Шоколадні кекси в силіконових формочках
Приготувати шоколадні кекси порційно – гарна ідея для вечірки чи дитячого свята. Маленькі вироби зручно брати і їсти, крім того, їх можна прикрасити кольоровою посипкою, рубаними горіхами або тертим шоколадом. Святково і смачно!
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Маргарин – 200 гр.
- какао Порошок – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Молоко – 0,5 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сода – 0,5 ч. л.
- Яйце – 3-4 шт.
- Цукор ванільний – 1 пакетик.
Процес приготування:
1. Маргарин рубають на шматочки і розтоплюють в сотейнику.
2. Коли маса стане рідкою, у неї вводять какао з цукром і молоко, ретельно і добре збивають, щоб вона стала однорідною. Як тільки суміш буде близька до кипіння, її знімають з плити і дають трохи охолонути.
3. У подстывшую масу додають по одному яйцю і ванільний цукор.
4. В кінці додають соду і потроху – пшеничне борошно. Все добре вимішують.
5. В злегка змащені маслом формочки ложкою викладають шоколадне тісто так, щоб воно не займало більше, ніж 2/3 об’єму.
6. Формочки на деко ставлять в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікають 25 хвилин. При цьому дверцята відкривати не можна. Через цей час готовність кексів перевіряють шпажкою. Якщо не допеклись, залишають ще на 5-7 хвилин.
7. Готовим виробам дають постояти при кімнатній температурі ще хвилин 10, а потім обережно витягують, декорують і подають.