоленій воді до готовності. Потім дістаємо його і даємо йому охолонути. Бульйон залишаємо на плиті.

2. Білокачанну капусту готуємо для супу. Промиваємо її під водою і знімаємо верхні листки.

3. Потім чистимо картоплю дрібно нарізаємо його і кладемо в бульйон.

4. Подрібнюємо капусту і відправляємо її в каструлю.

5. Натираємо моркву на крупну тертку.

6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому моркву.

7. Далі подрібнюємо цибулю.

8. Додаємо цибулю до моркви, посипаємо його чилі і готуємо ще 2-3 хвилини на середньому вогні. Після кладемо в суп.

9. Промиваємо печериці і дрібно нарізаємо їх.

10. Обсмажуємо гриби з приправою до готовності.

11. Викладаємо в блюдо гриби. Продовжуємо варити на повільному вогні.

12. В кінці подрібнюємо зелень і кладемо її до решти продуктів. Знімаємо з плити.

13. Готовий суп розливаємо по тарілках. Додаємо м’ясо курчати і подаємо до столу. Приємного апетиту!