Слабосолона форель – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Малосольна форель з коньяком

Малосольна форель з коньяком – неймовірного смаку страва, яке закохає вас у себе ще з першого укусу! Про запах або смак алкоголю переживати зовсім не варто, бо, як за добу засолу він повністю зникне, залишивши рибці лише приємні пікантні нотки.

Час готування – 24 год. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3-5.

Склад:

На 500 гр. філе:

  • Форель – 1 шт.
  • Коньяк – 1,5-2 ч. л.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.

Процес приготування:

Крок 1. Перед початком готування розморожуємо рибу на нижній полиці холодильної камери.

Крок 2. Зрізаємо плавники, відрізаємо голову і хвіст. Розпоровши черевце, видаляємо нутрощі і промиваємо тушку водою, промаківающімі паперовими серветками. Відокремлюємо філе від реберних кісток і хребців.

Крок 3. Притримуючи шкірку з боку хвоста, акуратно зрізаємо філе зі шкурки.

Крок 4. Посипаємо з двох сторін філе сумішшю з солі, меленого перцю і цукру, збризкуємо ароматним коньяком.

Крок 5. Заготівлю укладаємо в контейнер і закриваємо кришкою, на добу прибираємо в холодильну камеру.

Крок 6. Через добу зливаємо сік і витираємо форель серветками.

Крок 7. Щільне і апетитне філе готуємо та подаємо до столу. Приємного апетиту!