Сметанний крем для торта – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Сметанний крем для торта – ніжне і в міру солодке ласощі, яка чудово доповнить ваш кондитерський шедевр. Також такий крем добре просочує коржі, а на його приготування ви не витратите багато часу. Для цього скористайтеся перевіреними покроковими рецептами з нашої збірки. Порадуйте близьких смачним домашнім десертом!

Густий сметанний крем для бісквітного торта в домашніх умовах

Сметанний крем дуже універсальний і до того ж вельми бюджетний. Він відмінно просочує бісквітні торти: легка консистенція маси швидко проникає у пористу тісто коржів і робить їх вологими і ніжними. Часто у господинь виникає проблема з сумішей сметанного крему – вона виходить занадто рідкою. Якщо немає бажання загущати крем додатковими добавками, можна просто попередньо позбавити сметану від зайвої сироватки. Як це зробити – читайте в рецепті.

Інгредієнти на
0.4 кг.

  • Сметана 800 гр.
  • Цукор-пісок 200 гр.
  • Ванілін 1 щіпка

Процес приготування:

    Як приготувати сметанний крем для торта в домашніх умовах? Важливо вибрати правильну сметану. Для того звертаємо увагу на її жирність. Купуємо продукт, на якому молочного жиру зазначено не менше, ніж 20%. Ще краще, якщо це буде домашня густа сметана, яку можна придбати, мабуть, тільки на ринках. Миску застеляємо подвійним шаром марлі або тонким бавовняним рушником. Викладаємо поверх весь обсяг сметани. Краї тканини піднімаємо – виходить мішок зі сметаною. Можна підвісити сметану над мискою в прохолодному місці на ніч – так зайва сироватка стече, а в тканині залишиться густа ніжна маса, яка ідеально підходить для крему. Як варіант, «мішечок» можна зав'язати, покласти на решітку над мискою, притиснути невеликим вантажем і помістити в холодильник – так теж добре відходить зайва рідина.

  1. Як приготувати сметанний крем для торта в домашніх умовах? Важливо вибрати правильну сметану. Для того звертаємо увагу на її жирність. Купуємо продукт, на якому молочного жиру зазначено не менше, ніж 20%. Ще краще, якщо це буде домашня густа сметана, яку можна придбати, мабуть, тільки на ринках. Миску застеляємо подвійним шаром марлі або тонким бавовняним рушником. Викладаємо поверх весь обсяг сметани. Краї тканини піднімаємо – виходить мішок зі сметаною. Можна підвісити сметану над мискою в прохолодному місці на ніч – так зайва сироватка стече, а в тканині залишиться густа ніжна маса, яка ідеально підходить для крему. Як варіант, «мішечок» можна зав’язати, покласти на решітку над мискою, притиснути невеликим вантажем і помістити в холодильник – так теж добре відходить зайва рідина.
  2. За закінчення часу відважування сметани, тканина розгортаємо – кількість сметани усередині зменшиться. Складно точно передбачити кінцевий вага – це залежить від складу продукту. Але варто орієнтуватися на те, що третина обсягу піде точно.
  3. Поміщаємо отвешенную сметану в ємність для збивання, додаємо цукровий пісок і починаємо збивати. Стартуємо з низькою швидкості і поступово нарощуємо обертів.
  4. Збивати коштує не менше десяти хвилин. За цей час цукрові кристали повністю розчиняться, а крем придбає невелику пишність. Після збивання охолоджуємо в холодильнику до моменту застосування.

Приємного апетиту!

Простий і швидкий рецепт сирно-сметанного крем для торта

З цим кремом довго возитися на кухні не доведеться. Поки коржі в духовці, можна з ним і впоратися. Щоб крем вийшов вдалим на смак і однорідним за консистенцією, використовуйте м’який ніжний сир. В цілому, його жирність може бути будь-якою. Важлива злегка волога, м’яка текстура і некислий смак. А ось сметану варто взяти пожирніше – це дасть готового крему густоту і насичений смак. Звичайно, всі інгредієнти повинні бути свіжими.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 300 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сир – 250 гр.

Сметана – 4 ст. л.

Пудра цукрова – 5 ст. л.

ванільний Цукор – ½ пакета.

Процес приготування:

1. Від обраного сиру залежить підсумковий смак крему. Тому продукт повинен бути свіжий і якісний. Якщо сир здається занадто вологим, для підсушування можна попередньо підвісити його в марлі на кілька годин – зайва сироватка стече.

2. У миску кладемо сир, відразу додаємо до нього сметану, цукрову пудру і половину пакетика ванільного цукру.

3. Заглибним блендером пробиваємо всі інгредієнти. Можна використовувати і міксер, але в даному випадку саме блендер дозволить не тільки якісно змішати, але й ґрунтовно розбити всі сирні крупинки. З блендером крем вийде більш гладким, але і разом з тим більш щільним.

4. Крем готовий – на його приготування пішло зовсім небагато часу. Масу можна використовувати відразу після приготування для прошарування коржів для торта або начинки інших кондитерських виробів. Якщо планується застосування не відразу, то масу необхідно обов’язково помістити в холодильник.

Приємного апетиту!

Густий сметанний крем із згущеним молоком

Цей крем вдало поєднує в собі насичену вершкову солодкість згущеного молока і делікатну кислинку сметани. Важливий момент – для цього рецепта використовуємо саме варену згущенку: вона забезпечить потрібну густоту і посприяє щільності консистенції. Якщо сметана недостатньо густа, її можна підвісити в марлі для видалення зайвої сироватки. Це також додатково дасть крему оформленість і вершкову насиченість.

Час приготування: 20 хв. без урахування часу на відважує сметани.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 400 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Згущене молоко варене – 1 банка.

Сметана отвешенная – 200 гр.

Ванілін – щіпка.

Процес приготування:

1. Отже, для насиченості і щільності крему сметану можна підвісити в марлі, як показано на фото, щоб зайва сироватка стекла. Зручно це робити на ніч. Не забуваємо, що процес повинен відбуватися в холодильнику або іншому прохолодному місці, щоб уникнути закисання сметани. Якщо густина крему в готовому вигляді принципового значення не має, то даний етап можна пропустити і далі змішати сметану зі згущеним молоком в її первісному вигляді.

2. Підготовлену сметану викладаємо в миску. Порціями додаємо варену згущенку і збиваємо все разом міксером після кожного додавання. Щільність вареного згущеного молока висока і відрізняється від ніжної сметани. Тому змішувати ці дві маси варто потроху.

3. Коли весь обсяг згущеного молока буде доданий, продовжуємо працювати міксером на високій швидкості ще пару хвилин. Крем повинен стати гладким і однорідним.

4. Крем готовий. Його можна використовувати відразу після приготування. Він не дуже щільний, але форму тримає непогано і може бути використаний на поверхню торта. Також він відмінно підходить для начинки еклерів і листкових тістечок.

Приємного апетиту!

Заварний сметанний крем для торта в домашніх умовах

Зазвичай з приготуванням заварного крему асоціюється використання яєць, молока і крохмалю. Проте це не весь перелік потенційних компонентів для заварного десерту. Дуже вдало сюди може вписатися і сметана. Саме вона дає особливу «шовкову» консистенцію і тонку вершкову кислинку. Оптимальний відсоток її жирності для смачного крему починається від 20%. Не варто вибирати продукт з меншим вмістом молочного жиру – це не дасть потрібної насиченості.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 400 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сметана – 300 гр.

Яйця – 1 шт.

Борошно – 2 ст. л.

Цукор-пісок – 120 гр.

екстракт Ванілі – ½ ч. л.

Масло вершкове – 160 гр.

Процес приготування:

1. У термостійку об’ємну миску кладемо сметану, яйце, цукровий пісок, борошно і ванільний екстракт. Якщо останнього немає, можна використати альтернативу у вигляді щіпки ваніліну. Віночком змішуємо всі інгредієнти до однорідності. Потім ставимо миску з отриманою масою на водяну баню.

2. Поки маса нагрівається, не припиняючи активно заважаємо її віночком. Важливо не допустити утворення грудочок. Коли крем почне густіти, беремо силіконову лопатку і продовжуємо заважати вже їй, проводячи по стінках і дну м’яким ребром, щоб швидко знімати густеющий у стінок шар. Коли крем стане густою у всій своїй масі, знімаємо миску з водяній бані. Даємо вмісту охолонути до кімнатної температури.

3. В окрему ємність викладаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо його міксером на високій швидкості пару хвилин – добиваємося побіління і пишності.

4. У збите масло частинами кладемо остиглий заварний крем, продовжуючи збивати. Коли весь обсяг заварний маси буде доданий, збиваємо ще хвилину і припиняємо роботу. Готовий крем прибираємо в холодильник для охолодження – він повинен злегка оформитися і стати більш щільним. Крем ідеально підходить для вирівнювання поверхні тортів, відсаджування об’ємних декорацій та інших кондитерських маніпуляцій, де важлива стійка текстура і збереження форми.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування сметанного крему з желатином

Цей крем має всі шанси стати улюбленцем за його ніжність, легкість і передбачуваність. Навіть якщо щось пішло не так в процесі приготування або сметана виявилася не тої густини, на яку розраховували, підсумкова маса все одно загусне і забезпечить хороший стійкий шар крему в торті. Як можна вже здогадатися, головна підстраховка тут – желатин. Для швидкості приготування та зручності рекомендуємо використовувати швидкорозчинний.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 450 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сметана 20% — 400 гр.

Цукор-пісок – 6 ст. л.

Цукор ванільний – 1 пакет.

Желатин швидкорозчинний – 10 гр.

Вода холодна – 80 гр.

Процес приготування:

1. Окремо варто зупинитися на виборі сметани для такого крему. Забігаючи наперед, варто зазначити, що крем в будь-якому випадку вийде і загусне – це заслуга желатину. Але ось те, наскільки пористим і повітряним він буде, залежить від жирності сметани. Оптимальним варіантом буде використання продукту з подержанием 20% молочного жиру.

2. Желатин покласти в невелику ємність і заливаємо зазначеною кількістю холодної води. Перемішуємо і залишаємо на десять-п’ятнадцять хвилин для набухання. Коли гранули розбухнуть, ставимо ємність на водяну баню і розмішуємо желатин, поки він повністю не розчиниться і не утворюється однорідна рідина. Після приготування даємо їй трохи охолонути, щоб не додавати занадто гарячою у збиту сметану.

3. Холодну сметану покласти в миску, додаємо цукровий пісок і ванільний цукор. Починаємо збивати інгредієнти. Цукрові кристали повинні розчинитися, а обсяг маси – збільшитися в два рази. Якщо сметана якісна, маса вийде помітно пишною.

4. Тонкою цівкою вливаємо в збиту сметану злегка остиглий желатин, не припиняючи працювати міксером. Таким образів вливаємо все кількість желатину. Після цього збиваємо крем ще пару хвилин. Крем готовий. Його можна використовувати відразу – він буде трохи розтікатися, але після охолодження десерту обов’язково схопиться. А можна поставити готовий крем в холодильник і охолодити – тоді буде простіше формувати високу прошарок між коржами.

5. Крем дуже красиво виглядає на зрізі в готових тортах: він щільний і пористий, чимось схожий на суфле. Маса чудово утримує в собі ягоди і шматочки фруктів – це великий простір для кондитерський фантазій.

Приємного апетиту!

Як приготувати вдома простий сметанний крем з цукровою пудрою

Простий, популярний і улюблений крем для тортів і не тільки. Його ніжний, м’який смак безпроблемно поєднується з випічкою з будь-якого тесту, а легка консистенція дозволяє добре вбиратися в коржі і робити торти особливо соковитими. Щоб зробити сметанний крем густим без сторонніх добавок, якщо невеликий секрет: потрібно підвісити сметану в марлі на кілька годин. Частина сироватки стече, і сметана стане набагато густіше, щільніше і одночасно з тим насиченішим за смаком.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 400 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сметана 20% отвешенная – 400 гр.

цукрова Пудра – 150 гр.

Ванілін — щіпка.

Процес приготування:

1. Отже, вже отвешенную від зайвої сироватки сметану покласти в миску. Відразу видно, наскільки щільною і густий вона стала.

2. Збиваємо сметану міксером на високій швидкості. Працюємо протягом двох-трьох хвилин, щоб додати масі кисню і зробити її більш пишною. Можна помітити, як обсяг сметани трохи збільшився.

3. У збиту сметану висипаємо цукрову пудру і ванілін. Не варто використовувати замість пудри цукор – є ризик залишити цукрові кристали нерозчинених. Крім того, з пудрою крем виходить більш ніжним.

4. Збиваємо все разом досить довго — п’ять-шість хвилин. У процесі можна буде помітити, що спочатку маса була рідкуватий, але з часом стала набагато густіше.

5. Готовий крем стає досить густим для прошарку тортів. Він утримує розмір шару між коржами. Але для відсадження об’ємних декорацій на поверхні випічки такий крем не годиться – фігури і узори попливуть. Кремом можна обмазати поверхню торта – частина вбереться, а частина залишиться легким шаром зверху. Для повноцінного ж вирівнювання варто пошукати інший варіант.

Приємного апетиту!

Вершково-сметанний крем для торта в домашніх умовах

Якщо у звичайному сметанному кремі вам заважає специфічна кислинка, то цей варіант з додаванням вершків повинен сподобається. Ніжні вершки врівноважують сметану своїм м’яким смаком і додатково додають пишноти. При дотриманні пропорцій і умов приготування крем виходить досить густий і дуже ніжний. Для вирівнюючи торта він не підійде з-за своєї м’якої консистенції, а ось для прошарування просочення коржів і тістечок буде ідеальний.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 800 гр. готового крему орієнтовно.

Інгредієнти:

Сметана отвешенная – 600 гр.

Вершки 30-33% — 300 гр.

цукрова Пудра – 250 гр.

Процес приготування:

1. Щоб отримати 600 г відваженого сметани, потрібно використовувати орієнтовно 800 грам сметани в її первісному вигляді. Продукт обов’язково повинен бути свіжий, без рослинних добавок і з відсотком жирності не менше 20%.

2. Щоб дати сметану, покласти в миску друшляк, на нього викладаємо складену в два шари марлю. На тканину відправляємо відразу весь обсяг сметани. Поверхня прикриваємо краями марлі, злегка піднявши їх, і прибираємо всю конструкцію в холодильник. Через чотири-шість годин частину сироватки піде, а сметана в марлі стане густішим і насиченішим.

3. У миску для збивання поміщаємо отвешенную сметану, добре охолоджені вершки і цукрову пудру. Замінювати останню на цукор не рекомендується, оскільки є ризик того, що не всі цукрові кристали розчиняться. У готовому кремі це загрожує похрустыванием крупинок на зубах – приємного мало.

4. Починаємо збивати інгредієнти міксером на низькій швидкості поступово нарощуємо обертів. Працюємо приблизно чотири-п’ять хвилин – вийде пишна гладка маса.

5. Коли крем почне залишати сліди від віночка, збивання припиняємо, щоб не порушити структуру ніжною суміші. Готовим кремом можна відразу просочувати коржі торта або прибрати його в холодильник до моменту використання.

Приємного апетиту!

Крем для торта зі сметани 20 відсоткової жирності

Маючи в наявності всього два інгредієнти, можна приготувати дуже смачний крем для торта. Мова йде про сметані і цукровій пудрі. Оптимальна жирність для такого крему – 20%. Вся особливість приготування крему складається в процесі підготовки сметани. Її треба відважити – видалити із загальної маси продукту частина сироватки. У вже отвешенном стані сметана виходить густою і щільною, і залишається лише збити її з пудрою протягом декількох хвилин.

Час приготування: 10 хв. без урахування часу відважування сметани.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 460 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сметана отвешенная – 500 гр.

цукрова Пудра – 250 гр.

Процес приготування:

1. Щоб до моменту приготування крему у вас вже була готова отвешенная сметана, варто зробити цю маніпуляцію завчасно. Зручно залишити сметану для видалення зайвої сироватки на ніч, а вранці у вас вже буде готова маса для крему. Для початку в миску поміщаємо друшляк або підходяще за розміром сито. На нього кладемо двошарову марлю або звичайне чисте бавовняний рушник. Поверх тканини виливаємо сметану.

2. Вага сметани розподілиться за обсягом друшляка.

3. Краю рушники піднімаємо і опускаємо на поверхні у вигляді конверта.

4. Поверх складених країв тканини розміщуємо невеликий вантаж. Це може бути просто тарілка відповідного розміру. Прибираємо всю конструкцію в холодильник і залишаємо на кілька годин або на ніч.

5. Після закінчення зазначеного часу миску з друшляком дістаємо, рушник розгортаємо і бачимо густу щільну масу – сметана виділила зайву сироватку і стала набагато густіше.

6. Поміщаємо отвешенную сметану в миску для збивання, додаємо відразу весь обсяг цукрової пудри. Збиваємо інгредієнти міксером на високих обертах, поки пудра не розчиниться, а крем не стане гладким і трохи більш пишним. На збивання орієнтовно піде п’ять-шість хвилин. Готовим кремом можна відразу вкривати коржі торта або прибрати його в холодильник до моменту використання.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт сметанно-масляного крему для торта

Сметанно-масляний крем хороший тим, що має дуже насичений вершковий смак і може тримати форму. Відмінно підходить для прошарку бісквітних і листкових коржів. Такий крем можна зробити, навіть якщо на кухні немає міксера: маса все одно загусне і буде достатньо щільною для роботи з тортом. Важлива умова – сметана повинна бути якісною й натуральною, без рослинних домішок. Те ж вимога ставиться і до вершкового масла.

Час приготування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 1 кг. готового крему.

Склад:

Сметана – 800 гр.

Масло вершкове – 200 гр.

Цукор-пісок – 1 ст.

Ванілін – щіпка.

Процес приготування:

1. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника і дати йому добре розм’якнути. Розтоплювати продукт не можна, оскільки це повністю порушить вигляд і консистенцію готового крему. Поміщаємо м’яке масло в миску, засипаємо його цукровим піском, додаємо ванілін і ретельно розмішуємо. Для роботи можна використовувати вилку, ручної віночок або міксер. Важливо майже повністю розчинити цукрові крупинки. До речі, якщо збивання виконати потужним міксером, щільність крему буде нижче, і з’явиться певна легкість.

2. Порціями вмішуємо в масляну суміш сметану. Можна просто змішати її вручну з маслом.

3. Готовий крем, незалежно від ручного або машинного методу приготування, виходить однорідним. Якщо провести виделкою по поверхні – повинен залишитися слід. Після приготування прибираємо масу в холодильник для дозрівання. Через годину-дві крем помітно загусне і його можна використовувати для оформлення торта.

4. Таким кремом дуже зручно вкривати коржі: маса не «тікає» з поверхні, добре формує шар. При охолодженні готового торта прошарок такого крему приймає виражену і досить щільну текстуру, особливо красиво виглядає зріз торта, коли корж і крем мають контрастні кольори.

Приємного апетиту!

Густий сметанно-шоколадний крем для торта

Такий крем вдало підходить для тортів відкритого типу. Він формує стійкий шар, який навіть при розрізуванні відмінно тримає форму. До складу входить шоколад і желатин – це подвійна гарантія щільної текстури крему. Що стосується шоколаду, то у виборі відсотка вмісту какао варто орієнтуватися на особисті переваги. Комусь більше подобається виражена гірчинка какао, а хтось любить ніжний смак молочного шоколаду. Але варто знати: чим вище вміст какао у використовуваному шоколаді, тим більш щільним вийде крем.

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 600 гр. готового крему орієнтовно.

Склад:

Сметана жирна – 400 р.

Цукор-пісок – ½ склянки

Шоколад – 200 гр.

Желатин – 2 ч. л.

Вода – 1/3 ст.

Процес приготування:

1. Сметану добре охолоджуємо в холодильнику перед початком роботи. Поміщаємо її в миску, додаємо цукровий пісок і починаємо збивати на високій швидкості. На даному етапі важливо досягти розчинення цукрових крупинок.

2. Желатин покласти в невелику ємність, заливаємо зазначеною кількістю води і залишаємо набухати на десять-п’ятнадцять хвилин. Шоколад ламаємо на шматочки і покласти в миску. Щоб його розтопити, можна використовувати мікрохвильову піч, нагріваючи його там по десять-п’ятнадцять секунд. Після кожного нагрівання миску дістаємо, а шоколад розмішуємо. Продовжуємо нагрівати, поки весь продукт не розтопиться. Також можна помістити миску з шоколадом на водяну баню і розтоплювати його на плиті – це дозволить візуально контролювати процес.

3. Набряклий желатин ставимо на плиту і при постійному помішуванні доводимо його до однорідного рідкого стану. Ні в якому разі не дозволяємо масі закипіти. Коли рідина буде повністю однорідною, знімаємо ємність з плити і даємо вмісту охолонути до теплого стану.

4. У миску до збитою сметаною в два або три прийоми додаємо розтоплений і вже злегка остиглий шоколад і гарненько вимішуємо міксером до однорідності. В останню чергу тонкою цівкою вливаємо підготовлений желатин, добре перемішуємо.

5. Крем готовий. Вже зараз, без охолодження, він тримає форму. Їм можна і вкривати коржі, і формувати кремовий шар тортів. Після того, як крем буде використовуватися у виробі за призначенням, прибираємо десерт в холодильник. Через пару годин маса добре схопиться і стане щільною.

Приємного апетиту!