Слабосолона форель — це дуже ситна і смачна закуска, з приготуванням якої впорається навіть початківець кулінар без будь-якого досвіду. Для класичного і самого простого рецепту, вам не потрібно нічого, крім цукрового піску і солі, які, в свою чергу, досить швидко перетворюють сире філе у вишукану страву. Подавати закуску можна як з тостом підрум’яненої хліба і вершковим маслом або ж просто зі свіжими овочами.
Швидка слабосолона форель в домашніх умовах
Швидка слабосолона форель в домашніх умовах – це ідеальне доповнення до вашого сніданку, обіду або вечері. На приготування такої закуски ви витратите не більше 10 хвилин, а ось результатом можна насолоджуватися нескінченно, особливо, поклавши скибочку на тост з маслом.
Інгредієнти на
20 порц.
- Форель 2 кг
- Сіль 3 ст. л.
- Цукор-пісок 1.5 ст. л.
- Сік лимонний 1.5 ст. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
Процес приготування:
- Тушку потрошимо і відрізаємо голову, ретельно промиваємо водою і обсушуємо будь-яким зручним способом.
- Відокремлюємо філе від хребта і видаляємо всі кісточки.
- У невеликій мисці змішуємо мелений перець, цукровий пісок і сіль.
- Поливаємо рибу соком цитрусового фрукта і зі всіх сторін обсипаємо сухою сумішшю.
- філе Розрізаємо на шматки поменше і складаємо в емальовану миску, встановлюємо гніт. Через кілька годин форель прибираємо в холодильну камеру і залишаємо на 12 годин.
- За закінчення часу, виймаємо рибку з посуду і нарізаємо тонкими слайсами.
- До столу подаємо в поєднанні з лимоном і чорним хлібом. Приємного апетиту!
