Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Шоколадні кекси в силіконових формочках

Приготувати шоколадні кекси порційно – гарна ідея для вечірки чи дитячого свята. Маленькі вироби зручно брати і їсти, крім того, їх можна прикрасити кольоровою посипкою, рубаними горіхами або тертим шоколадом. Святково і смачно!

Час приготування: 40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Маргарин – 200 гр.
  • какао Порошок – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1,5 склянки
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 3-4 шт.
  • Цукор ванільний – 1 пакетик.

Процес приготування:

1. Маргарин рубають на шматочки і розтоплюють в сотейнику.

2. Коли маса стане рідкою, у неї вводять какао з цукром і молоко, ретельно і добре збивають, щоб вона стала однорідною. Як тільки суміш буде близька до кипіння, її знімають з плити і дають трохи охолонути.

3. У подстывшую масу додають по одному яйцю і ванільний цукор.

4. В кінці додають соду і потроху – пшеничне борошно. Все добре вимішують.

5. В злегка змащені маслом формочки ложкою викладають шоколадне тісто так, щоб воно не займало більше, ніж 2/3 об’єму.

6. Формочки на деко ставлять в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікають 25 хвилин. При цьому дверцята відкривати не можна. Через цей час готовність кексів перевіряють шпажкою. Якщо не допеклись, залишають ще на 5-7 хвилин.

7. Готовим виробам дають постояти при кімнатній температурі ще хвилин 10, а потім обережно витягують, декорують і подають.