Гарбуз, запечена з корицею в духовці
Дуже простий і швидкий рецепт гарбуза, який точно оцінять ваші близькі люди – запечені гарбузове шматочки з добавками з меду, кориці і волоських горіхів. Корисний десерт без шкоди для фігури – легко!
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Гарбуз – 1 кг
- Мед – ½ склянки
- Кориця мелена – 2 ст. л.
- Горіхи волоські (очищені) – 100 гр.
Процес приготування:
1. Оранжевий овоч ретельно промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на дві частини – вирізаємо серцевину з насінням.
2. Очищаємо м’якоть від шкірки і нарізаємо часточками приблизно за 1-1,5 сантиметра завтовшки.
3. Кожну часточку ріжемо ще на 3-4 частини.
4. Включаємо духовку і прогріваємо до 170 градусів.
5. Кубики перекладаємо в глибоку ємність, посипаємо меленою корицею і гарненько перемішуємо. Деко устеляємо листом пергаментного паперу для запікання і викладаємо гарбуз.
6. Запікаємо 15-20 хвилин до м’якості. Рекомендується розкладати шматочки таким чином, щоб між ними була відстань: робиться це для утворення скоринки і зверху, і з боків.
7. Ядра волоських горіхів обсмажуємо кілька хвилин на сухій сковороді.
8. Збираємо наш десерт. Перекладаємо шматочки гарбуза в порційні піали, посипаємо горішками, а зверху поливаємо тонкою цівкою рідкого меду. Приємного апетиту!