Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Кекс з рідкою кремовою начинкою

Цікавий варіант шоколадного кексу, середина якого при розламуванні залишається рідкою і нагадує лаву. Такі кекси нерідко подають і в ресторанах, тому ними, приготованими будинку, можна здивувати навіть справжніх гурманів.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 2.

Склад:

  • Жовток яйця – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • темний Шоколад (70%) – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.

Процес приготування:

1. Духовку заздалегідь розігрівають до 200 градусів, щоб вона розігрілася до моменту, коли потрібно буде ставити на випічку кекси.

2. Шоколад ламають шматочками, масло дрібно рубають і з’єднують інгредієнти на водяній бані, щоб вийшла однорідна консистенція.

3. В іншій ємності збивають яйця з жовтками, вводячи невеликими порціями цукор.

4. В яєчну суміш акуратно додають подстывшую шоколадно-масляну масу, а потім – борошно і трошки солі.

5. Формочки злегка змащують маслом, викладають тісто і тримають в духовці не більше 8-10 хвилин. Зовні кекси повинні выпечься, а всередині начинка залишитися рідкою. Якщо готувати довше 10 хвилин, кекс пропечеться повністю, і ефекту виливання лави при розламуванні вироби, не буде.