Малосольна форель з коньяком
Малосольна форель з коньяком – неймовірного смаку страва, яке закохає вас у себе ще з першого укусу! Про запах або смак алкоголю переживати зовсім не варто, бо, як за добу засолу він повністю зникне, залишивши рибці лише приємні пікантні нотки.
Час готування – 24 год. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3-5.
Склад:
На 500 гр. філе:
- Форель – 1 шт.
- Коньяк – 1,5-2 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Перед початком готування розморожуємо рибу на нижній полиці холодильної камери.
Крок 2. Зрізаємо плавники, відрізаємо голову і хвіст. Розпоровши черевце, видаляємо нутрощі і промиваємо тушку водою, промаківающімі паперовими серветками. Відокремлюємо філе від реберних кісток і хребців.
Крок 3. Притримуючи шкірку з боку хвоста, акуратно зрізаємо філе зі шкурки.
Крок 4. Посипаємо з двох сторін філе сумішшю з солі, меленого перцю і цукру, збризкуємо ароматним коньяком.
Крок 5. Заготівлю укладаємо в контейнер і закриваємо кришкою, на добу прибираємо в холодильну камеру.
Крок 6. Через добу зливаємо сік і витираємо форель серветками.
Крок 7. Щільне і апетитне філе готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!