Кекс з рідкою кремовою начинкою
Цікавий варіант шоколадного кексу, середина якого при розламуванні залишається рідкою і нагадує лаву. Такі кекси нерідко подають і в ресторанах, тому ними, приготованими будинку, можна здивувати навіть справжніх гурманів.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Жовток яйця – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- темний Шоколад (70%) – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сіль – 0,25 ч. л.
- Борошно пшеничне – 60 гр.
Процес приготування:
1. Духовку заздалегідь розігрівають до 200 градусів, щоб вона розігрілася до моменту, коли потрібно буде ставити на випічку кекси.
2. Шоколад ламають шматочками, масло дрібно рубають і з’єднують інгредієнти на водяній бані, щоб вийшла однорідна консистенція.
3. В іншій ємності збивають яйця з жовтками, вводячи невеликими порціями цукор.
4. В яєчну суміш акуратно додають подстывшую шоколадно-масляну масу, а потім – борошно і трошки солі.
5. Формочки злегка змащують маслом, викладають тісто і тримають в духовці не більше 8-10 хвилин. Зовні кекси повинні выпечься, а всередині начинка залишитися рідкою. Якщо готувати довше 10 хвилин, кекс пропечеться повністю, і ефекту виливання лави при розламуванні вироби, не буде.