Домашній яблучний сік з ранеток в соковарці на зиму
Зручний спосіб отримання соку з ранеток – через соковарку. Оцініть простий кулінарний рецепт, придатний для зимового зберігання. Яскравий напій збереже свій смак довгий час.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 4 кг
Процес приготування:
1. Відбираємо необхідну кількість ранеток і промиваємо під холодною водою.
2. Даємо продукту обсохнути і поділяємо його на половинки або четвертинки. Плодоніжки можна не прибирати.
3. Встановлюємо соковарку. У нижню частину вливаємо воду, а у верхню кладемо яблука. Сік буде з’являтися посередині, і зливатися через спеціальний кран.
4. Під кран можна відразу підставляти підготовлену скляну тару. Попередньо промийте і обшпарте посуд. На обробку всіх ранеток може піти близько 40 хвилин.
5. Гарячий сік в скляній посуді потрібно закрити кришкою, остудити в домашніх умовах і переставити на зберігання в прохолодне місце. Сік зможе простояти один рік.