Як замаринувати печериці з цибулею в домашніх умовах?
В цьому рецепті цибулю нарізати півкільцями і замочується в оцті. Так він залишається хрустким, але в той же час солодким. Також тут використовується солодкий болгарський перець, який дає маринованою грибів приємний аромат і смак.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 5.
Склад:
- Печериці – 500 гр.
- Вода – 500 мл
- Сіль – 1.5 ч. л.
- Цукор – 0.5 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Оцет 9% – 50 мл
- Лавровий лист – 2 шт.
- Перець запашний горошком – 5 шт.
- Насіння коріандру – 0.5 ч. л.
- Перець болгарський – 0.5 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку починаємо маринувати цибулю. Спочатку очищаємо його і ріжемо на півкільця. Переміщаємо його в окрему ємність і заливаємо зверху оцтом.
Крок 2. Печериці ретельно миємо під водою, щоб позбавитися від всього бруду. Також зрізаємо кінчики на ніжках грибів. Далі беремо підходящу каструлю, наливаємо в неї воду і додаємо столову ложку солі. Ставимо на вогонь і чекаємо, поки вода закипить. Потім відправляємо туди гриби і варимо близько 10 хвилин. Готові печериці відкидаємо на друшляк і виливаємо розсіл. Гриби перекладаємо в окрему ємність.Крок 3. Приступаємо до приготування маринаду. У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Як тільки вода закипіла, додаємо цукор, сіль, лавровий лист, перець і коріандр. Все перемішуємо.
Крок 4. Додаємо до маринаду печериці. Дістаємо насіння з болгарського перцю і нарізаємо його соломкою. Відправляємо його до печерицям. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню.
Крок 5. Тепер додаємо до грибів маринована в оцті цибулю і перемішуємо. Потім накриваємо кришкою і даємо вмісту повністю охолонути. Далі можна розкласти печериці по баночках і поставити в холодильник.
Крок 6. Залишаємо гриби промаринуватися в холоді на ніч. Закуска готова. Приємного апетиту!