Шматочки гарбуза, запечені в духовці – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Гарбуз, запечена з корицею в духовці

Дуже простий і швидкий рецепт гарбуза, який точно оцінять ваші близькі люди – запечені гарбузове шматочки з добавками з меду, кориці і волоських горіхів. Корисний десерт без шкоди для фігури – легко!

Час готування – 35 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Гарбуз – 1 кг
  • Мед – ½ склянки
  • Кориця мелена – 2 ст. л.
  • Горіхи волоські (очищені) – 100 гр.

Процес приготування:

1. Оранжевий овоч ретельно промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на дві частини – вирізаємо серцевину з насінням.

2. Очищаємо м’якоть від шкірки і нарізаємо часточками приблизно за 1-1,5 сантиметра завтовшки.

3. Кожну часточку ріжемо ще на 3-4 частини.

4. Включаємо духовку і прогріваємо до 170 градусів.

5. Кубики перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо меленою корицею і гарненько перемішуємо. Деко устеляємо листом пергаментного паперу для запікання і викладаємо гарбуз.

6. Запікаємо 15-20 хвилин до м’якості. Рекомендується розкладати шматочки таким чином, щоб між ними була відстань: робиться це для утворення скоринки і зверху, і з боків.

7. Ядра волоських горіхів обсмажуємо кілька хвилин на сухій сковороді.

8. Збираємо наш десерт. Перекладаємо шматочки гарбуза в порційні піали, посипаємо горішками, а зверху поливаємо тонкою цівкою рідкого меду. Приємного апетиту!