Кисло-солодкі ранетки з яскраво вираженою терпкістю часто використовують у приготуванні вина. Однак з плодів можна отримати смачний і корисний домашній сік. Насичений напій підходить для тривалого зберігання в банках. Використовуйте перевірені кулінарні рецепти для ваших зимових заготовок.
Сік з ранеток в домашніх умовах на зиму
Ніжний яблучний сік з ранеток можна приготувати в скляній банці на зиму. Кулінарний процес не обтяжить вас і не відніме багато часу. Використовуйте готовий напій у будь-який час року.
Інгредієнти на
1 л.
- Яблука Ранетки 1.5 кг
- Вода-2 склянки
Процес приготування:
- Як заготовити сік з ранеток на зиму в домашніх умовах? Спочатку підготуємо скляні банки. Промиваємо і стерилізуємо їх будь-яким зручним способом.
- Далі підготуємо потрібну кількість ранеток. Промиваємо їх холодною водою.
- Нарізаємо продукт невеликими шматочками. Акуратно витягаємо кісточку.
- Нарізана фрукт пропускаємо через соковижималку.
- В каструлю вливаємо воду і трохи отриманого макухи. Розмішуємо масу і доводимо до кипіння.
- Подрібнюємо заготовку з макухи до гладкого стану.
- Виливаємо суміш назад в каструлю. Сюди ж додаємо і сік. Нагріваємо вміст до утворення пінки, але до кипіння не доводимо.
- Готовий сік відразу ж виливаємо в підготовлену тару.
- Закриваємо заготівлю кришкою і охолодити її. Домашній напій з ранеток готовий.
Сік з ранеток на зиму через соковижималку
Ароматний і насичений за смаком сік з ранеток можна заготовити на зиму. Зручний спосіб отримання напою – через соковижималку. Смачне частування буде радувати вас і ваших близьких цілий рік.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 4 кг
- Цукор – за смаком.
Процес приготування:
1. Зважуємо ранетки, щоб визначити потрібну кількість. Далі продукт промиваємо і даємо йому повністю обсохнути.
2. Розрізаємо яблука невеликими шматочками і відправляємо їх у соковижималку. Обробляємо весь інгредієнт.
3. Готовий сік перелити в каструлю. Додаємо до нього трохи м’якоті по своєму смаку. Кип’ятимо вміст разом з цукром (можна обійтися і без нього).
4. Для готовності соку і розчинення сухого продукту проваріть суміш на слабкому вогні близько 15 хвилин. В кінці можна прибрати зайву м’якоть і утворену піну з допомогою дрібного сита.
5. Гарячий яблучний сік можна розливати по чистим і сухим банкам.
6. Закриваємо тару кришками, перевертаємо догори дном і залишаємо до повного охолодження. Після можна відносити на зберігання!
Сік з райських яблучок через м’ясорубку на зиму
Якщо у вашому будинку немає соковижималки, не впадайте у відчай. Смачний яблучний сік можна отримати за допомогою м’ясорубки. Особливо яскравим напій виходить з сорту «ранетка». Беріть ідею для ваших зимових заготовок.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 0,5 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 1,2 кг
- Цукор – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Ранетки вимочуємо в холодній воді і ретельно промиваємо їх від будь-яких забруднень.
2. Обтираем яблука, знімаємо з них шкірку, і залишився продукт ріжемо кубиками середнього розміру.
3. Прокручуємо підготовлений інгредієнт через м’ясорубку. В результаті ми отримуємо соковите яблучне пюре.
4. Цю суміш проціджують спочатку через марлю. М’якоть можна прибрати за допомогою дрібного сита.
5. Кип’ятимо рідкий продукт на плиті і додаємо до нього цукор. Розмішуємо вміст і тримаємо на вогні ще близько 15 хвилин.
6. Гарячий сік з ранеток готовий! Переливати його в скляну банку, охолоджуйте і забирайте на зимове зберігання.
Смачний сік з ранеток з м’якоттю на зиму в банках
Яскравий домашній сік з ранеток можна приготувати з приємною м’якоттю. Ніжний і ароматний напій підходить для тривалого зберігання в банках. Подавайте частування в будь-який час року.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 4 кг
- Цукор – за смаком.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиті ранетки розрізаємо на невеликі частини. Плодоніжки і серцевину акуратно видаляємо гострим ножем.
2. Далі підготовлений продукт відправляємо в соковижималку.
3. З’єднуємо в одній посуді отриманий сік і фруктову м’якоть. Якщо останній занадто багато, то приберіть надлишки ложкою.
4. Переставляємо заготовку на плиту і доводимо її до кипіння. Після чого опускаємо в масу цукор, лимонну кислоту і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.
5. Яскравий сік з ранеток з м’якоттю готовий. Переливати його в скляну тару, охолоджуйте і переносите в прохолодне місце. В таких умовах напій буде зберігатися цілий рік.
Домашній яблучний сік з ранеток в соковарці на зиму
Зручний спосіб отримання соку з ранеток – через соковарку. Оцініть простий кулінарний рецепт, придатний для зимового зберігання. Яскравий напій збереже свій смак довгий час.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 4 кг
Процес приготування:
1. Відбираємо необхідну кількість ранеток і промиваємо під холодною водою.
2. Даємо продукту обсохнути і поділяємо його на половинки або четвертинки. Плодоніжки можна не прибирати.
3. Встановлюємо соковарку. У нижню частину вливаємо воду, а у верхню кладемо яблука. Сік буде з’являтися посередині, і зливатися через спеціальний кран.
4. Під кран можна відразу підставляти підготовлену скляну тару. Попередньо промийте і обшпарте посуд. На обробку всіх ранеток може піти близько 40 хвилин.
5. Гарячий сік в скляній посуді потрібно закрити кришкою, остудити в домашніх умовах і переставити на зберігання в прохолодне місце. Сік зможе простояти один рік.