Скумбрія в розсолі – 8 смачних рецептів швидкого засолювання скумбрії шматочками і цілком в домашніх умовах

Щоб приготувати скумбрію в розсолі, потрібно вміти правильно вибирати рибу для страви: звертати увагу на вагу, колір, очі і запах тушки. Засолювання скумбрії повинна відбуватися в скляному, емальованому або пластиковому посуді. Сіль не повинна бути йодованої і крупного помелу.

Як посолити скумбрію шматочками в розсолі в домашніх умовах?

Як посолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах? Ми підготували для вас покрокове керівництво, яке зможуть осилити навіть новачки. Це швидко і просто. Приготовлена таким способом риба виходить неймовірно соковитою, апетитною і яскравою за смаком. Подавайте до столу, доповнивши чорним хлібом і кільцями цибулі.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Скумбрія 2 шт.
  • Вода-4 склянки
  • Сіль 3 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Перець духм’яний горошком 5 шт.
  • Лавровий лист 3 шт.

Процес приготування:

  1. Щоб посолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах, рекомендуємо використовувати свіжоморожену рибу. Також підготуємо інші інгредієнти зі списку.
  2. Займемося приготуванням розсолу. Для цього вливаємо літр води у відповідний сотейник або каструлю, кип’ятимо її, доповнюємо сіллю, цукром, горошинами чорного і запашного перцю, лавровими листками. Після розчинення сухих інгредієнтів вимикаємо вогонь і даємо розсолу повністю охолонути.
  3. Промиваємо скумбрію, видаляємо хвіст, голову, плавники. Вичищаємо всі нутрощі.
  4. Далі тушки обробляємо на шматочки. Оптимально їх обробляти товщиною два сантиметри.
  5. Складаємо рибні шматочки в невелику чисту банку.
  6. Заливаємо скумбрію остившім розсолом. Виливаємо його разом зі спеціями. Закриваємо заготівлю кришкою і прибираємо в холодильник на добу. За цей час продукт просолится і буде готовий до вживання.
  7. Ми докладно описали, як посолити скумбрію в розсолі в домашніх умовах. Обов’язково спробуйте!

Приємного апетиту!

Засолювання скумбрії в розсолі цілком

Рецепт засоленої скумбрії по даному рецепту вам точно сподобається і по вигляду, і за смаком. Завдяки цибулинні і чорного чаю, який ми будемо використовувати в процесі приготування, риба отримає красивий золотий колір.

Час готування – 48 год. 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • холодна Вода очищена – 1 л
  • Скумбрія – 2 шт.
  • Чай чорний – 2 ч. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цибульна лушпиння – 2-3 жмені.
  • Цукор – 1 ст. л.

Процес приготування:

Крок 1. Для приготування розсолу беремо каструлю і висипаємо в неї цукор і сіль. Насипаємо спеції столовими ложками з гіркою.

Крок 2. Чорний чай для розсолу вибираємо без добавок. Висипаємо пару чайних ложок до солі і цукру.

Крок 3. Зібрану цибульне лушпиння перевіряємо на наявність піску. Потім викладаємо її до решти інгредієнтів в каструлю.

Крок 4. Заливаємо інгредієнти заздалегідь очищеної холодною водою. Включаємо плиту і ставимо каструлю на вогонь. Коли рідина закипить, вимикаємо плиту. Накриваємо каструлю кришкою і залишаємо розсіл на час, щоб настоявся. Розсіл повинен повністю охолонути.

Крок 5. Розрізаємо скумбрію в області черевця уздовж тушки. Прибираємо нутрощі. Плавці риби залишаємо, обрізаємо тільки голову. Проціджуємо розсіл через сито. Вибираємо велику ємність, в яку поміститься риба. Переливаємо в неї розсіл і викладаємо скумбрію. Укладаємо на тушки вантаж, щоб вони не спливали під час засолу.

Крок 6. Тримаємо рибу в розсолі добу або двоє. Потім зливаємо розсіл і викладаємо скумбрію на обробну дошку. Нарізаємо і викладаємо на блюдо.

Приємного апетиту!

Дуже смачна скумбрія в розсолі шматочками з цибулею

Скумбрію, витриману в розсолі, подають до столу як самостійне блюдо з цибулею, нарізаною кільцями і рубаною зеленню. Також страву поливають невеликою кількістю рослинного масла. Рибу доповнюють відварною картоплею або лавашем, готують з неї бутерброди.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 6.

Склад:

  • Скумбрія – 3 шт.
  • Цибуля – 3 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Оцет – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець запашний горошком – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Суміш перців – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Скумбрію розрізаємо вздовж по центральній лінії черевця, гострим ножем. Видаляємо нутрощі риби і відрізаємо плавці. Видаляємо голову. Вимиваємо скумбрію всередині і зовні проточною водою. Нарізаємо рибу шматочками.

Крок 2. Цибулю і часник спочатку очищаємо від лушпиння, а потім нарізаємо: цибулю – кільцями, часник – пластинами.Крок 3. Викладаємо скумбрію в будь-яку велику ємність, зручну для засолу. Приправляємо її цибулею, часником, запашним перцем, лавровим листом, сумішшю перців за смаком, сіллю і цукром.

Крок 4. Заливаємо інгредієнти оцтом і рослинним маслом (краще – оливковою). Також рибу збризкуємо лимонним соком за бажанням.

Крок 5. Скумбрію можна пробувати через 20 хвилин після засолу. Інший варіант – розкласти рибу по чистим банкам, закрити кришками і поставити в холодильник на добу. Протягом доби банки потрібно струснути кілька разів.

Приємного апетиту!

Маринована скумбрія в розсолі з оцтом в домашніх умовах

Для приготування страви краще всього використовувати свіжу, а не заморожену рибу, так як її простіше нарізати потрібними шматочками. Оцет вибирайте столовий – 9%. Це самий натуральний консервант для засолу.

Час готування – 48 год. 20 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Лавровий Лист – 6 шт.
  • Оцет столовий (9%) – 50 мл
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Крок 1. Займемося підготовкою маринаду. У будь глибокій ємності змішуємо потрібні інгредієнти: очищену воду, оцет, рослинне масло, перець горошком, сіль і лавровий лист.Крок 2. Дві тушки свіжої риби розрізаємо в районі вздовж черевця. Прибираємо зайві деталі скумбрії – нутрощі, плавці, голову. Вимиваємо тушки проточною водою і нарізаємо шматочками не більше двох сантиметрів завтовшки.

Крок 3. Очищаємо потрібну кількість цибулин від лушпиння і розрізаємо кожну головку навпіл. Нарізаємо цибулю півкільцями невеликої товщини.

Крок 4. Беремо велику скляну форму і змащуємо її невеликою кількістю маринаду. Викладаємо шар з шматочків риби. Поверх нього маємо шар цибулі. Продовжуємо формувати шари, поки не закінчаться інгредієнти. Поливаємо блюдо з маринадом.

Крок 5. Ставимо форму з рибою в холодильник на пару діб. Подаємо до столу з будь-яким гарніром.Приємного апетиту!

Як швидко замочити шматочки скумбрії в розсолі у банку?

Скумбрія в розсолі нікого не залишить байдужим. Ароматна і м’ясиста риба вразить вас своїм смаком. Вона однозначно краще тієї, яку продають в магазинах: не містить ароматизаторів і барвників.

Час готування – 24 год. 25 хв.

Час приготування – 20 хв.

Кількість порцій – 4.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Перець чорний горошком – 3 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Почнемо приготування страви з підготовки розсолу. Вливаємо літр води в каструлю. Ставимо ємність на плиту і доводимо рідину до кипіння. У киплячу воду додаємо сіль, цукор і інші спеції – перець запашний і чорний, лавровий лист. Вимикаємо плиту і даємо розсолу час на охолодження.

Крок 2. Скумбрію розрізаємо ножем вздовж черевця і виймаємо нутрощі. Також відрізаємо голову, плавники і хвіст. Промиваємо рибу зовні і всередині. Нарізаємо скумбрію скибочками.

Крок 3. Для засолу риби нам знадобиться чиста ціла суха банку. Викладаємо в неї щільно шматочки риби.

Крок 4. Заливаємо скумбрію в банку остившім розсолом.

Крок 5. Накриваємо ємність чистою і сухою капроновою кришкою. Ставимо банку з рибою в холодильник і залишаємо на добу.

Приємного апетиту!

Скумбрія в пряному розсолі в домашніх умовах

Скумбрію готують різними способами: запікають в духовій шафі, маринують і солять. Класичний спосіб засолювання скумбрії за даним рецептом займе близько трьох днів. В результаті вийде фантастичне блюдо.

Час готування – 14 год. 35 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 4.

Склад:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Оцет столовий (9%) – 50-70 мл
  • Лист лавровий – 2 шт.
  • Перець запашний горошком – 5 шт.
  • Масло рослинне – ½ склянки
  • Гвоздика – 2 бутона.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо скумбрію. Розрізаємо її навпіл вздовж тушки гострим ножем. Прибираємо нутрощі, плавці. Відрізаємо голову і хвіст. Знімаємо шкірку з поверхні риби. Видаляємо кістки.

Крок 2. Вимиваємо половинки скумбрії проточною водою. Нарізаємо рибу шматочками довільного розміру.

Крок 3. Обидві цибулини спочатку очищаємо від лушпиння, а потім нарізаємо тонкими кільцями з допомогою гострого ножа.

Крок 4. Підбираємо будь-яку глибоку тарілку. У ній ми будемо готувати маринад. Вливаємо в тарілку оцет і рослинне масло. Додаємо гвоздику, запашний перець горошком, лавровий лист. Гарненько перемішуємо розсіл ложкою.

Крок 5. Викладаємо шматочки риби в окрему миску і солимо їх. Перемішуємо. Даємо рибі постояти 5-10 хвилин. Присмачую рибу перцем. Укладаємо поверх скумбрії кільця цибулі. Заливаємо рибу з цибулею маринадом.

Крок 6. Перекладаємо вміст миски в контейнер. Щільно прикривають ємність кришкою і струшуємо. Даємо рибі 10-12 годин на засолення в умовах кімнатної температури і 2 години в холодильнику.

Приємного апетиту!

Малосольна скумбрія в розсолі з чаєм і цибулевої лушпинням

цибулиння і чорний чай – відмінна заміна рідкого диму для засолювання скумбрії і надання красивого золотого кольору. Страва вийде не менш смачним, ароматним і більш корисним.

Час готування – 72 ч. 45 хв.

Час приготування – 30 хв.

Кількість порцій – 5.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 2 шт.
  • Чай чорний – 3 ч. л.
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Цукор – 1,5 ст. л.
  • Перець чорний горошком – 6 шт.
  • Коріандр – 8 шт.
  • Лист лавровий – 3 шт.
  • цибульна Лушпиння – 5 жмень.
  • Вода – 1 л
  • Масло рослинне – для змазування риби.

Процес приготування:

Крок 1. Вибираємо пару необхідних для засолювання тушок. Вони повинні бути пружними і щільними, без неприємного запаху і слизу. Потім обидві тушки необхідно розрізати вздовж в області черевця і видалити нутрощі. Відрізаємо від скумбрії голови і плавники. Вимиваємо тушки.Крок 2. Заливаємо літр очищеної води в каструлю. Після того, як вона закипить, висипаємо в каструлю цибульне лушпиння і проварюємо її 5 хвилин. Солимо воду з лушпинням.

Крок 3. Додаємо в розсіл чорний чай. Слідом додаємо лавровий лист, коріандр, горошини чорного перцю і цукор. Додавання цукру не зробить скумбрію занадто солодкою. Спеція тільки виведе зайву вологу з риби. Лавровий лист заглушить морський запах. Проварюємо розсіл близько семи хвилин.

Крок 4. Вибираємо відповідну за розміром каструлю для риби. Поміщаємо скумбрію в ємність. Охолоджений розсіл спочатку проціджуємо через сито, а потім заливаємо їм рибу. Кладемо на скумбрію гніт. Ставимо ємність з рибою в холодильник на три доби. Постійно перевертаємо скумбрію в процесі засолювання.

Крок 5. Після засолювання риби потрібно дати можливість підсохнути. Для блиску потрібно використовувати рослинне масло: їм змазують тушки риби.Приємного апетиту!

Дуже швидка засолювання скумбрії за 2 години

Пропонуємо рецепт засолки скумбрії, яку не потрібно тримати в маринаді цілодобово. На приготування знадобиться всього лише 2 години. Результат здивує вас своїм приголомшливим смаком і ароматом.

Час готування – 2 ч. 25 хв.

Час приготування – 25 хв.

Кількість порцій – 7.

Інгредієнти:

  • Скумбрія – 4 шт.
  • Цибуля – 2-3 шт.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор – 1,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Лист лавровий – 4-5 шт.
  • Гвоздика – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Тушки скумбрії очистити, відрізаємо голову і плавники. Розрізаємо черевце риби і позбавляє їх від нутрощів і чорних плівок (вони гірчать). Промиваємо рибу, можна промокнути тушки паперовим рушником. Нарізаємо скумбрію шматочками.

Крок 2. Цибулю очищаємо від лушпиння. Нарізаємо його кільцями. Чим більше цибулі, тим смачніше вийде риба.

Крок 3. Беремо невелику піалу або тарілку з глибоким дном. Всипаємо в неї сіль, цукор і чорний мелений перець (невеликий пучок). Перемішуємо.

Крок 4. Підбираємо банку об’ємом 1,5 літра. Вона повинна бути чистою, сухою, без пошкоджень. На дно банки викладаємо кільця цибулі. Доповнюємо лавровим листом. Висипаємо трохи сухої суміші. Зверху укладаємо шар риби. Повторюємо процедуру, поки не закінчаться інгредієнти. Прикриваємо банку кришкою. Залишаємо рибу на 1 годину.Крок 5. Через 60 хвилин перевертаємо банку з рибою кришкою вниз і залишаємо ще на годину.

Приємного апетиту!