Сік з ранеток – 5 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Домашній яблучний сік з ранеток в соковарці на зиму

Зручний спосіб отримання соку з ранеток – через соковарку. Оцініть простий кулінарний рецепт, придатний для зимового зберігання. Яскравий напій збереже свій смак довгий час.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 4 кг

Процес приготування:

1. Відбираємо необхідну кількість ранеток і промиваємо під холодною водою.

2. Даємо продукту обсохнути і поділяємо його на половинки або четвертинки. Плодоніжки можна не прибирати.

3. Встановлюємо соковарку. У нижню частину вливаємо воду, а у верхню кладемо яблука. Сік буде з’являтися посередині, і зливатися через спеціальний кран.

4. Під кран можна відразу підставляти підготовлену скляну тару. Попередньо промийте і обшпарте посуд. На обробку всіх ранеток може піти близько 40 хвилин.

5. Гарячий сік в скляній посуді потрібно закрити кришкою, остудити в домашніх умовах і переставити на зберігання в прохолодне місце. Сік зможе простояти один рік.