Щі з свіжої капусти з куркою – апетитний домашній суп, який ідеально підходить для ситного обіду в колі сім’ї. Страва з додаванням свіжої капусти виходить більш ніжним смаком. Подавайте до столу зі сметаною і чорним хлібом. Для приготування рекомендуємо скористатися перевіреними рецептами з покроковим описом процесу.
Класичний рецепт щей зі свіжої капусти з куркою
Ароматні і ситні щі за класичним рецептом послужать ідеальним варіантом для вашого домашнього обіду. Поєднання овочів з курячим бульйоном створює легкий і приємний смак.
Інгредієнти на
8 порц.
- Курка 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Капуста білокачанна 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 1 зубчик
- Спеції для курки, за смаком
- Сіль за смаком
- Картопля 3-4 шт.
Процес приготування:
- Як приготувати щі з свіжої капусти з куркою? Птицю занурюємо у велику каструлю, заливаємо водою, солимо і відварюємо до готовності.
- Подрібнюємо білокачанну капусту і ріпчасту цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці.
- Коли курка готова, викладаємо її на тарілку для охолодження. У бульйон занурюємо подрібнені овочі і після закипання варимо приблизно 15 хвилин.
- Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кубиками.
- Картоплю кладемо в бульйон. Сюди ж додаємо лаврові листки і горошини чорного перцю.
- Після того, як картопля стане м’яким, нарізаємо відварене куряче м’ясо і відправляємо її в каструлю. Також додаємо подрібнений кріп, і очищений і подрібнений зубчик часнику. Варимо 3 хвилини і знімаємо з плити.
- Гарячі щі з свіжої капусти розливаємо по тарілках і подаємо до столу. Готово!
Щі з свіжої капусти з куркою і помідорами
Домашні щі часто готують з додаванням соковитих помідорів. Спробуйте яскраве поєднання овочів, на курячому бульйоні для вашого сімейного столу.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Курка – 350 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Помідори черрі – 5 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
1. Промиваємо капусту й дрібно нарізаємо її.
2. Чистимо картоплю й нарізаємо його на невеликі шматочки, підходящі для супу.
3. Підготуємо інші овочі. Подрібнюємо цибулю і морквою. Помідори ріжемо на четвертинки.
4. Відварюємо курячий бульйон. Додаємо в нього спочатку картоплю, потім капусту, моркву, цибулю і помідори. Варимо до готовності всіх інгредієнтів.
5. В кінці готування за смаком солимо блюдо, посипаємо дрібкою чорного меленого перцю і подрібненою свіжою зеленню. Варимо ще 5 хвилин і знімаємо з плити.
6. Розливаємо гарячі щі з помідорами по тарілках. Суп можна доповнити сметаною і подавати до столу. Приємного апетиту!
Як приготувати смачні щі зі свіжої капусти, картоплі і курки?
Ситні борщ з куркою, картоплею і свіжою капустою складуть відмінну компанію домашньому обіднього меню. Пригостіть рідних ароматним гарячим блюдом, приготовленого за особливим рецептом.
Час готування: 1 год
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Філе куряче – 350 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Куряче філе ріжемо на шматочки, заливаємо водою і відварюємо до готовності.
2. Чистимо картоплю і ріжемо його на невеликі часточки. Відправляємо овоч в каструлю.
3. Тонко нарізаємо свіжу капусту і також кладемо їх до решти продуктів. Варимо на середньому вогні.
4. Подрібнюємо цибулю, на великій тертці натираємо моркву. Обсмажуємо підготовлені продукти в рослинній олії 3-5 хвилин.
5. Перекладаємо піджарку в щі, страву за смаком солимо, варимо ще 15 хвилин і вимикаємо плиту.
6. Дрібно нарізаємо свіжу зелень і кладемо її в суп. Після його розкладаємо гаряче блюдо по тарілках і подаємо до столу. Готово!
Простий покроковий рецепт приготування щів з куркою в мультиварці
Приготування супів в мультиварці робить їх більш наваристими і ароматними. Довгий ловлення під кришкою дозволяє зберегти всі смакові якості продуктів. Спробуйте рецепт домашніх щів із свіжої капусти.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 1 год
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Філе куряче – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Помідор – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Зелень – ½ пучка.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Філе курки промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
2. Встановлюємо режим мультиварки, що підходить для смаження. В нагріту чашу вливаємо дві столові ложки рослинної олії і обсмажуємо в ньому м’ясо пару хвилин.
3. Ріпчасту цибулю ріжемо тонко кільцями або півкільцями. Кладемо його на філе.
4. Подрібнюємо капусту і моркву натираємо. Відправляємо овочі в миску і заливаємо водою.
5. Далі дрібно ріжемо помідори і також кладемо його в чашу. Додаємо сіль, закриваємо кришкою і готуємо 1 годину в установленому режимі для супу.
6. Щі доповнюємо свіжою зеленню, викладаємо на порційну посуд і подаємо до столу. Обідня страва готова!
Щі з свіжої капусти з куркою, помідорами та болгарським перцем
Домашні щі зі свіжими овочами порадують вас легким смаком і ніжним ароматом. Оцініть простий рецепт для живильного сімейного обіду, який нікого не залишить байдужим.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курка – 450 гр.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Помідор – 2 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Квасоля консервована – 60 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Кріп – ½ пучка.
- Перець чорний горошок – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. Курку занурюємо в каструлю з водою, додаємо сіль, горошини чорного перцю і перці кропу. Відварюємо бульйон.
2. Чистимо картоплю, потім ріжемо її невеликими шматочками для супу.
3. Подрібнюємо свіжу білоголову капусту тонкими смужками.
4. Кладемо овочі в бульйон, коли курка буде добре разварена.
5. Далі подрібнюємо інші овочі: морква, цибуля, помідори і болгарський перець.
6. Нагріваємо сковороду з рослинним маслом. Обсмажуємо там підготовлені овочі близько 3-5 хвилин. Вибираємо для цього слабкий вогонь, щоб продукти не придбали рум’янець.
7. Овочеву піджарку опускаємо в суп. Сюди ж кладемо консервовану квасолю.
8. Проварюємо суп 15 хвилин на сильному вогні і знімаємо з плити.
9. Гарячі щі зі свіжими овочами для вашого обіду готові! Розкладайте на порції і подавайте до столу!
Наваристі щі з свіжої капусти з куркою і томатною пастою
Щі з курки і хрусткою свіжої капусти виходять ще більш апетитними з додаванням томатної пасти. Інгредієнт робить страву густим, наваристим і яскравим. Пригостіть домашніх поживним обідом.
Час готування: 1 година 40 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курча – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 40 мл
Процес приготування:
1. Курча занурюємо у велику каструлю з водою і відварюємо до готовності близько 1 години.
2. Після готовності курчати, дістаємо його для нарізки, а відправляємо в бульйон очищену і нарізану картоплю.
3. Подрібнюємо капусту і обсмажуємо її 1-2 хвилини в рослинному маслі. Після чого додаємо томатну пасту.
4. Чистимо цибулину з морквою і промиваємо під водою.
5. Цибулю дрібно ріжемо, моркву натираємо, а після додаємо до капусти. Розмішуємо і готуємо ще 5 хвилин.
6. Викладаємо овочеву піджарку в суп. Додаємо сіль, спеції. Розмішуємо і готуємо ще 20 хвилин.
7. Перед тим, як зняти страву з вогню, додаємо в нього нарізане м’ясо курчати. Після чого ділимо на порції і подаємо до обіднього столу.
Дуже смачні щі з свіжої капусти з куркою і грибами
Один з найоригінальніших рецептів домашніх щей – на курячому бульйоні з додаванням грибів. Поєднання інгредієнтів надає страві особливий смак і яскравий аромат.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 8
Інгредієнти:
- Курча – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Гриби шампіньйони – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Приправа для грибів – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Відварюємо курчати в підсоленій воді до готовності. Потім дістаємо його і даємо йому охолонути. Бульйон залишаємо на плиті.
2. Білокачанну капусту готуємо для супу. Промиваємо її під водою і знімаємо верхні листки.
3. Потім чистимо картоплю дрібно нарізаємо його і кладемо в бульйон.
4. Подрібнюємо капусту і відправляємо її в каструлю.
5. Натираємо моркву на крупну тертку.
6. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо в ньому моркву.
7. Далі подрібнюємо цибулю.
8. Додаємо цибулю до моркви, посипаємо його чилі і готуємо ще 2-3 хвилини на середньому вогні. Після кладемо в суп.
9. Промиваємо печериці і дрібно нарізаємо їх.
10. Обсмажуємо гриби з приправою до готовності.
11. Викладаємо в блюдо гриби. Продовжуємо варити на повільному вогні.
12. В кінці подрібнюємо зелень і кладемо її до решти продуктів. Знімаємо з плити.
13. Готовий суп розливаємо по тарілках. Додаємо м’ясо курчати і подаємо до столу. Приємного апетиту!