Дуже смачні ледачі сочники з сиром
Любителям швидкої випічки хочу запропонувати простий рецепт лінивих сочников з сиром. Випічка виходить незвичайно апетитною і сподобається всім ласунам. Спробуйте приготувати, і ваші близькі не залишаться байдужими.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 12
Склад:
- Борошно пшеничне – 400 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Вершки – 100 мл
- Цукор-пісок – 160 гр.
- Розпушувач – 1/3 ч. ложки
- Сіль – щіпка
- Сир жирний – 300 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – для змазування дека
Процес приготування:
1. У глибокій ємності змішайте половину необхідної кількості пшеничного борошна, третина необхідної кількості цукрового піску, розпушувач і сіль. Розбийте куряче яйце і поступово влийте вершки або молоко. Ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
2. Вершкове масло хорошої якості і підвищеної жирності заздалегідь дістаньте з холодильника, натріть на крупній тертці. З’єднайте приготоване тісто, подрібнене вершкове масло і залишився кількість пшеничного борошна. Тісто зібрати в кулю, помістіть в поліетиленовий пакет, помістити його в холодильник на 15 хвилин.
3. Тим часом приготуйте начинку. У глибокій ємності з’єднайте жирний сир, що залишився цукровий пісок і курячий яйце. Ретельно перемішайте начинку до однорідної гладкої консистенції.
4. Відпочиле тісто розділіть на 2 однакові частини. Кожну частину розкачайте качалкою, намагаючись, щоб вийшов рівний коло товщиною приблизно 5-7 міліметрів. На невеликій відстані викладіть начинку.
5. А другою половиною тіста накрийте начинку зверху. Скориставшись склянкою, виріжте кружечки.
6. Деко змастіть невеликою кількістю рослинного масла. На відстані один від одного викладіть сочники з сиром. Помістіть деко в попередньо розігріту до 180 градусів духовку і випікайте сочники 25 хвилин.
7. Гарячий деко акуратно вийміть з духовки. Дайте повністю охолонути сочникам. Готові ледачі сочники з сиром подавайте на стіл до своїх улюблених гарячих напоїв.
Насолоджуйтесь неймовірно смачною і соковитою випічкою!