Слабосолона форель – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Слабосолона форель з лимоном

Слабосолона форель з лимоном приємно здивує вас своїм оригінальним смаком і насиченим цитрусовим ароматом, не схожим ні на що інше. З готуванням впорається кожен, а готове філе, просочене добавками, нарізавши тонкими слайсами, можна запропонувати навіть самим витонченим гурманам.

Час готування – 19 ч.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 2-4.

Склад:

  • Форель (філе) – 400 гр.
  • Лимон – ½ шт.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Свіже філе піддягаємо ножем і плавними рухами відокремлюємо від шкірки, обполіскуємо і обсушуємо паперовими рушниками.

Крок 2. Розрізаємо форель на сегменти бажаного розміру або залишаємо цілком.

Крок 3. В піалі об’єднуємо мелений перець з сіллю і цукром, щедро посипаємо рибу.

Крок 4. Лимон обдаємо окропом і ріжемо півкільцями, викладаємо поверх філе.

Крок 5. Руками розминаємо компоненти до тих пір, поки цитрус не випустить сік.

Крок 6. Затягуємо форель плівкою і переміщаємо в холод на добу.

Крок 7. Ароматну і ніжну рибку витягуємо з виділилася рідини, нарізаємо і приступаємо до трапези. Приємного апетиту!