Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Простий спосіб приготування маринованих печериць з часником

Для приготування маринаду нам знадобляться кріп, сіль, оцет, рослинна олія, лавровий лист, чорний перець і часник. Завдяки останньому інгредієнту печериці придбають пряний і дуже приємний смак, який буде відмінно поєднуватися з вашими улюбленими стравами.

Час приготування: 2 години.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Печериці – 1 кг
  • Кріп – 1 пучок.
  • Сіль – 1.5 ст. л.
  • Оцет столовий 6% – 120 мл
  • Масло рослинне – 0.5 склянки
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошком – 2 ч. л.
  • Вода – 6 ст.
  • Часник – 1 головка.

Процес приготування:

Крок 1. У зручній ємності змішуємо воду, рослинне масло, оцет, сіль, лавровий лист і чорний перець. Часник пропускаємо через прес або дуже дрібно нарізаємо і додаємо до решти інгредієнтів.

Крок 2. Переливаємо маринад в каструлю і ставимо на вогонь. Доводимо суміш до кипіння.

Крок 3. Кріп промиваємо під прохолодною водою, сушимо, видаляємо стебла і дрібно нарізаємо.

Крок 4. До закипевшему маринаду додаємо шампіньйони і варимо все приблизно 7-10 хвилин.

Крок 5. Через деякий час знімаємо каструлю з вогню і додаємо туди кріп. Все перемішуємо і залишаємо гриби охолоджуватися.

Крок 6. Після того як печериці в маринаді охолонуть, ставимо каструлю в холодильник на ніч. Потім можна закатати гриби в банки або відразу подавати до столу. Приємного апетиту!