Бісквітний торт зі сметанним кремом
Бісквітний торт зі сметанним кремом – це дуже смачний та ніжний десерт для вашого чаювання або свята. Таке ласощі нескладно приготувати в домашніх умовах. Для цього використовуйте перевірений рецепт з покроковими фотографіями із нашої кулінарної збірки.
Час готування – 1 годину
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Склад:
Для бісквіта:
- Борошно – 100 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Ванілін – 2 гр.
- Коньяк – для просочення.
Для крему:
- Сметана 25% – 400 мл
- цукрова Пудра – 200 гр.
- Шоколад чорний – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром.
Крок 2. Збиваємо жовткову суміш міксером до утворення пишної маси. Просіваємо борошно сюди і ванілін.
Крок 3. Перемішуємо вміст до зникнення грудочок.
Крок 4. Білки збиваємо з дрібкою солі до отримання пишної піни.
Крок 5. До білкової маси викладаємо жовткову заготовку. Акуратно перемішуємо лопаткою.
Крок 6. Виливаємо тісто у форму для випікання.
Крок 7. Готуємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 8. Готовий бісквіт охолодити і розрізаємо на три рівні по товщині коржа.
Крок 9. Просочуємо коржі невеликою кількістю коньяку. Спиртний напій можна замінити на сік чи сироп.
Крок 10. Для крему змішуємо сметану з цукровою пудрою.
Крок 11. Збиваємо вміст міксером до пишної складу.
Крок 12. Викладаємо один корж на плоску тарілку. Обмазуємо його сметанним кремом.
Крок 13. Формуємо так весь торт, рясно обмазуючи коржі кремом.
Крок 14. Зверху посипаємо його тертим шоколадом. Після десерт можна прибрати в холодильник для кращої просочення.
Крок 15. Бісквітний торт зі сметанним кремом готовий. Подавайте апетитний десерт до столу!