Смажена риба на пательні – це універсальна кулінарна ідея для сімейного обіду або вечері. Апетитну рибу можна приготувати різними способами. Кращі ідеї шукайте у нашій перевіреної збірці з десяти рецептів приготування з покроковими фотографіями. Урізноманітніть своє меню.
Смажена риба в клярі на сковороді
Смажена риба в клярі на сковороді порадує вас хрусткою скоринкою і гарним зовнішнім виглядом. Таке частування можна подавати до столу з гарячими гарнірами або просто їсти з хлібом. Для нескладного приготування в домашніх умовах використовуйте перевірений покроковий рецепт.
Інгредієнти на
2 порц.
- Риба 400 гр. (філе)
- Сметана 150 гр.
- Яйце куряче 1 шт.
- Борошно 100 гр.
- Часник 1 зуб.
- Кріп 1 пучок
- Сіль ½ ч. л.
- Спеції для риби за смаком
- Сода харчова 1 щіпка
- Масло рослинне 100 мл
Процес приготування:
- Смажена риба на сковороді готується швидко і просто. Рибне філе попередньо розморожуємо і нарізаємо порційними шматочками.
- У глибокій мисці з’єднуємо сметану, куряче яйце, соду, сіль, спеції і подрібнений кріп.
- Збиваємо масу і доповнюємо борошном з содою. Вимішуємо до розбивання грудок.
- Продавлюємо сюди зубчик часнику. Знову перемішуємо.
- Кожен шматочок філе опускаємо в кляр.
- Розігріваємо сковороду з роститьельным маслом. Викладаємо сюди рибу.
- Обсмажуємо близько 7 хвилин з кожного боку до яскравого рум’янцю.
- Смажена риба в клярі на сковороді готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!
