Шурпа класична – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Класична шурпа з баранини у казані на багатті

Класична шурпа з баранини у казані на багатті – це страва, яка нікого не залишить байдужою. Таке частування вийде неймовірно ситним та ароматним. Підходить для великого сімейного обіду чи вечері на природі. Обов’язково беріть на замітку наш перевірений покроковий рецепт.

Час готування – 1 година 20 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Баранина – 1 кг.
  • Картопля – 6 шт.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста біла – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста червона – 1 шт.
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Петрушка – 10 гр.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Цибуля зелена – 10 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. М’ясо укладаємо в казан, заливаємо холодною водою, додаємо чайну ложку солі і доводимо до кипіння, постійно прибираючи піну, що утворюється в процесі.

Крок 2. Нарізану білу цибулю, моркву та перець чилі додаємо в бульйон. Варимо на слабкому вогні одну годину.

Крок 3. М’ясо дістаємо з бульйону, остуджуємо його та відокремлюємо від кісток.

Крок 4. У бульйон відправляємо почищену цілу картоплю.

Крок 5. Додаємо порізані болгарський перець та помідори. Додаємо спеції. Варимо ще 15 хвилин.

Крок 6. Кладемо в бульйон нарізане м’ясо і варимо під кришкою ще 10-15 хвилин. Наприкінці готування додаємо червону цибулю, порізану тонкими кільцями.

Крок 7. Класична шурпа з баранини у казані на багатті готова. Подавайте до столу зі свіжою зеленню!